Арестуваха двама, пребили мъж, за да го оберат

Жертвата на престъпниците е починала в болница
13
Арестуваха двама, пребили мъж, за да го оберат
Снимка: БГНЕС

Столично криминалисти от пето районно разкриха и задържаха извършители на грабеж с последвала смърт, съобщават от МВР.

На 4 март в полицията постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние в ж.к. „Суха река“. Изпратените веднага на място екипи на полицията и Спешна помощ установили пострадалия 67-годишен, който бил транспортиран в болнично заведение и настанен за лечение, с опасност за живота. Въпреки положените от лекарите усилия, няколко дни по-късно мъжът починал.

В хода на разследването било изяснено, че става дума за грабеж, извършен с нанасяне на телесни повреди, от които последвала смърт. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия са установени извършителите – 40-годишен с криминалистическа регистрация в полицията и 39-годишна жена.

След доклад в Софийската градска прокуратура на материалите, събрани по образуваното досъдебно производство, двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 199 от НК. Наложени са им постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономиката страда.Кражбите и престъпноста се увеличават.Връщаме се в 90-те години към мутренското време.
7
0
 
3
 
! Отговори
Кръстев преди 2 години
Наказанията за такива нападения на беззащитни хора трябва да бъдат запомнящи се и да съдържат две съставки - затвор + парично обезщетение на постарадалия. Затвора трябва да има долна граница за излежаване - мин. 5 години, а паричната компенсация не по-малко от 10000 лв. Всеки, който планира такива действия да знае какво го чака. Иначе постепенно се превръщаме в страна на престъпници и вандали. Този процес тече с ускорени темпове!!!
6
0
 
18
 
! Отговори
A преди 2 години
Доктора в Пловдив пак виновен го изкараха. Ако се сещате за какво говоря.
5
0
 
25
 
! Отговори
и те така преди 2 години
трудови лагери и смъртна присъда , това е решението !
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци ли са,или по-добре да не питам?
3
2
 
31
 
! Отговори
Не е нужно преди 2 години
да си криминалист, за да се досетиш нещо много съществено за извършителите - грабеж, жесток побой, мъж с "криминалистическа" регистрация, помага му жена, местопрестъплението е в ж.к. "Суха река" (в съседство с кв. "Христо Ботев, известен с колорита на обитателите си). Стилът на публикацията също помага - няма даже инициали на престъпниците. Досетихте ли се за какво става въпрос? Сега е ред на БХК да ревне за дискриминация, че са ги арестували.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ми.остивия съд ще ги пусне с още едно висящо дело. Бог да прости човека, но в Бг, няма възмездие. Щом си убил човек, присъдата трябва да е доживотна. Тъмните субекти вече са специалисти по измъкване от закона, а адвокатите които ги защитават са по-гнусни и от тях, алчни бездомници.
1
9
 
7
 
! Отговори
Истанбулец преди 2 години
Ама жертви на насилие са само жени, нали?