Скандалът с трансбоксьорките в Париж е падение на спорта

Двете състезателки бяха извадени от Световно първенство
2 авг 2024 14:53, Анисия Иванова
36

Скандал на Олимпиадата в Париж. Международният олимпийски комитет (МОК) допусна до участие две състезателки - алжирката Имане Хелиф и Лин Ю-Тин от Тайван, въпреки че има съмнение за биологичния им пол. Вчера италианката Анджела Карини се отказа след само 45 секунди игра срещу Хелиф в мач от осминафиналите в категория до 66 кг. Карина се разплака и заяви, че никога преди не е била удряна толкова тежко.

"Има много неясноти, които в следващите дни ще излизат, свързани с пола. Единият вариант е да са чисти измамници, другият вариант и наистина да става въпрос за сексуални проблеми в развитието, които са описани вече в науката. Големият проблем е, че МОК е взела бокса на ръчно управление. Стана голям скандал с техния президент, руснак, той ядоса шефовете на МОК. Той е приближен на Владимир Путин, беше изхвърлен от МОК", коментира спортният журналист Ивайло Йолчев в "България сутрин".

Още по темата
Ударите на транссексуални жени са с около 160% по-тежки от тези на биологичните

"Все едно 90-килограмов човек с 60-килограмов да се боксират. Опасно е за живота. Гафът се получи оттам, че тези двете състезателки бяха извадени от предишното Световно първенство и сега МОК, поради тази неразбория с президента на федерацията, просто ги проспа и ги допусна", обясни Йолчев.

Спортният журналист Росен Ангелов описа ситуацията на ринга с двете състезателки като "падение на спорта".

"Основата на спорта е да има противоборство между равни начала. Тук няма равни начала. Това не са неща от сега. Това е новото нормално. Оправданието, което дава МОК, е смешно, че в личната карта пише "жена". Много от жените състезателки са наказвани от допинг ченгетата за анаболни стероиди. Получава се конфликт на интереси", каза Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Според тях скандалите са неизбежни и отнемат от чара на Олимпийските игри.

Относно българското представяне Йолчев коментира: "Притеснява ме единствено Карлос Насар, който е безспорен феномен, дано издържи на напрежението. Той е психически силен, подготвен е за златото. Има много тежки спортове. Основната цел на един щангист или гребец е олимпийският цикъл, което означава четири години труд".

"Имаме шансове, Игрите са на половината. Липсват отборните спортове, на които отсъстваме. Вярвам, че ще се получи", увери  Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойкот на шахтата франция! Бойкот на тоя порутен извратен говнярниик!
33
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
не се вълнуваите толкова всичко е закономерно и е в реда на нещата това саевроценностите за които бленувате и повтаряте от сутрин до вечер
32
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Е и 4 кончити вурст плюс тези двамата са идеалното лице на ЕС спорта за художествена гимнастика. Дано ви харесат!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом има съмнения, вижте какво имат в гащите и съмненията ще изчезнат.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28 - В спорта равенството не е да се бие мъж срещу жена. Там съревнованието е при равни условия. То пък това, дето се брои за жена, някой да му вижда нещо женско и женствено? И с лупа нЕма.
29
2
 
8
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
Не бъркайте две различни категории! Феминизъм и джендъризъм са две различни категории!!! Един въпрос към защитниците на тая пародия : ако вашата дъщеря се занимава със спорт и се изправи срещу джендър и бъде пребита , пак ли ще ги защитавате?? Или просто защитаваме всяка идиотщина само защото идва от смърдящия запад????
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпрос към дамите... Нали все мрънката и мячите за равенство. Ето ви го равенството. Излиза на ринга срещу мъж и се разплака за по-малко от минута.... Да и аз не смятам, че е честно, но вие ревете за равенство нали? В работната среда е по същия начин. Ходете да работите в някой склад и да мъкнете кашони по цял ден и да получавате същите пари като мъжете ... или на строеж да бъркате бетон.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия от Достън Динамикс не могат ли и те да вкарат един робот, който по паспорт е жена ^^, или роботите на Мъск?
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разрешат ли този да продължи да се състезава това означава автоматично, че спорта за жени отпада и от догодина ще има само мъже, които по паспорти са жени навсякъде - футбол, лека атлетика, вдигане на тежести и др. и др. Направо им разрешете да взимат анаболи и стероиди и направете задължителна една черта шмъркане преди състезание. Тогава ще стане интересен спорт.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22 Онази публикация беше много по-отдавнашна, преди войната в Украйна.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Исакам всички 1, 2 и 3 места във всички олимпийски спортове за жени да бъдат взети от травестити. И да видят жените ползата от феминизма ;)И така може феминистките да се научат да поемат последствият аот действията си. Ако ли не, подкрепям до дупка правото на травеститите да се състезават в женските спортове.Защо цялото общество забрави толкова бързо кой измисли, наложи и разпространи джендър идеологията? 2 лecбийки, любовници едната психоаналитик, другата клиничен психолог. Заклети феминистки
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъже да се правят на жени в силовите спортове е малко смущаващо, все пак мускулната им маса е повече отколкото на жените :)))
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СССР винаги е държал да изглежбда като стожер на морала. Ако си чел, че СССР е изпращал мъже да се състезават като жени то си чел укропитешка пропаганда ;)
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някъде имаше материал за съветски спортисти от недалечното минало. Имало е съмнения, че СССР нарочно изпраща съвсем нормални мъже преоблечени като жени, за да участват в състезания при жените и да печелят медали. Но това го четох много отдавна и не помня къде беше публикувано. Някой от по-възрастните сигурно знае подробности по този въпрос. Казусите не могат да се сравняват, защото тогава е ставало въпрос за хитрост и умишлена измама, а сега извратеняци демонстративно се правят на жени.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Момичето от Дания 17 ---- Всъщност, проблемът може да бъде решен много лесно. Има ли "Y" хромозома, значи е от мъжки пол. Само онези, които биологично са мъже имат такава хромозома.
19
1
 
18
 
! Отговори
Еврика! преди 1 месец
Нека настояваме в следващата Олимпиада да бъде включен нов вид състезание - с тротинетки! Ще пратим Емилито и сигурно ще донесе медал!
18
0
 
22
 
! Отговори
Франк преди 1 месец
НЯМА съмнение за биологичния им пол! Не заблуждавайте читателите, че има някакви съмнения или спор за пола на тези ypoди!
17
12
 
3
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 месец
Не са ,,трансбоксьорки", защото никога не са променяли пола си. Всъщност са интерсексуални, с определен при раждането женски пол. Впоследствие се установява, че генетично са с XY хромозоми. Така че казусът е доста сложен и тук не става дума за някакви копейкаджийски пропагандни глупости. Въпросът е какви биха били обективните критерии за допускане на такива хора до състезания, напр. равнища на тестостерон. А ако не беше бокс, а художествена гимнастика, тогава как щеше да се реши този въпрос?
16
0
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Жена не се удря, даже и с цвете. Изключение прави мъж с боксова ръкавица. Плендерастанска поговорка.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаше начин да не е намесен и Путин...