Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа

Шефът на СДВР: Уличават го СРС-та и свидетелски показания
Обновена: 9 мар 2011 15:05 | 9 мар 2011 07:40,
155
Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.

Това заяви директорът на СДВР Валери Йорданов по bTV. Феим Чаушев бе задържан във вторник в момента в който отишъл на уговорена среща с мъж, който вече е бил арестуван с 23 000 евро откуп.

Парите били предназначени за връщането на автомобил – БМВ Х6 с турска регистрация, откраднат на 19 февруари в София.

Пред разследващите Чаушев е заявил, че просто е искал да помогне на турския гражданин, собственик на автомобила, с когото се познават.

Валери Йорданов обаче бе категоричен, че „неговата цел е била финансово облагодетелстване“.

Шефът на СДВР изтъкна, че използваните СРС-та по случая и свидетелските показания уличават бившия зам. външен министър в посредничество.

„Казва, че иска да помогне, но самият факт, че става дума за такава огромна сума говори за други намерения“, заяви Йорданов.

Попитан дали е възможно случаят да е постановка, той обясни, че ден след като автомобилът е откраднат собственикът му е подал сигнал в полицията. След като не е имало развитие по казуса обаче е потърсил Феим Чаушев. Джипът е имал застраховка в Турция, но не и в България, уточни Валери Йорданов.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45

Шефът на СДВР допълни, че другият задържан – Ивайло Г., също е бил посредник при връщането на крадения автомобил срещу откуп.

„Работим за разплитането на тази схема и разкриването на крадците“, увери той.

Засега Феим Чаушев е задържан за 24 часа.

Феим Чаушев беше зам. външен министър от квотата на ДПС в правителството на Тройната коалиция. Той бе освободен от поста през 2008 г., след като стана ясно, че е използвал две имена.

С едното – Феим, той се представяше пред обществото като дипломат и зам.-министър. Другото – Петър, пък се оказа че използвал в няколко фирми, в които е съсобственик или управител. Участието в търговски дружества обаче е несъвместимо със заемания държавнически пост. Чаушев напусна предсрочно външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: откупФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
32
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
Гаранция от 500 лв и да си ходи
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този човек е безсрамен. Браво на нас, какъв "дипломат" сме имали.
16
1
 
25
 
! Отговори
гласоподавател преди 13 години
Типичен политик с турско самосъзнание...Така се работи в братска Турция...
15
24
 
14
 
! Отговори
tikvataa преди 13 години
Искам да благодаря на нашите другари за неуморната офанзива по цял ден и нощ които киснат по форумите и ме защитават и нападат всеки който се опълчи срещу мен и нашият вожд-Богът слънце Анубис Бойко,да се свети името му,Да ме прощава че му го споменавам без причина.Без вашата подкрепа другари от Гроб,аз нямаше да постигна това да си уредя живота,както и на моите деца,внуци,правнуци,пра пра внуци и.т.н.Не пропускайте да наричате всеки безработен-МЪРЗЕЛИВЕЦ,всеки възрастен-ЧЕРВЕНА КРАТУНА,въобще всеки който е против нас-КОМУНИСТ.Само така другари ще се преборим с тези които ни пречат да крадем,ааааа пардон ДА УПРАВЛЯВАМЕ ДОБРЕ.Нека всеки наш подкупен агент се активизира и да докаже похарчените пари по него,като почне неуморимо и зомбирано да обижда и плюе сънародниците си като ги нарича Комунисти.Защото всеки който не е съгласен с нас-Е ПРОТИВ НАС.Хайде сега аз да тръгвам ,че имам още един оглед в БОЯНА на една хубава къщичка,а вие яжте камъни,които ви ги осигори Изпепеляващата ръка ДЯНКОФ с неговия план: ШОКОВА ТЕРАПИЯ..
14
0
 
45
 
! Отговори
турчин преди 13 години
" Дай на *** власт - да убие баща си " Не аз - народа го казал. Уж бяха от народа уж бяха малтретирани уж щяха да защитават интересите на малцинствата но щом хванаха кокала - никого не признават. Не се наситиха и Доган и тоз и другите... пък кога наближат избори идват тук в Турция хленчат и дърпат сополи за гласове -.*** за тях - не глас дол.а ***
13
0
 
36
 
! Отговори
писна ми преди 13 години
ама той е невинен.. същински ангел-закрилник - патрон на изчезналите автомобили... и благородният неподкупен и проницателен български съд ще го оневини... както и николай цонев... да ви пи.кая на институциите
12
0
 
33
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
Касите ги пълнят на митниците... човека е решил нещо странично и в извън работно време да заработи :)
11
1
 
45
 
! Отговори
Аз преди 13 години
БСП ДПС - Вечна дружба. Много са огладнели щом почнаха коли да крадат... Ама това не е за първи път. Помня че имаше едно комунистическо отроче, дето татко в парламента, а то краде коли.
10
3
 
30
 
! Отговори
Бенц преди 13 години
Подложени сме на геноцид със постоянното увеличаване на горивата от В.Златевата мафия. А тук ни занимават със кокошкарски истории. Пишете защо горивата продължават да растата на фона на скапаните български заплати.
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така... как се пълнели касите на ДПС!
8
1
 
19
 
! Отговори
емос преди 13 години
Хей Шерлок холмовци номера е ясен 11500евро и двамата са волни птички
7
0
 
24
 
! Отговори
Ту Пийпъл преди 13 години
Ааааа... Не , има грешка СРС са манипулирани, става дума за 23 евро и то за зареждане на гориво, някой е добавил и украсил думите му...
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ ЗА ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА?????????????????????ПИШЕ СЕ ЗА КАКВИ ЛИ НЕ НЕЩА, НО ЗА НАЙ-ВАЖНОТО, ОТ КЪДЕТО ДРАСТИЧНО ЩЕ ПОСКЪПНЕ ВСИЧКО СЕ МЪЛЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
5
 
28
 
! Отговори
дан преди 13 години
долна гаджалска ***...само бесене ги оправя
4
8
 
30
 
! Отговори
божеее преди 13 години
Да не се косят всички негови защитници, които ще изливат кофи тук за Цецо Физкултурника и Боко, вашия човек ще излезе чист като сълза, спокойно. Просто ще е минавал от там, а виновни за всичко са СРС-тата. Тия мръсни кръвопийци. А да и Цецо, Бойко и правителството... и ГЕРБ. А ние *** все за тройната коалиция плямпаме, нЕма такова нещо!!! Да живее Българския Независим Съд!
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е политическо преследване на един "честен" депесар.
2
2
 
55
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
И този ще го пуснат,а вие ще се чудите как ще си плащате нафтата като стане над 3 лева!
1
1
 
58
 
! Отговори
Съдия преди 13 години
Като си плати ще го пишем невинен!!!!