Западът: Русия произвежда снаряди с главозамайваща скорост

Москва възстанови военната си машина "по-бързо, отколкото очаквахме"
11 юли 2024 08:15, Петър Бойчев
271
Западът: Русия произвежда снаряди с главозамайваща скорост
Снимка БГНЕС

Русия е възстановила успешно своята военна икономика и при това го е направила много по-бързо от очакваното. Сега произвежда значително повече артилерийски боеприпаси, отколкото преди началото на войната в Украйна, заяви ръководителят на военното министерство на една от страните от НАТО на вторник, пише Business Insider.

Преди началото на инвазията през февруари 2022 г. Москва произвеждаше до 400 000 152-милиметрови снаряди годишно, които са подходящи за теглени гаубици от съветската епоха. Но оттогава тази цифра е нараснала до два милиона снаряда годишно, заяви литовският министър на отбраната Лауринас Кашунас.

"Те работят много бързо“, посочи Кашунас по време на кръгла маса, организирана от списание Politico и германския телевизионен канал DieWelt в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, окръг Колумбия.

Руският президент Владимир Путин предприе значителни стъпки за преминаване на икономиката на страната към "съветски" тип военно положение, както се изразяват експертите. Така миналата пролет той промени военното ръководство на страната, за да увеличи производството на отбранителната промишлена база и да подпомогне масовото производство на оръжия.

Кашунас каза, че въпреки международните опити да се нанесат икономически щети на Русия, за да се накаже разполагането на войски чрез стъпки като санкции, "военната икономика“ на Москва се е възстановила "по-бързо, отколкото очаквахме“. Висши американски служители и генерали дадоха подобни оценки на руската военна мощ.

Основният показател беше скокът в производството на артилерийски снаряди. Производството на руски 152 мм снаряди надвишава прогнозите за производство на стандартните 155 мм снаряди на НАТО. В Европа например годишният обем на производство на този тип артилерийски боеприпаси е под 600 хиляди броя, а в САЩ е под 350 хиляди, пише Фокус.

Кашунас казва, че Путин е похарчил значителна част от БВП на страната (оценени на около 7%) за военни разходи, но ще трябва да поддържа икономиката по пътя, защото връщането към предишното състояние би рискувало "криза“.

"За това той има нужда от враг, има нужда от проблеми“, добавя Кашунас, "Може би след нея ще дойде ред на някой друг“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
зелена самоубийствена сделка,зеленский,всичко зелено води еуропата към дъното,най лесно е да кажеш - е те политиците са ви корумпирани няма оправия - е като са корумпирани защо ги подкрепят еуроначалниците дали защото са им удобни?
66
2
 
8
 
! Отговори
До 63 преди 2 месеца
Е сега пък тоя свободен свят като не произвеждал оръжия що се набутва във войни или те безмозъчните украински си мислиха,че запада е като СССР едно време
65
2
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 2 месеца
Това вече го написа
64
0
 
7
 
! Отговори
До 59 преди 2 месеца
Имаш да кажеш украинци ,то за това и Зеленски се опитва да върне тия дето избягаха,и както каза Фараж ако продължава така Украйна ще остане без мъже
63
16
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
"Кашунас казва, че Путин е похарчил значителна част от БВП на страната (оценени на около 7%) за военни разходи, но ще трябва да поддържа икономиката по пътя, защото връщането към предишното състояние би рискувало "криза."За това той има нужда от враг, има нужда от проблеми, добавя Кашунас, "Може би след нея ще дойде ред на някой друг === Само пyтюпитeците не схващат, че докато този ИЗВEPГ ДЖУДЖАНKA Е ЖИВ, МИР НА ЗЕМЯТА НЯМА ДА ИМА!!!
62
11
 
6
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
Защо се учудвате бе, те от 1933г. нищо друго не произвеждат - само оръжия, Само това могат, Иначе да направят кола, трактор, прахосмукачка - не. Просто винаги са били милитаризирани. Рзаликата между тях и свободния свят може да се изрази с една фраза на Президента на Финландия през 1939г. - цитирам "Ние може да нямаме огромни количества оръжия и мундири, които да ръждясват и гният в складовете, но имаме здравеопазване, образование и осигуряване за всички членове на обществото, добър стандарт на
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 56 Американското разузнаване разсекрети документи, според които кремълските нещaстници търсят трескаво заместник на Путин, който да спаси разпадащата се руска империя.
60
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
38 държави,начело с най-големите икономики и икономически най-развитите страни в света вече две години и половина не могат да победят нито икономически,нито на бойното поле така наречената блатная,а напротив икономически ние затъваме с всеки изминал ден,а натискът от САЩ за изпращане на войници в помощ на Украйна расте с всеки изминал ден...
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 59 Кравар, не бяха ли 1 милион загубите на руснаците? Смееешник със смееешник!
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добро утро бе, жалкиии западняци. Сега ли го установихте? А не знаехте ли че след края на ВСВ СССР 80% от бюджета си отделяше за военна техника и боеприпаси?
57
0
 
4
 
! Отговори
ttt преди 2 месеца
Използването на квалификации вместо аргументи не е признак на огромна интелигентност, така че илюзията че си по-умен от тези които обиждаш е .. илюзия.
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руското разузнаване разсекрети информация за търсенето на алтернатива на Зеленски в САЩ.Според постъпващите данни Западът е изключително обезпокоен от динамиката на обществените настроения в Украйна. Въпреки това, американците и европейците биха искали Зеленски да остане на поста, тъй като той е замесен в схеми за финансиране на войната, които носят огромни доходи. В тази ситуация Вашингтон и неговите съюзници призовават опонентите на Зеленски в Украйна да проявят сдържаност за момента
55
0
 
8
 
! Отговори
До 54 преди 2 месеца
Абе ти си гледай украинските загуби
54
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дори и със скоростта на светлината да произвеждат снаряди руснаците не могат да напреднат с повече от 1-2 метра на седмица. Да не говорим за руските загуби.
53
2
 
2
 
! Отговори
Това ли е най-важния преди 2 месеца
показател? .. колко бомби произвежда една държава ..нещастници!
52
1
 
15
 
! Отговори
...факт, който беше преди 2 месеца
известен и преди войната, но някак си мечтаехте за победа на бойното поле. Всички, които агитираха за война са виновни за унищожаването на Украйна.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха, виж ти изненда. Нещатане се развивали по плана на ЕС / САЩ / НАТО, които си мислят, че като си играеш е огъня, няма как да се опариш.
50
2
 
22
 
! Отговори
Костя преди 2 месеца
А не ве, ще ги бави. Зеленият да развява белия флаг и да се приключва
49
1
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 2 месеца
Ами така са украинските копейки
48
1
 
0
 
! Отговори
32335445 преди 2 месеца
Както и външни ***.