Синът ни не е пияница, не е!

Родителите на Даниел се съмняват в данните на хасковската полиция
Обновена: 26 апр 2011 07:00 | 25 апр 2011 22:02,
621
Синът ни не е пияница, не е!
Днес в Симеоновград бяха погребани Яница Бойчева, Гошо Георгиев, Евгени Грозев и Красимир Марков. Снимка: БТА

„Синът ни не е пияница, както се опитват да го изкарат всички”. Това заявиха пред Dnes.bg родителите на Даниел Георгиев – 23-годишният младеж, убил две момичета и четири момчета с чужд автомобил в Симеоновград.

Те се съмняват в данните на хасковската полиция, според които синът им е седнал зад волана с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Майката и бащата на момчето пристигнаха в късния следобед в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив видимо притеснени.

„В шок сме”, заяви през сълзи майката на Даниел. 

„Изказваме искрените си съболезнования на близките на загиналите, нищо не можем да кажем повече, оставете ни на мира”, бяха думите на бащата.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502
Двамата се поинтересуваха за състоянието на сина им. Лекарите обясниха, че Даниел продължава да е в кома и казаха, че жизнените му функции се поддържат изкуствено.

„Все още има опасност за живота на момчето”, бяха думите на дежурния лекар. След като чуха това и разбраха, че няма да бъдат допуснати вътре в отделението, двамата родители напуснаха спешния сектор.

От прокуратурата коментираха, че ако бъде доказана вината на шофьора, седнал пиян зад волана, той може да получи до 12 години затвор. 

„До 100 хиляди лева могат да получат родителите на загиналите младежи”, коментираха от Асоциацията на загиналите и пострадали при катастрофи. Кръвнината трябва да бъде присъдена от съда.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинение срещу Живко Желев (19 г.) от Симеоновград, предоставил колата на баща си на Даниел Георгиев.

Той ще отговоря за това, че е предоставил автомобила на шофьор, употребил алкохол, като с това е причинена смърт, съобщи прокурорът в Окръжната прокуратура Павел Жеков.

Днес в Симеоновград бяха погребани Яница Бойчева, Гошо Георгиев, Евгени Грозев и Красимир Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
458 и 461 май трябва да минат отново изпита, след като не знаят правилника. Това обаче не им пречи да се изказват компетентно! Ето затова има толкова ПТП-а!
302
0
 
6
 
! Отговори
bez ime преди 13 години
ne komentiraite mnogo taq tragediq a si vzemete pouka
301
0
 
4
 
! Отговори
До № 446 преди 13 години
Дааа, а кмета най- добрия. Пътя гладък като стъкло, нали? Защо управниците взимат заради, "отговорностити си", големите заплати и бонуси? А не им се търси отговорност за несвършена работа, дупките по пътищата? Ето аз искам точен отговор, защо пътя е с дупки? Искам дисциплинарна и дори наказателна отговорност за недопросъвестни властници, а ти май не!
300
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде стига с тая община и дупките - не са виновни. Има такова нещо в Правилника - "несъобразена скорост". Не може по път, който позволява до 40-50 км.ч. да се кара с над 100, това е НЕсъобразена скорост. Несъобразена именно с дупките по пътя. Работата на шофьора е не само да върти волана, а и да се съобразява с пътя, бил той лош, или не.А иначе и аз имам книжка от 20-ата си година, но досега нито веднъж не съм карал дори на половин бира. Какво е пречило и на "шофьорчето" да прави така?
299
0
 
25
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
Тази личност може и да не е "пияница".......но със сигурност е............ПОРЕДНИЯ КОМПЛЕКСАР каращ като "хулиган" и почернил 6-семейства.........според мене /ако оживее/ трябва да му бъде дадена максималната присъда...
298
6
 
8
 
! Отговори
Pilat до 450 преди 13 години
Напълно си прав в разсъжденията. Да шофьора е виновен САМО, ЧЕ ДО НЕГО НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА ТРЯБВА ДА СЕДНЕ И ШЕФА ПЪТНОТО УПРАВЛЕНИЕ. Ако не беше тази дупка шофьора-убиец можеше и да не помете децата. Съгласен съм, че скоростта е била висока, бил е пиян .... ще ни дигнат санкциите на шофьорите, а кого ще санкционират ЗА РАЗОРАНИТЕ ПЪТИЩА КЪДЕТО СИ РАЗБИВАМЕ КОЛИТЕ. ОТ ДВЕ ГОДИНИ ЕДНОТО ПЛАТНО ОТ ПЕТРОХАНСКИЯТ ПРОХОД Е ПРОПАДНАЛ В СЕЛО ГИНЦИ - ЗАОБИКОЛЕН ПЪТ НЯМА. КОЙ Е ВИНОВЕН!?!?!
297
1
 
