Какво е забранено на Седемте рилски езера

До 5000 лева е глобата за нарушителите
21 юли 2024 11:30, Петър Бойчев
40
Какво е забранено на Седемте рилски езера
Снимка БГНЕС

От няколко години Седемте рилски езера са сред предпочитаните дестинации за летен туризъм. Хиляди се изкачват до циркуса на езерата, но всички те трябва да спазват основни правила. Дирекция "Национален парк Рила“ призовава посетителите в защитената територия да спазват установените правила за поведение, предаде "Фокус“.

Сред тях са: движете се само по маркираните туристически пътеки; не навлизайте в езерата; в случай че сте с домашен любимец придържайте го на повод; не изхвърляйте отпадъците си.

Въведена е забрана за палене на огън на цялата територия на Националния парк. Разбира се, забранено е използването на моторни превозни средства, всякакви превозни средства за придвижване горе в района. До 5 000 лева е глобата за нарушение на режимите в защитената територия.

"Със своята лична отговорност всички ние можем да опазим уникалната рилска природа за бъдещите поколения“, споделят от Дирекцията на парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
18
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Седемте рилски езера са като феномен за планината и България се гордее с тях, но за съжаление не може да се гордее с ОПРОСТАЧЕНОТО българско население, ето и тук 6 коментара 5 от които на завършени проsтаци ! Сега и ще преброите още такива пещерняци и неандерталци поставили минус на коментарът ми ! С такова население кой ще очаква просперитет ?
6
9
 
4
 
! Отговори
Язе преди 1 месец
Тие 7 локви не пресъхнаха ли вече? Нали глобално затопляне, рекордни горещини откакто свет светува, а едни локвички не могат да пресъхнат.
5
9
 
13
 
! Отговори
Напрегнат член преди 1 месец
Когато бях на 23 клецах по тъмно една девойка в езерото.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3a eзepaтa нe знaм, aмa тyka e зaбpaнeнo ga ce nuшaт нeygoбнu koмeнтapu, вegнara ru uзтpuвaт!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Риба има ли да фърлям такъмите :)))
2
1
 
13
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Забранено е да си сам от мъжки пол или да не членуваш в партия,организация или сектанска организация. Девиците и " девойките " са с предимство и могат да демонстрират и голите си тела и умения на открито и във водата.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пикането не е забранено :)))