Заловиха заподозрения за опит за покушение срещу Тръмп

Кандидатът за президент е в безопасност и е добре след инцидента
16 сеп 2024 07:15, Елка Василева
64
Заловиха заподозрения за опит за покушение срещу Тръмп
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп е в безопасност и е добре след инцидента, "който изглежда, че е опит за покушение" срещу бившия президент, обявиха от ФБР. Агент на Сикрет сървис е забелязал оръжие, което приличало на автомат "Калашников", на голф игрището на Тръмп във Флорида. Бил е открит огън срещу заподозрения, който се криел в храстите. Мъжът е успял да избяга с черен автомобил, но е бил видян от свидетел и по-късно е арестуван, предаде БНР.

Още по темата
"В храстите, където този човек се е криел, имаше оръжие, подобно на автомат "Калашников" 47, с оптичен мерник, две раници, както и камера GoPRO, с която той е щял да прави снимки. В момента тези предмети се обработват в рамките на разследването. Агентът на Сикрет сървис, който е бил на голф игрището, се е справил страхотно", каза местният шериф Рик Брадшоу.

Районът на инцидента е бил незабавно отцепен от полицията.

Белият дом обяви, че американският държавен глава Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис са били информирани за инцидента и са облекчени, че Тръмп е в безпасност. Харис, която е кандидат на демократите за президент, написа допълнително, че се радва, че опонентът ѝ от Републиканската партия е добре. "Насилието няма място в Америка", добави тя.

Изявлението ѝ беше споделено в социалната мрежа "Екс" от бившия държавен глава Барак Обама.

Кандидатът за вицепрезидент Тим Уолц също подчерта, че такова насилие няма място в Америка. "Това не сме ние като нация", допълни той.

Опитът за покушение и политическо насилие беше осъден също от лидера на демократите в Сената Чък Шумър.


Междувременно на интернет страницата на кампанията на Тръмп беше публикувано кратко изявление, че той е добре, но "има хора на този свят, които ще направят всичко, което е необходимо, за да ни спрат". Никога няма да се предам, пише още Тръмп към привържениците си, част от които бяха застанали пред голф курорта след опита за покушение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от САЩ
Известни личности зад кампанията на Камала Харис: Доколко подкрепата е полезна?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 1 ден
Да , Райън Рут е бил 2022 г. в Киев , с него се е срещала американска медицинска сестра ,пред която Рут е споделил,че иска да убие Путин , Ким Чен и Тръмп , даже е споменал и Байдън. Явно нещо е изперкал ,а в щатите е пълно с такива.
60
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 ден
Американски маргинал 50- 60 годише ,бил е в Киев и искал да воюва срещу руснаците! С изпотрошени изгнили зъби -жалка картинка, решил да се разправи със световни лидери Явно завербуван от украинците ,платили му и той това чака !
59
5
 
1
 
! Отговори
Анализатор преди 1 ден
Сега това е новия поход на Тръмп,когато почва да губи в проучванията,някой се опитва да го "убие".Тоя *** не загрява,че става смешен и може да му вярват само необразованите фермерчета от средните щати.Рижавия мошеник е срам за Америка!
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Втори опит срещу него. Ако не отговори със същото ще се изложи много. Едва ли Путин ще го уважава след това.
57
0
 
2
 
! Отговори
дедо поп преди 2 дни
В тоя сайт само стари манджи. Иначе джурналистите са със самочуствие на профита. Пълни мишки
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Господ да пази Тръмп!Заподзреният,който са заловили е поредния дърт тревоман на няколко бустъра,който иска да бъде унищожен света чрез ядрена война като предизвика руснаците.Да се отстранява по този начин конкуренцията си се води чист фашизъм.Затова ли помагат на укрите?За да им се мешат по този фашистки начин на изборите?
55
1
 
2
 
! Отговори
:-)))))))))))))))) преди 2 дни
С калашник? Руснак ли е или по руска поръчка? Е, хайде да не излизаме от клишето!
54
1
 
10
 
! Отговори
Някой преди 2 дни
Феминизма, екологизма и джендъризма раждат фанатици, готови на всичко срещу инакомислещите. Днес ще се мъчат да убият Тръмп, утре ще е някой друг. Убива се и с политика, утре може да сме ние.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сега е ред на бай Доньо да организира покушение срещу Камалата.
52
0
 
13
 
! Отговори
Фикси преди 2 дни
И какво ще му покушават на Тръмп.... Не е ли направо опит за ликвидиране.....господа модерни ***....
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пишат демократ бил, с интересен акаунт за събиране на доброволци за Украйна, вече изтрит, ама късно. Като не слуша Линдзи Греъм ще седи в затвора сега. Ако успеят опитите им за покушение срещу Тръмп, ще се сблъскат с вицето му, което е доста по- радикално от Тръмп, е те тогава от трън та на глог. Не ми се мисли какво ще стане тогава с Украйна.
50
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Рускоговорящи очевидци видели Зеленски на мястото на покушението. Медведев вече обяви, че Русия започва тридневно СВО в САЩ.
49
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сега тия от сикрид сервиз да обяснят какво значи "прилича на автомат Калашников 47". И да минат на едногодишен курс за обучение как се използва google lens. Бият по тъпота даже нашите катаджии. А иначе моето си мнение е, че тръмпягата нарочно си го инсценира това, за да стане шум около него. Рискован PR.
48
8
 
21
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 дни
"Как върви контранастъплението в Курск? Върнаха ли вече Курск?" - за един месец 11000 убити от елитните украински части. Не останаха кладенци в които украинците да си крият труповете. Хиляди единици натовска техника са за скрап.
47
26
 
8
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 дни
Героям Слава!!!
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Цитирам-"Насилието няма място в Америка"и добавям-"Неговото място е извън границите на САЩ".Много е общо понятието Америка.Но толкова си може кандидаткара за Президент на САЩ.
45
18
 
10
 
! Отговори
Капитан Америка преди 2 дни
Животът на путинските сътрудници тепърва ще става тежък. Никой не обича предателите.
44
9
 
17
 
! Отговори
до 36 преди 2 дни
Именно де, путин няма да посмее да започне ядрена война поради причините, които си посочил. Следователно няма проблем да се разреши на Украйна да бомбардира Москва и Петербург.
43
4
 
20
 
! Отговори
до 28 преди 2 дни
Вярно е. Не съм гласувал за нито един от тези в парламента и президентството, а пък те ми определят живота. Това не е ли диктатура???
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Стрелецът е участвал като наемник в Украйна, боядисва си косата в жълто и синьо, има цял канал за подкрепа на Украйна. Убедих се, че тро ловете сте мега мал оумни. Даже долу един се ядосва, че следим американски медии.