Шок за Макрон: Крайната десница спечели първия тур на изборите във Франция

Марин Льо Пен си осигури 34,5%
Обновена: 30 юни 2024 21:24 | 30 юни 2024 21:15, Нели Христова
312
Шок за Макрон: Крайната десница спечели първия тур на изборите във Франция
Снимка: БГНЕС

Крайнодясната формация "Национален сбор" (НС) спечели първи тур на парламентарните избори във Франция.

Центристкият алианс на президента Еманюел Макрон остана на трето място след левицата, сочат прогнозите на социологическите агенции.

Прогнозите дават на НС 34,5% от гласовете, срещу 28,5-29,1% за левия алианс "Нов народен фронт" и 20,5-21,5% за центристкия лагер на Макрон.

Френският президент Еманюел Макрон призова за "широк" демократичен съюз срещу крайната десница, след като партията "Национален сбор" спечели първи тур на парламентарните избори.

"Изправени сме пред "Национален сбор. Дойде време за широк, ясно демократичен и републикански съюз за втория тур", каза държавният глава, цитиран от Франс 24.

Макрон подчерта, че високата избирателна активност на първи тур говори за "важността на този вот за всички наши сънародници и за желанието да се изясни политическата ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от ЕС
Рюте в последната си реч към Нидерландия: Това е готина страна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
5
 
! Отговори
нали бяха еврогеюве преди 3 дни
какво стана ? нещо се обръщат нещата.
126
3
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 3 дни
няма Шок, всичко е по План! и всичко е театро за пред Стадото!!
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Легални мигранти от неислямски и по-умерено ислямски държави, с филтрация, по-малко свободно приемани от северна африка и близкият изток. Това за европа, завоят натам тръгна 2015-16 г и това е нормално. По външната политика минимална модерация. По-старателно данъчна методология и събиране за намаляване на дефицита е абсолютен приоритет.
124
0
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 3 дни
Очевидно това ще да е новото.... от отворени граници отново към затворени граници.... само че вече е късно. Без да съм расист се напълни с всякакви ниско интелигентни индивиди, които се опитват да пробутат а религия а виждаме от 3-я свят и на хората им омръзна.
123
1
 
9
 
! Отговори
До194 преди 3 дни
Какви списъци бе украинска копейко,аз на такива като теб и адрес съм давал няколко пъти и още никой не е дошъл от ефирните герой страдащи от комплекса на малката мишка
122
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Главния въпрос е : какво ще ги правим евроатлантиците - предателите на рода Български ? Да ги бесиме или живи да ги дереме ?
121
2
 
12
 
! Отговори
До194 преди 3 дни
Прав си всички украински копейки и укофили ще бъдат.бити е...,строго прорицани,за да разберат,че ти е България,а не Уколандията им
120
24
 
4
 
! Отговори
Qзовъ преди 3 дни
Много е забавно как по някаква странна логика русофилите тука си мислят че ще им се размине след като свърши войната. Много хубава изненада ви чака всички и ние ви знаем, дори от най най малките колаборатори дето са само клавиатурни и го правят безплатно. Може да е след година, 2 или 3 максимум, но това време неимоверно ще настъпи.
119
24
 
3
 
! Отговори
Народен съд 2.0 преди 3 дни
Всички копейки, русофили, pycopoби и тн ще бъдат физически изнесени от България и това отдавна е решено. Оставете ги да се разкриват още, ние си имаме списъци и списъци и списъци...
118
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Чакаме братушките! После нов !народен съд! Всичко крадено ще върнете евроатлантиците!
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
смеесе се, като Гуйло, т.е. Гуйло ще управлява Франция, чрез Марин
116
0
 
1
 
! Отговори
До 187 преди 3 дни
Нещо слънчасал ми се видиш
115
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Макрона е аут. Идват тежки времена за Европа. Платени политици от Кремъл са се наточили в много страни.
114
2
 
16
 
! Отговори
До.186 преди 3 дни
Кой ония дето дадоха фира е един хотел в Харков ли,а пък те и те са толкова войници франсетата.Нали тук двама селяниии ги пребиха едни френски командоси,ама те от къде да знаят ,че тия са командоси
113
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 185 преди 3 дни
Аве зле и да превключваш VPNа да не мислиш че си невидим?
112
4
 
0
 
! Отговори
до 182 преди 3 дни
ще си говорим пак. помни какво съм ти писал. фрнация вече има войници в украйна. сега просто ще го официализират. макарони кара автобуса още 2 години най малко. лепен ще се прави че се дърпа и после ще каже партньорите ала бала, ангажименти, това онова. лепен се дръпна и от алтернатива за германия в европарлямята за да не може да има опозиция. не мечтая нищо, надявам се да си прав, ама надали.
111
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Нищо де. Нали това е избрал народа. Значи е демократично и е хубаво.
110
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
От тези 20% гласуващи за *** Макрон колко ли са готови да изпълнят желанието му да умрат в Украйна?
109
2
 
4
 
! Отговори
волтер преди 3 дни
французите искат мир ама искат и ляб. средно положение нема. хем малко война, хем малко лебец. не става така.
108
6
 
2
 
! Отговори
империята преди 3 дни
отвръща на удара. шок за десните, "жената" на макарони си свали гащите. ПС: цирк за наивници пак. мадам ле пен отдавна смени отборите и за това сега и дават тласък. хем жилетките и десните сити, хем франция ще води хорото срещу русия. уин уин. макарони ще се покрие сега 2 3 години да не го обесят и след това я шефче в МВФ, я шефче на БНП Париба, я някое друго меко кресце. както ппдб яхнаха недоволството тук.