ЕС към РСМ: Впишете българите в Конституцията, Скопие няма да получи по-добра сделка

Има решение на масата, да вървим към него, призова посланикът на ЕС в Скопие
28 юли 2024 18:43, Анисия Иванова
87
ЕС към РСМ: Впишете българите в Конституцията, Скопие няма да получи по-добра сделка
Снимка: БГНЕС

Посланикът на ЕС в Скопие Дейвид Гиър призова правителството на Християн Мицкоски да не отлага вписването на българите в Конституцията.

"Вече има решение на масата за конституционните промени и Европейският съюз очаква напредък към това решение", каза Гиър в интервю за Радио Свободна Европа.

Европейският посланик се съмнява, че "новото правителство в Северна Македония може да сключи по-добро споразумение с България".

Гиър подчерта, че в Брюксел няма воля за промяна на преговорната рамка. За него е абсурдно да има само партийни чиновници, без компетентност и меритокрация.

По отношение на конституционните промени той посочи, че решението вече е поставено на масата.

„По отношение на промените в конституцията вече имаме решение. Процесът на преговори не беше лесен за нито една от страните, бяха направени компромиси. И в резултат това беше може би най-добрата сделка, която можеше да бъде направена по това време. Дали това правителство може да направи по-добра сделка, аз лично много се съмнявам. Разбира се, това е въпрос между двете правителства, но много се съмнявам, че може да се постигне. И не виждам апетит в Брюксел за преразглеждане на преговорната рамка. Както казах, има решение на масата, би било добре да вървим към това решение“, каза Гиър, цитиран от БГНЕС.

Относно заема от 500 милиона евро за новото македонско правителство от Унгария, Гиър не пожела да коментира, защото "не го е виждал и дори "не е сигурен, че все още е напълно завършен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В така наречената украйна е унищожен американския военен съветник Ричард Гари Кирлин. Същият е отговарял за поставките на Ф-16 в така нар. украйна и състоянието на техните военни летища. Бил е отправен в така нар. украйна 10 дена преди неговата ликвидация. Денацификацията върви с голяма сила.
14
12
 
7
 
! Отговори
нито ЕС преди 1 месец
нито САЩ се интересуват или имат представа от някакви спорове между васалите. Има заповед на САЩ - Македония да бъде в ЕС и толкова. Какви конституции, какви езици, каква история, никой не го интересува това.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4....ти си жив свършил....какво да коментираш една амеба...
12
6
 
9
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 9. Ей, л***хман, статията е за РСМ и засяга България. Каква Русия те гони, бе льо льо. Чебурашки не до е вани.
11
12
 
7
 
! Отговори
Ловим укронисти преди 1 месец
В държавата 404 (украйна) изтече срока за регистрация във военната мобилизационна служба. Всеки нерегистриран е вече престъпник. Властите започват да ги издирват уклонистите, а инуществото им ще бъде конфискувано. Укропитеците изтеглиха късата клечка още през 2014 г. с американския им майдан. Това са най-прецаканите хора. На всички вече е ясно, че ще я караме до последния укропитек. След това следващите наред за нато-джендерите и БГ русофобите.
10
32
 
2
 
! Отговори
Македония е член преди 1 месец
на НАТО, и трябва да бъде в ЕС. Точка. Колкото и да се пенят българчетата, Македония ще бъде член на ЕС и то на условията на Македония, а не на България.
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След около 10 г. децата на русофобите ще се кълчат като парижките олимпиици по баровете тук и назапад. Ще си сменят половете и ще правят иZвращения. Аз не се страхувам, моите деца са в Москва и си живеят прекрасно в стабилна държава с традиционни християнски ценности.
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посланика на ЕС е чиновник. ЕС ако искаше, можеше да принуди Македония 10 пъти до сега. Но не смеят, защото вече никой не иска скапания ЕС, и македонците могат да кажат да си гледат работата. И да стане така, че ЕС да се моли на Македония да стане член.
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия действа със супер точни удари по место дислокация в Харков -50 чужди инструктори и наемници. На следващия ден удар по Одеса, 2 влакови композиции с натовка техника -70 чужди наемници и над 50 бронирани машини минус. На другия ден удар по база в град Исмаил, унищожена техника и -200 натовски инструктора и боевики. Правят ви на кайма бе цръвули хахахахахаха. Доволен съм, че русофобите и натовските-джендери ядат дронове "Герань 2" и ОТРК "Искандер М". Направо замириса на печени укронацяги и натовски наемници, дришняци!!!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До по същество:Няма лошо. Няма да са по-зле от шопите със сигурност.
5
1
 
7
 
! Отговори
Накратко : преди 1 месец
Без БЮРМ в ЕС.
4
2
 
17
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Има лесен начин да влязат в ЕС. Признават, че са българи до един и се съединяват с нас.
3
15
 
14
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 1 месец
Вече почти 1 г. израел, америка и цяло нато не могат да превземат територията на Газа, която е с размери 40 х 15 км. Хахахаха, голяма сила нема що!!! Хамас ви направиха за резил, а вие сте тръгнали да воювате срещу Русия))))
2
1
 
29
 
! Отговори
История преди 1 месец
Дръпнаха ли на Мицков...ушагите...дръпнаха ги...да видим дали ще хване дикиш....
1
17
 
17
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
"Относно заема от 500 милиона евро за новото македонско правителство от Унгария, Гиър не пожела да коментира, защото "не го е виждал и дори "не е сигурен, че все още е напълно завършен"..... Чебурашки, любимия ви Орбан подклажда омразата на РСМ към България с пари. И това ли ви харесва???