Детето, ранено на "Цариградско", в борба за живот

Майката е известена, лекарите продължават да се борят за него
Обновена: 12 юли 2013 08:45 | 12 юли 2013 08:39, Петя Славова
84
Детето, ранено на "Цариградско", в борба за живот
Снимка: Булфото

Влошава се състоянието на 6-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на "Цариградско шосе". Това съобщи пред Нова телевизия медицинският директор на болница "Света Анна", където се лекува момиченцето

Д-р Михаил Карафезов заяви, че са отбелязани известни влошавания в здравословното състояние на детето.

"През последното денонощие получи повече от 4 литра кръв и кръвни продукти. Настъпва известно смущение на кръвосъсирването. Това наложи да се прави консултация през нощта с нашите хематолози. Включиха се допълнителни препарати. Детето беше допълнително затоплено. В момента е овладяно кървенето. Продължава да е тежко състоянието. Продължава наблюдението", обясни специалистът.

"Има достатъчно кръв и кръвни продукти. Тук става въпрос за смущение в кръвосъсирването. Днес и утре ще бъдат най-критичните дни. Майката е в стабилно състояние. Там нямаме проблеми", каза още д-р Карафезов.

Още по темата

Майката на малката Елена знае, че дъщеря й се бори за живота си. 41-годишната жена е научила ужасяващата новина вчера, когато е била изведена от реанимация и е дошла в съзнание, съобщиха още от болницата.

"Тя е в съзнание, адекватна, при нея са преодолени всички лоши неща. Тя знае за състоянието на детето си, вчера около обяд разговаряхме с нея. Ние й помагаме, за да може и тя да възприеме това, което се е случило с момиченцето. Не сме говорили за катастрофата на този етап, тъй като смятаме, че това допълнително ще утежни психическото й състояние", обясни д-р Карафезов.

Преди ден лекарите споделиха надежди за живота на детето, тъй като изследването показа, че мозъкът на момиченцето функционира.

От направената кръвна проба на шофьора Михаил Куртев стана ясно, че той е карал след употреба на алкохол. Срещу него вече има повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди. Законът предвижда за такова престъпление наказание от 5 до  15 години лишаване от свобода.

В момента Михаил Куртев е задържан за 72 часа, като до обяд днес се очаква да е готово становището от Столичната община и от директора на СДВР имало ли е забавяне на линейките.

То бе поискано от Софийската градска прокуратура заради сигнал, че автомобил на Спешна помощ е пристигнал със закъснение от 12 минути, тъй като не бил пропуснат от протестиращите по "Цариградско шосе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
58
 
! Отговори
Елена преди 10 години
Дай му сили, Господи! Нека се пребори!
14
0
 
38
 
! Отговори
Как да стане това!? преди 10 години
До ТрезвенВсе някой друг ни е виновен! И гранитни блокове да сложат, пак ще се намерят хитреци да ги заобиколят! Справка - подлеза на НДК, всички разбити и преместени от "съвестни" граждани антипаркинг колчета. Не се ли научим сами да контролираме поведението си на обществено място в рамките на търпимото и като се съобразяваме с околните, такива *** ще ги има и занапред! Никой нищо не може да направи, ако ние сами се държим като убийци и хуни!
13
1
 
37
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Моля се детето да се оправи .... Не мога да си представя,ако съм на мястото на бащата .....Въобще няма да го бавя бакшиша ,като излезе от затвора(ако влезе въобще) .....
12
0
 
41
 
! Отговори
Svetlin преди 10 години
Дано да се оправи малката. Стискам палци да има сили и късмет да се пребори. На майката бързо да се възстанови защото детенцето ще има нужда от нея.
11
3
 
29
 
! Отговори
полудевам полечка преди 10 години
Къде да се явя да му отрежа главата на шофьора.
10
0
 
37
 
! Отговори
Майка преди 10 години
Дано се оправи, милото....!
9
21
 
9
 
! Отговори
Трезвен преди 10 години
Ако тъпата община беше обезопасила спирката това нямаше да има същите последици. Общината трябва да се съди до дупка. В нормална държава такова дело ще се спечели още на първа инстанция.
8
0
 
39
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
В отделен коментар ще спомена, че макар и атеист, се моля за детето да оздравее, да се оправи от физическите и психическите травми! Дано да бъде щастливо! Защото и аз съм баща!
7
3
 
12
 
! Отговори
Света Анна преди 10 години
Ще му наложат 500 лв. глоба на пияния шофьор и 1 год. да е без книжка - да не му съсипват и на него живота като на пострадалите. Ама той пак ще си порка и ще си кара и без книжката...
6
1
 
29
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
До прокурорЩе си спестя обръщението, защото освен силно нецензурно, друго не може да бъде! Тук става дума за дете, което се бори за живота си! Тук става дума за майка, изправена пред възможността да го загуби! И едно ..... ще си драска политическите идиотизми! За тази работа има достатъчно други форуми! Аман от политиканстващи .....!
5
0
 
59
 
! Отговори
мимето преди 10 години
Да оставим злобата и политиците настрана, не си заслужава. Да се помолим всички за здравето на детето и да му предадем цялата положителна енергия, на която сме способни.Аз вече го правя, а вие?
4
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Милото дете дано се оправи, стискам палци.А *** -убиец да не излезе жив от затвора!
3
33
 
17
 
! Отговори
прокурор преди 10 години
Хайде великия министър на престъпната шайка БСП-ДПС-ДС Ц.Йовчев да хваща и бори дребната престъпност. Нали беше много велик , щял да прави реформа, ами хайде прави я. Да ама не. Той щял да отговаря като вицепремиер и за културата. Боже господи вземи си вересиите и ни пази от БСП-ДПС-Атака-ДС.
2
0
 
40
 
! Отговори
Debeliq преди 10 години
Mnogo kusmet pojelavam s cqltoo si surce
1
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стискам палци