6
 
! Отговори
до 467 преди 13 години
много лесно - по спрения на 160 км/ч спидометър,по български километраж,както е установено и официално съобщено от полицията.пък и с просто око се вижда от пораженията по колата,че скоростта е била зверска.
296
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно е как при липса на спирачен път са установили скоростта на колата. Някой може ли да даде смислено обяснение?! ....ami po parabolata, po koiato e letial PRERIAZANIAT stulb naprimer...Balistika brat...pri tezi skorosti....
295
0
 
28
 
! Отговори
До 454 преди 13 години
Като говориме за младите джигити, да погледнеме и дъртите - вчера дядка на 70 г паднал с Волвото и бабата в Кресненското дефилеЕдните -неузрели, другите -оглупели
294
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
правилно, синът ти не е пияница, просто е алкохолно-зависим ***-състезател, който дано поне се събуди за да разбере колко невинни живота е отнел.И тук хич не ми разправяйте, че пътя, общината, кмета или Арменския поп са виновни - не те са го наливали с алкохол, не те са му дали колата, не те са се качили зад волана пияни, не те са карали като състезатели от Формула 1 без никакви реакции и с много над разрешената за населено място и допустимата от пътните условия скорост.
293
1
 
24
 
! Отговори
thaddeus преди 13 години
до 4611. Кръвна проба е направена в КАРИТ както и проба за наркотици. Алкохол има, наркотици няма.2. Собственика е ВИНОВЕН тъй, като преотстъпва автомобила на лице употребило алкохол. По този начин попада под ударите на закона.
292
0
 
5
 
! Отговори
тт преди 13 години
Физика, мой човек :)
291
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно е как при липса на спирачен път са установили скоростта на колата. Някой може ли да даде смислено обяснение?!
290
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1. показанията от дрегера не са валидно доказателство, а могат дап ослужат като насока за вземане на кръвна проба; ако такава не е направена, трябва да има дисциплинарни наказания.2. собственика на колата може а я предостъпва на който си иска, в закона отговорността е на шофьора. В този смисъл прокуратурата веднага може да се хване за палците с такова обвинение.3. дупе да му е яко на шофьора, само да се оправи.4. ако се докаже, че причината е техническа неизправност, ще го измъкнат с условна.
289
0
 
21
 
! Отговори
АнТонимен преди 13 години
Мъчно е, трагедията на цял един народ. Момче на 23 - то бая момче, вчера сякаш спря да суче ! То и акъла му е на сукалче - пил, качва се на кола; шофира - ама и с други пътници; кара с превишена скорост - кой му даде на тоя книжката?! Освен, че не го е грижа за спътниците му, погуби и 6 души. И да оцелее, ще изкара няколко години и той ще си отиде - питайте някой лекар.Чезне бясно българина млад, във война с тариклатък болнав !
288
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези коментари за пътищата и дупките са направо смешни. Общината била виновна, пътищата били причината и т.н. Още малко ще кажат и че Исус Христос е виновен, щото ако не беше разпнат и възкръснал, нямаше да има повод едните да се напият, а другите да излизат по тъмно. С такава скорост и по магистралата е опасно да се кара, нищо не оправдава поведението на шофьора. И другия е за бой - Симеоновград не е Ню Йорк, съвсем спокойно може и без кола да се прибереш, като е пил да се беше прибрал пеша...
287
3
 
0
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинение срещу Живко Желев (19 г.) от Симеоновград, предоставил колата на баща си на Даниел Георгиев" ?!?А по кой точно член му е повдигнато това обвинение?!?
286
0
 
8
 
! Отговори
до 450 преди 13 години
аз минавам по тозипът редовно и мога да ви кажа че със40- 50 км/ч имаш чувството че колата ти ще се разпадне по тия дупки и криви павета и е невъзможно да караш там със 100 км/ч просто няма как.а тия газари няма да могат и 10 метра да оцелеят по тоя път, тъй че за мене алкохола е виновен. а за пътя общината да намерят начин да го оправят защото е невъзможно да се минава от там като се засекат два тира и се разминават на една боя разстояние.
285
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единия ***, дал колата си на 19 годинишния син. Имаме баща-***.Втория ***, се напил като ***, и дал колата на 23-гонишния си братовчед. Имаме пубер-***.Третия ***, карал като луд, пиян до козирката, по път с дупки, мислейки се за космонавт. Още един пубер-***.Ние сме пасмина-***. Ужасна трагедия :(
284
2
 
25
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
до 441Селянина с колелото. си е добре - хем може да си кара пиян, хем няма да утрепе никого! (и да падне, най-много да се натърти)Проблема идва от "гражданчета", дето гледат един щатски филм и влизат направо в него...