Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа

Шефът на СДВР: Уличават го СРС-та и свидетелски показания
Обновена: 9 мар 2011 15:05 | 9 мар 2011 07:40,
155
Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.

Това заяви директорът на СДВР Валери Йорданов по bTV. Феим Чаушев бе задържан във вторник в момента в който отишъл на уговорена среща с мъж, който вече е бил арестуван с 23 000 евро откуп.

Парите били предназначени за връщането на автомобил – БМВ Х6 с турска регистрация, откраднат на 19 февруари в София.

Пред разследващите Чаушев е заявил, че просто е искал да помогне на турския гражданин, собственик на автомобила, с когото се познават.

Валери Йорданов обаче бе категоричен, че „неговата цел е била финансово облагодетелстване“.

Шефът на СДВР изтъкна, че използваните СРС-та по случая и свидетелските показания уличават бившия зам. външен министър в посредничество.

„Казва, че иска да помогне, но самият факт, че става дума за такава огромна сума говори за други намерения“, заяви Йорданов.

Попитан дали е възможно случаят да е постановка, той обясни, че ден след като автомобилът е откраднат собственикът му е подал сигнал в полицията. След като не е имало развитие по казуса обаче е потърсил Феим Чаушев. Джипът е имал застраховка в Турция, но не и в България, уточни Валери Йорданов.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45

Шефът на СДВР допълни, че другият задържан – Ивайло Г., също е бил посредник при връщането на крадения автомобил срещу откуп.

„Работим за разплитането на тази схема и разкриването на крадците“, увери той.

Засега Феим Чаушев е задържан за 24 часа.

Феим Чаушев беше зам. външен министър от квотата на ДПС в правителството на Тройната коалиция. Той бе освободен от поста през 2008 г., след като стана ясно, че е използвал две имена.

С едното – Феим, той се представяше пред обществото като дипломат и зам.-министър. Другото – Петър, пък се оказа че използвал в няколко фирми, в които е съсобственик или управител. Участието в търговски дружества обаче е несъвместимо със заемания държавнически пост. Чаушев напусна предсрочно външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: откупФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо няма да му направят на този доносник, важното е цирка да продължава.
37
0
 
15
 
! Отговори
силвър гьорге преди 13 години
С тъмни очила и боядисана коса не е лошо за аграрник!Нищо чудно да е от "нежното" братство!
36
0
 
0
 
! Отговори
А-95 до ротфронт преди 13 години
Ако правилно съм те разбрал "like" на поста ти. Доста спорно си го написал/а.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако питате Първанов това е клевета И този е помогнал на страната за ЕС
34
16
 
11
 
! Отговори
ротфронт преди 13 години
Алоуу, стига с тия гнусни ченгеджийски номера на ЦЦ - да престанат да подслушват ДПС, ДС, ЦК на БКПр БСП и другите истински защитници на прогреса, демокрацията, правата на хората, гугутките и розовите щрауси. Нека истинските демократи като Патрашка, Яне, агент Гоце, СерГей и сие веднага да извадят по десетина флашки, да гръмнат по някоя бомба пред редакция, кафене и прочие демократични институции. Позор! Герб веднага да спре да преследва демократите!
33
4
 
18
 
! Отговори
Аз преди 13 години
И сем. Бокови крадат коли. Абе *** си е в кръвта на комуниста.
32
0
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
*** МРЪС
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички канали в тази държава дървесина, тютюн, селскостопански стоки, китайски стоки, проституция, просия на деца, незаконно осиновяване, както се случи със Съвестин това се организира само от партийни ченгесарски величия. В България няма мафия, а има нещо много по-страшно, което се нарича държавен бандитизъм. Този партиен бандитизъм не допуска да има конкуренция в лицето на класическа мафия. Хората, които би трябвало да те защитават, те смачкват или излизат публично и казват: Аз съм войник, каквото ми каже началникът... Главният секретар е генерал, какъв войник? Схемата за държавния бандитизъм е още от времето на ЦК на БКП.
30
1
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
говорим за червената фамилия бокови! А лелята на този е в ЮНЕСКО и представлява България! Всичките ни бандите са здраво свързани с политиците и пълнят не само партийните им каси....Има ли някой да си каже дали е бил силово застрахован от ИПОН?
29
0
 
21
 
! Отговори
Станишев преди 13 години
Другари,не бъркайте консултантските дейности с посредничеството,др.Чаушев е изпълнявал консултански услуги и не е търсил подкупи.Това правителство ако не му са ясни тези неща ами да пита др. Дуган той е вещ по тези въпроси !
28
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялото им дпс е една престъпна и вредна партия за България.Извода е че големите бандити се прикриват и управляват от политиците , тъжно но факт.
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде на бас, че и дипломата която е имал е фалшива, познавам доста турци, които си купиха дипломи за средно образувание, без и 1 ден да са били в училище!
26
0
 
19
 
! Отговори
абв преди 13 години
всички политици се познават и са свързани с всички бандити и делят с тях плячката независимо от какво е кражби рекет наркотици ддс и т. н.
25
0
 
18
 
! Отговори
go6yy преди 13 години
Политическа атака,кво толкоз е виновен човечеца, искал е да помогне тцтцтцтцтцт. Съдебната система требва ДА СЕ ЛИКВИДИРА,
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижте го на снимката - ЧИСТ И НЕОПЕТНЕН КАТО СЪЛЗИЦА.... АФЕРИМ!!!!
23
0
 
41
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Тия (политиците) са завладяли всичкият престъпен бизнес...А ние чакаме светло бъдеще...Ще има да почакаме...
22
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който и да пипнат от бившите и настоящи управляващи на всяко ниво, си е за затвора. Този е лош, а тия дето го пипнаха какви са? Театър на гърба на нещастния народ.
21
0
 
8
 
! Отговори
А-95 преди 13 години
Нещо общо с горивата има ли? Или... дайте ми Х6 и бензина не го мисли!
20
0
 
27
 
! Отговори
Баба Пена преди 13 години
Добре, че сте го арестували, ама пуснете го по-бърза. Не му искайте чак 500 лева гаранция. 50 стигат и той е бедничък и ергенче. Нека се видят с бившия си колега от отбраната., с приятелката си Муергина, с братятя от Дупница, че да походи на гости в Пампорово там го чакат Маргините. Хайде по- бързичко оформете му докуметите и дим да го няма. Докато не го налапа някоя съдия за по-голям рушвет...
19
4
 
33
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Докато Гоце е на...власт,Феимчо няма да го...осъдят.След това ще се ууууслушват,колкото могат,червените...правораздаватели.