Шок за Макрон: Крайната десница спечели първия тур на изборите във Франция

Марин Льо Пен си осигури 34,5%
Обновена: 30 юни 2024 21:24 | 30 юни 2024 21:15, Нели Христова
307
Шок за Макрон: Крайната десница спечели първия тур на изборите във Франция
Снимка: БГНЕС

Крайнодясната формация "Национален сбор" (НС) спечели първи тур на парламентарните избори във Франция.

Центристкият алианс на президента Еманюел Макрон остана на трето място след левицата, сочат прогнозите на социологическите агенции.

Прогнозите дават на НС 34,5% от гласовете, срещу 28,5-29,1% за левия алианс "Нов народен фронт" и 20,5-21,5% за центристкия лагер на Макрон.

Френският президент Еманюел Макрон призова за "широк" демократичен съюз срещу крайната десница, след като партията "Национален сбор" спечели първи тур на парламентарните избори.

"Изправени сме пред "Национален сбор. Дойде време за широк, ясно демократичен и републикански съюз за втория тур", каза държавният глава, цитиран от Франс 24.

Макрон подчерта, че високата избирателна активност на първи тур говори за "важността на този вот за всички наши сънародници и за желанието да се изясни политическата ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от ЕС
Рюте в последната си реч към Нидерландия: Това е готина страна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
2
 
! Отговори
DE преди 1 час
Какво е крайно дясното на тез
202
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 2 часа
До 180 И за какво е виновна Меркел? За това, че дърпаше юздите на Путин и не допусна по нейно време тази недомислица-война в сърцето на Европа. По няколко пъти годишно се срещаше с Путин, какво приказваха не знам, но Европа беше спокойна. Дойде тоя *** Шолц и съсипа Европа. То само акто го погледнеш ти става ясно, че е подLoGa.
201
0
 
1
 
! Отговори
Хххх преди 3 часа
Аве нал сте голям димокрация ве...га ще има арабин президент на Франция
200
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Нещо странно се случва във Франция.
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Зеленски ви унищожава драги украинци и продава земята ви на чужденци, прибирайте се в Русия заедно с Украйна! Няма да пускам линка, но гледайте: Саня во Флориде, Украинский фронт - ВСУ теряют Сокол, Яснобродовку, Спорное, Новоалександровку. 1 июля 2024
198
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
За да им дойде ума в главите на някои алчни и агресивни хора, трябва те и техните държави, да изпитат същото, което преживяха руснаци и украинци, да преминат през същите изпитания, разкъсване на държавите им и болка, да преживеят същото , което причиниха на руснаци, украинци и други!
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Украинците вече нямат държава, единственото им спасение е Русия, Зеленски извърши геноцид над славяните, купил си е кола на стойност 4, 5 милиона евро на името на жена си, докато украинците умират от глад, студ, емигрират или умират на фронта и докато Зеленски налива масло в огъня, иска оръжия за убийства на още хора и продава земята на чужденци, единствено Русия им е спасението на украинците и Украйна! Украйна трябва да се прибира в Русия, където винаги им е било мястото и са един народ!
196
0
 
3
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 5 часа
И СЛЕПИТЕ ПРОГЛЕДНАХА И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СА КОЛОНИЯ НА САЩ.
195
0
 
5
 
! Отговори
Колелото на времето. преди 5 часа
Макрон дойде на власт с крайно десни лозунги и реторика сега като го биха със собствените му упорки що реве.
194
0
 
2
 
! Отговори
Форекс преди 5 часа
До Барон МюнхаузенЧе с 14 000$ на година в Москва си социално слаб...Колко е то на месец е 1166$ някъде
193
0
 
7
 
! Отговори
Наполеон в стая 404 преди 5 часа
Тоя Макрон съвсем взе французите за мезе.Вдигна им пенсионната възраст иска да ги праща в Украйна , потощи протестите на синдикатите със зертви и сега иска широк алианс...
192
1
 
2
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 5 часа
Само да кажа, че Макрон се оказа не ***, а дядоебец. Оня ден във френски съд са показали снимката на Бриджит Макрон като мъж. Твърди се , че е била мъж,който се е оперирал. Тя твърди, че тва е снимка на брат и, но никой във Франция не и вярва.
191
0
 
3
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 6 часа
Световната банка прехвърли Русия в категорията на страните с високи доходи; този списък включва държави, в които всеки жител има най-малко 13 845 долара брутен доход, според документ на СБ. За Русия тази цифра е била, според Световната банка, 14 250 долара. През 2022 г. тя беше 12 830 долара.
190
0
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 6 часа
Кое е шокиращото? Ти си герантофил с мания за величие. Изглеждаш смешен, говориш глупости и излагаш останалите французи, особено тези дето хранят новоизлюпените французи.
189
0
 
5
 
! Отговори
ами, преди 7 часа
Времето на Макрон изтече.Време е с баба му да си гледат вниците и.
188
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 часа
До Анонимен/180 "Меркел е виновна за всичко случващо се в Европа." - Та за какво е виновна Меркел? Можеш ли да обясниш?
187
0
 
4
 
! Отговори
Не забравяш ли преди 10 часа
До zzzzzzz 179 На следващите избори, резултатът ще зависи от тарам. буки. те.
186
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
До 184 - Муълчииии антисемитеееееее
185
7
 
3
 
! Отговори
Няма шок преди 21 часа
На него му беше ясно! Нямаше начин на мен Макрон ми харесва. Има визия за Европа и зави малко надясно- което е здравословно за Европа в момента с миграцията но не е типичния популист а народа иска лесни решения и лозунги
184
4
 
9
 
! Отговори
Тръндафила преди 23 часа
Taka,само така, откъде накъде евреин президент на Франция. Тия знаят че никой на Света не ги иска и пак с всички сили искат те да са най във всичко.....нещо ми намирисва че им идва най после края !!!