Няма интерес делото "Белнейски" да векува

Лазар Колев не е имал намерение да убива, смята следователят
Обновена: 11 яну 2011 14:45 | 10 яну 2011 08:53,
70
Няма интерес делото "Белнейски" да векува
Снимка: Булфото

Никой няма интерес делото "Белнейски" да векува, каза пред bTV следователят Веселин Мартински.

На 30 януари 2006 г. овчар намира телата на сестрите Росица и Христина Белнейски. Двете са били видяни за последно на 27 януари около 22:30 вечерта да излизат от заведение в Пазарджик.

Трагедията се случва в малките часове на 28 януари. Двете момичета са в компания на други техни познати. Разделят се с тях и си тръгват сами, пеш към вкъщи, разказа следователят. 

Смятам, че това е първата среща на момичетата с Лазар Колев. Той спира с колата си и им предлага да ги закара. Колев е прав в изказванията си, че никой не го е видял по това време. Бил е сам в колата си. Свидетел, пред който Колев по-късно е разказвал за случилото се, може да потвърди това.

Лазар оставя по-малката сестра Христина при негов познат. Кой е той е предмет на друго разследване, уточни Мартински. Считаме, че няма отвличане – Христина остава доброволно при този човек, а Росица тръгва сама с Лазар, уточни той.

Отделен въпрос е обаче дали момичетата са имали доброволен сексуален контакт с него, допълни следователят. Обективните факти говорят, че е имало и втори човек.

Още по темата

Обвинението срещу Колев се базират на конкретни доказателства, заяви Мартински. Лазар потегля с Росица към покрайнините на Пазарджик. Не можем да бъде категорични за точния параметър на местопрестъплението. Фактите и доказателствата говорят, че Колев е имал насилствен сексуален контакт с Росица и това се е случило в колата му. След това, в пристъп на паника, Росица скача от колата. Стреснат от случилото се, Колев я доубива.

Убийството е извършено на друго място, а не в местността "Грамадите”.

Не мога да кажа какъв е мотивът на действията му. Сигурен съм, че той първоначално не е имал намерение да убива когото и да било. Било го е страх, че момичето ще каже, че е било изнасилено, смята следователят. Образувано е досъдебно производство срещу втория човек, при когото е била оставена. Той все още се търси, уточни той.   

След като е убил по-голямата сестра, Лазар Колев се връща за Христина, взема я, качва я в колата си, изнасилва я, пребива я и кара двете тела в местността "Грамадите”. По данни на съдебномедицинската експертиза малката сестра е доубита именно там.

Ние ако знаем какъв е мотивът, много лесно щяхме да стигнем до втория човек. Нямаме ни най-малко съмнение, че Лазар Колев е извършителят на това престъпление, заяви следователят.

Чувал съм , че е бил предлаган подкуп в размер на 500 000 евро за провал на делото. На мен обаче не са ми предлагали пари. В общественото пространство витае подобна теза за смачкване на делото. Не се притеснявам, че това обаче може да се случи реално. Аз имам доверие на хората, работещи по него, заяви Мартински.

Няма защитен свидетел по делото. Всички свидетели са явни. Затворникът, който разказва какво му е казал Колев вече се е явявал в съда, при това в присъствието на самия Колев. Делото е внесено, използвани са СРС-та, но няма пречка процесът да е публичен – само в едно заседание може да бъдат изчетени всички те, смята той.

Второто убийство си обяснявам с моментното състояние на Лазар след първото– той е бил под влияние и на алкохола. Неговото поведение след самото изнасилване е напълно неадекватно. Една седмица след извършеното той е бил затворен на едно място, не се е къпал, стоял е дори с едни и същи дрехи, разказа следователят и допълни, че ако всичко е нормално, делото ще започне да се гледа най-рано през втората половина на януари. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: делоБелнейски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
***** преди 13 години
interesno ! Nadqvasm se che shte ima koi da obarne vnimanie na napisanoto ot teb, vapreki che balgarskia narod ne po cheteneto da dalgi komentai.
21
1
 
14
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Какво лъжат само хората, ясно е че е замесен някой много високопоставе, за да "самоубият" професора който бе един от най-добрите патолози и твърдеше КАТЕГОРИЧНО, че убийството е вселдствие на актастрофа!
20
1
 
33
 
! Отговори
СЛЕДОВАТЕЛ ИНЧ-ХАЙ преди 13 години
Що не кажат, че овчаря дето първо ги открива е УБИТ също както още няколко свидетеля по това дело вкл доцентът който даде перфектната експертиза различаваща се омнението на другаря ПЕТЪР НЕЙЧЕВ И РУМЕН ПЕТКО масони и близки приятели организирали си пиянско оргия по това време заедно с ЖОРО минета от ПАЗАРДЖИк който след заличавене на ДНК експертизата и ИЗДИГНАТ в софия от РУМЕН ПЕТКО:))ПАЗЕТЕ СЕ ДА НЕ СТЕ СЛЕДВАЩИТЕ ОБВИНЕНИ
19
0
 
