Детето, ранено на "Цариградско", в борба за живот

Майката е известена, лекарите продължават да се борят за него
Обновена: 12 юли 2013 08:45 | 12 юли 2013 08:39, Петя Славова
84
Детето, ранено на "Цариградско", в борба за живот
Снимка: Булфото

Влошава се състоянието на 6-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на "Цариградско шосе". Това съобщи пред Нова телевизия медицинският директор на болница "Света Анна", където се лекува момиченцето

Д-р Михаил Карафезов заяви, че са отбелязани известни влошавания в здравословното състояние на детето.

"През последното денонощие получи повече от 4 литра кръв и кръвни продукти. Настъпва известно смущение на кръвосъсирването. Това наложи да се прави консултация през нощта с нашите хематолози. Включиха се допълнителни препарати. Детето беше допълнително затоплено. В момента е овладяно кървенето. Продължава да е тежко състоянието. Продължава наблюдението", обясни специалистът.

"Има достатъчно кръв и кръвни продукти. Тук става въпрос за смущение в кръвосъсирването. Днес и утре ще бъдат най-критичните дни. Майката е в стабилно състояние. Там нямаме проблеми", каза още д-р Карафезов.

Още по темата

Майката на малката Елена знае, че дъщеря й се бори за живота си. 41-годишната жена е научила ужасяващата новина вчера, когато е била изведена от реанимация и е дошла в съзнание, съобщиха още от болницата.

"Тя е в съзнание, адекватна, при нея са преодолени всички лоши неща. Тя знае за състоянието на детето си, вчера около обяд разговаряхме с нея. Ние й помагаме, за да може и тя да възприеме това, което се е случило с момиченцето. Не сме говорили за катастрофата на този етап, тъй като смятаме, че това допълнително ще утежни психическото й състояние", обясни д-р Карафезов.

Преди ден лекарите споделиха надежди за живота на детето, тъй като изследването показа, че мозъкът на момиченцето функционира.

От направената кръвна проба на шофьора Михаил Куртев стана ясно, че той е карал след употреба на алкохол. Срещу него вече има повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди. Законът предвижда за такова престъпление наказание от 5 до  15 години лишаване от свобода.

В момента Михаил Куртев е задържан за 72 часа, като до обяд днес се очаква да е готово становището от Столичната община и от директора на СДВР имало ли е забавяне на линейките.

То бе поискано от Софийската градска прокуратура заради сигнал, че автомобил на Спешна помощ е пристигнал със закъснение от 12 минути, тъй като не бил пропуснат от протестиращите по "Цариградско шосе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно от основните неща е, че АЛКОХОЛЪТ Е ТЕЖЪК НАРКОТИК! Това трябва да го знаят децата от малки. Вино и бира в малки - наистина малки количества, не са тежък наркотик, но ОСОБЕНО концентриран алкохол си е ТЕЖЪК НАРКОТИК според всички научни факти по целия свят. Всеки!!!, който определено пие концентрати и повече от малки количества вино и бира Е НАРКОМАН!... Да, точно така, ЦЯЛАТА долнопробна или не, пасмина, която се налива безотговорно с алкохол е НАРКОМАНСКА ПАСМИНА!
34
12
 
8
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Добре гледах по всички телевизии как никой от свиркащите на площада не даде път на линейката.Намесеха се по свестни хора за да я пропуснат.Но дали тя е била оборудвана?Защото е имало случаи - да не е за да се спаси човешки живот.Хора от площада - спрете накрая с вашите ***.Дайте конкретни предложения.И не забравяйте, че тези които Ви подстрекават - ще направят живота ви още по лош и ще е ад.
33
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се помолим за тази невинна малка душичка,която задължително трябва да живее!Бог да ти помага,заедно с нашите молитви,мило детенце! На мама повече кураж,знам че е тежко мила майчице,но има надежда и Всички се молим за твоето слънчеце!Молим се на господ да ти даде сили и търпение,вярвай за да ти помогне!
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господ да даде сили на детето да се справи с тежкото състояние!!!!Не мога да разбера 2 тези, които се лансират манипулативно във връзка с този случай:1. Линейката била закъсняла, заради задържане от протестиращите?! Болницата Св. Анна се намира на 300 м от мястото на трагедията! Те само 1 линейка ли имат??!! И защо им е да минават през Орлов мост, като 4-ти км. е най-прекия път.2. Спукана гума предизвикала катастрофата????? Очевидно е, че бакшишът я е спукал връхлитайки върху банкета....
31
2
 
