Гърция даде срок на ЕС за Западните Балкани

Призив от Кириракос Мицотакис
10 юни 2022 23:00, Росен Стойчев
125
Гърция даде срок на ЕС за Западните Балкани
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че ЕС трябва да предложи интеграция на всички държави от Западните Балкани, съобщи Катимерини.

Премиерът определи това, като смела, но необходима стъпка.

Още по темата
Добави, че се вижда важността от бързи решения за сближаването на Сърбия, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово с ЕС.

Според него това трябва да стане до 2033 г. Гърция очаква ЕС да предложи визия, която да реализира.

Всички страни от региона трябва да имат предложена интеграция. Той се надява, че това може започне скоро.

Надява се след две седмици да бъде даден старт на европейските преговори със Северна Македония и Албания. Мицотакис призова да се вземат реални решения.

Добави, че Гърция се опитва да разшири своята роля на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ГърцияЕСБалкани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се че трябва да се приеме в ЕС с името Вардарска и даже бързо
96
3
 
25
 
! Отговори
Георгиева преди 2 години
Мицотакис, първо ни върнете земите и населението - вие и сърбите. Да се възстанови българщината в българските земи, които си присвоихте. Тогава да се обединяваме!!! От Беломорието, Западна Тракия, Македония, Българските покрайнини и т.н. До кога ще се правите на г...ве? А стига агресия към българите!
95
2
 
15
 
! Отговори
Сашш преди 2 години
Кирякос Хитрякос 28 години не пускахте македонците ,а сега си се разбързал.Внимавай да не се сближиш до 2033 година с Западната част на Анадола!!!
94
2
 
10
 
! Отговори
Инженерка преди 2 години
До 2033 г. Гърция очаква ЕС да предложи визия, която да реализира- е реален срок през който македонците да си коригират отношението към България или да изчезнат, като народ- омразата винаги унищожава!
93
19
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Нашето уродливо послушание към Путин ни вкара в международна изолация, влоши отношението към България от страна на народите в Албания и Македония, доведе до икономически загуби. Но ни ще изтърпим всичко ,защото да слугуваме на путин е наша традиция. Толкова сме жалки,че ме е срам...и за протокола...майка ми е бежанец от Македония....така,че нека да не ме квалифицират доморасли македонци като каракачанката и джамбазлийката....
92
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ултиматум е може би към РСМ .
91
5
 
17
 
! Отговори
Елате Аврио преди 2 години
Мицотакис след посещението си във САЩ , и речта си в Конгреса там типично по гръцки / говорят много, двулични са, мързеливи са, несериозни са, обещават и не спазват, обичат лесното, не са с много високо IQ, не четат история различна от тяхната/започна да си представя че е шефа на Балканите. Разликата е, че няма почти нищо останало на територията на иначе така красива държава, която да е тяхно.Суверенна държава Гърция за следващите 90 години няма. Те са шампиони по говорене на глупости!
90
3
 
26
 
! Отговори
GK преди 2 години
Трябваха ви 20 г. да си решите вашия проблем. Сега не смейте да поставяте срокове, защото не вашата история крадат.
89
3
 
11
 
! Отговори
ЕС трябва да даде преди 2 години
срок на Гърция да си изкупи обратно пристанището Пирея,което е портал за икономическа инвазия на Китай в Европа.Гърците искат влизане на Албания в ЕС за да могат да осигуряват съюзен натиск върху нея за контрол на албанската миграция и обществено влияние(незаконни действия и престъпност)в северозападна Гърция.Искам да видя и как Гърция ще постигне интеграция на Сърбия и Косово.
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горещо лято си спретват Гърците . Много се подават на ,,газ '' от страна на ,,приятелски страни'' страни . На Саддам също му внушавах някои ,,права'' преди да нападне Кувейт.
87
2
 
21
 
! Отговори
svetlina преди 2 години
Когато РСМ спре политиката на омраза към билгарите , а Албания се откаже от идейте си за ''Велика Албания'' тогава може и да се помисли за приемане то им в ЕС. А това едва ли скоро ще стане.
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откри топлата вода, сякаш никой не знае, че е европейккото членство на Западните Балкани няма алтернатива. Косово и неизпълнение на договора с България, от страна на РСМ, спират този процес.
85
2
 
19
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Този защо не си гледа работата??? Мотаха ги сто години, докато не стана на тяхното, името си смениха...сега пък много загрижени...византийска работа. Не случихме на съседи...
84
2
 
16
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
хаха някакво измислено племе от маляки малоазиатци дава срок... дължащо вече 700 милиарда на банките... скоро без островчета ще останете
83
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие защо размотавахте македонците 25 години?Сега е наш ред.Ние имаме по-голямо основание да не ги допуснем,пред вид политиката,която водят срещу нас.
82
2
 
16
 
! Отговори
Предлонакис преди 2 години
Идеята е супер. БЮРМ и Турция влизат само в пакет в съюза.
81
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо тогава да не предложим и Турция да влезе в ЕС? Гърците сигурно много ще се зарадват
80
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците си търсят нови балами за еврозоната да им плащат дълговете.
79
3
 
13
 
! Отговори
Предлонакис преди 2 години
Още някакъв военен самолет НА КРЕДИТ гръцките няма ли да си купят?
78
4
 
10
 
! Отговори
Петъръ преди 2 години
Българското море е сто пъти по-хубаво от гръцкото. Пардон, сто и петдесет пъти.