Производството на коли в Германия с 23-годишно дъно

Слабото търсене на международните пазари е причина за спада
7 яну 2020 10:30, Ния Христова
42
Производството на коли в Германия с 23-годишно дъно
Снимка: Ройтерс

Германското производство на автомобили достигна най- ниското си ниво от 23 години насам, понеже най- голямата европейска икономика страда заради световната търговска война, пишат от Bloomberg TV Bulgaria.

Автомобилни производители като Volkswagen, BMW и Daimler произведоха 4,66 милиона автомобили в германските фабрики миналата година, което е най- малкият брой производство от 1996 г. Според германската асоцияция на автомобилната индустрия, която публикува данните, съобщи, че 9% намалението се дължи на по- слабото търсене от международните пазари.

Германия е изградила статута си на производителна сила върху автомобилната индустрия. Скандалът от 2015 г. с Volkswagen за измама с дизелови емисии, търговските конфликти и забавящите се икономики се отразиха сериозно на търсенето. Daimler, Volkswagen и доставчикът на части Continental се принудиха да намалят работните места, за да свият разходите си.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
15
 
! Отговори
:( преди 4 години
Отношението им към амуджите е по добро от колкото км тези които честно им работят... Факт! Презират ни, защото за тях ние сме слуги а те господаря. Учат ги на това още от малки деца. Но вече им се вижда края...скопо при това. Целия им човеконенавистен капитализъм ще отиде там където му е мястото от векове
14
1
 
11
 
! Отговори
Манолски преди 4 години
Ние българите колко дупки изкопахме в дъното, не мога да го мисля немците
13
2
 
12
 
! Отговори
К6 преди 4 години
Края на една индустрия , щом Sony започнаха да произвеждат коли ,пазара и производството е вече съвсем различно , съвсем скоро ще принтираме коли по желание
12
4
 
16
 
! Отговори
:( преди 4 години
Пълен игнор на всичко немско!!! Там не можеш да видиш нищо Българско,по техните вериги...имаме прекрасни вина но те не ни дават възможност да сме наравно с техните и другите по рафтовете. Ракии имаме прекрасни но...вместо това само турски и други. А нима нямаме хубави зеленчуци...имаме но и там само от испания,чили и т.н Оставете ги тези самовлюбени в себе си шваби да ***...
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауди гори много повече от това която пишат и фирменият сервиз във Варна е отврат.на всичко отгоре 100лв само за добър ден.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално. Тройно по-скъпи, но със същото качество като останалите. То верно че плащаш за буквите, ама и това си има граница!
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално - едно БМВ или Мерцедес се обеценяват с над 60% още на първата година, а Фолксваген е на дъното в калсациите за надеждност. Съчетайте шокиращото качество, породено от жаждата за максимални печалби, с поредната циклична криза на капитализма...
8
4
 
4
 
! Отговори
еко преди 4 години
Германските димящи нафтови печки, замърсяващи до 14 ПЪТИ над нормите, вече никой не иска да ги купува. При това положение спада е лек даже, трябваше да е поне двуцифрен.
7
0
 
4
 
! Отговори
OOOO преди 4 години
Работя в Ауди и мия чинии. Има проблеми, но първо са на ред доставчиците.
6
0
 
24
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Влезнаха ви мениджерите във фирмите и ви наиграха.За 1 грам пластмаса луди пари.Вчера един Комутатор дето е парче пластмаса 75 лв с отстъпката...Как да стане бе шваби?Виж целия свят си знае урока за D4D двигател или за Vitec...Ma така е японеца прави за престиж,вие от 20 години за пари!!!!За съжаление все още и аз съм с германска кола.Но ще се поправи и това!!!Лакомията ви погуби!!!
5
3
 
11
 
! Отговори
Край преди 4 години
АААА що бе на международните пазари в Дупница, Горубляне, Драгичево и с. Труд се търсят много.*** доде не разбере че колите вече не са "мерцедес и останалите" търсенето продължава. *** той вдява бавно така че продължавайте да си ги правите. Големи дизелаци и даже хич не им слагате катализатори че много ги крадат.
4
3
 
30
 
! Отговори
фен на танас преди 4 години
Немските коли дето вече 99.9% от частите на които са правени от амуджи незнайно къде с цени все едно швейцарци са ги правели е нормално да са зле. Цена качество са най зле в сравнение на корейски и японски.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите замениха немският съюзник с иран.Падението е тотално!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами като няма кой да купува коли да правят дюнери, тях има кой да ги купува в Германия най-вече!
1
2
 
16
 
! Отговори
z-rock преди 4 години
Нещо не е както трябва, някой лъже! Според други едни данни, миналата година е рекордна по продажби на нови коли, тука за дъно говорим!?!