10
 
! Отговори
??? преди 10 години
Защо детето е закарано в болница Света Анна чак в 20:45, при обаждане до Бърза помощ в 20:25? Защо починалата жена е закарана в същата болница чак в 21:00 заедно с майката на детето?--Болница Света Анна е на 1-2 минути с кола от мястото на катастрофата ....
30
0
 
64
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Баща съм на една друга 6-годишна Елена.Призовавам да изоставим коментарите за шофьора и за законите.Нека съсредоточим мислите си към детето и да му пожелаем бързо 100-процентно оздравяване.В моето съзнание хубавата Елена вече е здрава и играе с другите деца.
29
0
 
51
 
! Отговори
;kjd преди 10 години
Боже, спаси я!
28
0
 
50
 
! Отговори
Slavi преди 10 години
Ужасна трагедия!!!Нека всички се помолим за тази малка клета душичка да оцелее.Дано намери сили да се бори и живота не я напусне толкова млада и невинна.
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да си чешем езиците тук по-добре всеки, който има възможност да отиде и да постави по-една запалена свещ на спирката в паметна починалата жена и да се моли детето да се стабилизира и да оцелее.Нека свещите, които поставим днес на тази спирка да бъдат и в памет на всички загинали в ПТП, независимо дали по вина на шофьори или от нехайството на управляващите да осигурят нормални и обезопасени пътища.
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До takethisgutshotПриятелю, може да съм правил някое от изброените от теб по-долу нарушение, НО със сигурност не съм сядал пиян зад волана! Това не можеш да го сравняваш като да влезеш в забранена уличка......ама НИКАК не е за сравнение. Да караш автомобил под въздействие на алкохол, за мен си е чисто ПРЕДУМИШЛЕНО убийство, колкото и да не се нрави на някои това.
25
0
 
44
 
! Отговори
яна преди 10 години
Моля се за теб слънчице!
24
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 10 години
До james1Това наистина ли го мислиш ?!
23
0
 
3
 
! Отговори
AZ преди 10 години
ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ 20
22
0
 
41
 
! Отговори
бг майка преди 10 години
Моля се да се пребори душичката невинна! Кураж на родителите!
21
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай му сили, Господи! Дано се пребори и мине през това изпитание без последици! Защото ще е още по-голяма трагедия, ако остане инвалид за цял живот! А за шофьора няма какво да коментирам. Тоя не заслужава да се нарича човек!!!
20
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ангели Господни горе в небесата,звезди пътеводни, бдете над децата.Крила разперете над рожбите ни мили.С любов ги дарете и дайте им сили.
19
0
 
48
 
! Отговори
Дуду преди 10 години
Каквото и да кажем най-важно сега е това дете да Живее!!!Да се пребори, за което наистина всички хора трябва да се молим искренно, да забравим омразата и да помислим за майката и близките на малката Елена , за които живота в момента е спрял...
18
0
 
33
 
! Отговори
с. преди 10 години
Бакшишите са най-гнусната и гадна *** на планетата!Бог да прости загиналото момиче!Дано даде сили и на това дете да оживее!Ако някой причини нещо такова на жена ми и дъщеря ми ще го удуша с голи ръце!
17
0
 
50
 
! Отговори
М преди 10 години
За малката невинна душичка:"Твое наследие са нашите деца, Господи, защото Ти си наш небесен Отец. Затова усърдно Те молим, приеми ги под Твоята мощна закрила и ги пази духом и телом като Твое достояние. Дарувай им добро здраве, пази ги от болести и от всяка злополука, покрепи ги да растат незасегнати от изпитания, за да се радват на живота, който Ти даваш."
16
2
 
41
 
! Отговори
korki преди 10 години
Дано момиченцето оздравее напълно.... А относно предвиденото от закона наказание - не е ли редно да бъде съден за всеки един пострадал - 10г за единия, 15 години за починалото момиче, 5 години за момчето с извадения далак и т.н. Да му се мамицата на тоя *** с 90 години присъда и да мре там... В Щатите ако се случи такова нещо само гледай...