15
 
! Отговори
BLA BLA преди 13 години
Няма интерес делото "Белнейски" да векува - ПОРЕДНАТА РАЗТЕГЛИВА ИСТОРИЯ С ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИВКУС! В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ, НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТОВА ДОКАТО НЕ БЪДЕ ЛИЧНО ЗАСЕГНАТ ОТ "ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА" И НЕЙНИТЕ ВИСШИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ С КУФАРИТЕ ПАРИ!
18
21
 
7
 
! Отговори
777 преди 13 години
БРАВО НА СЛЕДОВАТЕЛЯ САМО ТАКА *** КАТО Л.КОЛЕВ ДО ЖИВОТ В ЗАТВОРА,ЕДИН ПЪТ ЩОМ Е ИЗНАСИЛИЛ ТОЙ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ПРАВИ ДОКАТО Е ЖИВ И Е НА СВОБОДА....
17
1
 
22
 
! Отговори
anitta преди 13 години
Много неубедително....
16
3
 
37
 
! Отговори
мартинси преди 13 години
мартински е един от небезисвестните "топ" следователи на които се възлагат дела с предопределен резултат. Той е специалист по "разкриването" на "истинските" извършители. Поведението му е на доказан специалест - при неприключело разследване този т.н. "топ" следовател в ефира на националната телевизия обяснява кой как и по какъв начин е "доубил" и "убил" тези момичета. Впечетлен съм от високия профисионализъм на този господин и съм искрено притеснен за състоянието на българското правосъдие.
15
2
 
31
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
ГЛУПОСТИ,ГЛУПОСТИ,ГЛУПОСТИ!!!И накрая ще си повярват!!!!
14
4
 
5
 
! Отговори
Димитрова преди 13 години
"Второто убийство си обяснявам с моментното състояние на Лазар след първото той е бил под влияние и на алкохола."....Какво е това "моментно състояние", което продължава и докато караш кола, докато товариш дете, докато го изнасилваш, пребиваш и доубиваш?!И като намерим обяснение, да не би да трябва да намерим и извинение?! И като бил неадекватен и си стоял затворен и със същите дрехи, да не би да трябва да ми е жал?! Не се е къпал горкият!А какво значи "ако всичко е нормално"?!
13
1
 
25
 
! Отговори
до Въх преди 13 години
Същото си мислех - напомня ми онези логически задачи.. как лодкарят да пренесе 3 овце и два тигъра да 3 курса през реката (или както беше там). Дотам ли я докарахме, г-н местен велможа?! Полиция и съд подкупихте, но как ще се споразумеете с Бог?
12
0
 
17
 
! Отговори
Той преди 13 години
Нали се разбрахме, преди да приключи делото, да не плямпотите! Иначе излиза, че някой, все пак, е гушнал цифра с няколко нули евро!
11
2
 
43
 
! Отговори
Въх преди 13 години
Въй....Тоя следовател ако така представи нещата в кой и да е било съд в която и да е било друга държава ще му кажат директно-я по-добре *** продавай банички.Качва двете,оставя едната,изнасилва и убива другата ей така,връща се,взима първата и нея ей така изнасилва и убива...Ами ако бяха 4 сестри ? Едва ли има някой в България,който да повярва на такава скалъпена версия...
10
3
 
41
 
! Отговори
11 преди 13 години
"Лазар Колев не е имал намерение да убива, смята следователят". И аз смятам същото - нито е имал намерение, нито пък е убил.
9
2
 
35
 
! Отговори
Бо! преди 13 години
Много слабичко! Този отговор на литературен въпрос си е направо за двойка! За толкова години и разследвания това ли измислиха?
8
3
 
54
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Гледах интервюто по БТВ. Следователя звучеше доста неубедително. Непрекъснато повтаряше "може би, едва ли не, не се знае със сигурност"... и т.н. Очевидно е че с тоя Лазар ще прикрият някое голямо червено величие.
7
2
 
37
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Съчинение по без картинка
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"кога ще проверите старозагорските дискотеки, в които открито се продават амфетамини"Мен ако ме питаш навсякъде по дискотеките се продават наркотици! Това е проблем от много години и никой не взима мерки.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Лазар оставя по-малката сестра Христина при негов познат. Кой е той е предмет на друго разследване, уточни Мартински. Считаме, че няма отвличане Христина остава доброволно при този човек, а Росица тръгва сама с Лазар, уточни той."- Нали уж това бил богатия вуйчо на Л.Колев - този с хлебозавода? Защо така го прикриват него - ако изобщо има нещо вярно в цялата работа...?
4
6
 
16
 
! Отговори
Другарю, министър ! преди 13 години
Другарю Цветанов, а кога ще проверите старозагорските дискотеки, в които открито се продават амфетамини ?Цяла България знае, че Стара Загора е столицата на амфетамините !Бездействието Ви, навява на мисълта, че покровителствате този вид престъпление. За някой той е бизнес, но за Вас би трябвало да е престъпление !
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умирам от страх, че ме подслушват...