Джокович пише история: Спечели първия си олимпийски медал

Ноле беше изключително стабилен
Обновена: 5 авг 2024 09:28 | 4 авг 2024 18:40, Нели Христова
155
Джокович пише история: Спечели първия си олимпийски медал
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович доказа, че е най-великият в историята на тениса, след като стана и олимпийски шампион на 37-годишна възраст

Сърбинът победи на финала в Париж Карлос Алкарас със 7:6 и 7:6. Gol.bg припомня, че именно испанецът го размаза на финала на Уимбълдън преди месец в три сета.

Този път обаче Ноле беше изключително стабилен и спечели първата си титла за календарната 2024 година в най-подходящия момент.

Той става едва третият тенисист след Андре Агаси и Рафаел Надал, който има титли от четирите турнира от Големия шлем и Олимпийски игри. При жените с кариерен Златен шлем са само Щефи Граф и Серина Уилямс. Единствено Граф печели Златен Шлем в рамките на една календарна година

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
18
 
4
 
! Отговори
Голяма работа преди 1 месец
Нас българите какво ни интересува, че някакъв миризлив сърбин е спечелил медал. Поздрави на западните покрайнини, България не ви е забравила!!!
101
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
87 Няма независими държави, особено Сърбия, която е руска марионетка на Балканите.
100
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази история, дето я пише като Северно македонската история ли е?
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
музиката преди връчването , по време на връчването и след това бе повече от гробищна. Забелязахте ли последните два сервиса на Алпедерасс при каква злокобна тишина бяха изпълнени и Ноле си ги прибра. Ноле доказа че не е нужно да си часовникар Федерираш удаирите. От високо се изсмя на Допингал и неговите медицини, а на това IT психарче така игра че то горкото взе да се радва че е загубило НЕСПЕЧЕЛЕНАТА титла. Гжоко разби Тройната Тенис Коалициа Фредо Допингал и Псханял.
98
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече се изкефих на турския състезател по спортна стрелба. Сърбите са националисти, братоубийци и подлеци.
97
10
 
9
 
! Отговори
Архитекта преди 1 месец
Всеки, който възхвалява и нарича братски народ сърбите, които са е избивали, колили, и разстрелвали с картечница малки български деца е национален предател.
96
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джоко за Тениса както Космосът има Гагарин; Физиката- Айщайн; Музиката - Чаковски; Операта Вивалди и Пучини. Футболът- Пелето, Арт - МигелАнжело, . . . ГЕРБ - Баце, ПъПуяците - Кице. . . .Над нас е Господ и точка.
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"обективен"ще отговориш ли коя медия излъчи награждаването на Джокович?
94
1
 
14
 
! Отговори
До ОБЕКТИВЕН преди 1 месец
Коя медия излъчи награждаването на Джокович?
93
1
 
17
 
! Отговори
gladiator преди 1 месец
Старият Гладиатор за пореден път доказа, че е най-великият за всички времена.
92
9
 
2
 
! Отговори
Миклухо маклай преди 1 месец
До Анонимен русия е васална държава плаща данък на Кадиров путин е неговият сол ***
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващите 120 години ще гледаме само Джокович!Голям кеф :)))
90
14
 
4
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 1 месец
Беше излъчено награждаването на мъжете в тениса и се видя колко много означава за сърбина този медал.Само не се разбра наистина колко е сложна операцията му.Предният ден говореше дали ще е в кондиция.Балканските номера на сърбина не минават в цивилизационния свят.
89
16
 
2
 
! Отговори
Геле преди 1 месец
До 91-Браво!! Джоко е Велик??!! Велик дразнител, измамник и т.н. Единствения ДЕКЛАСИРАН в откритото пъвентство на САЩ, НЕДОПУСНАТ ПОРАДИ ИЗМАМА в първенството на Австралия!! Даже и днес публиката му се исмя при неговите 20-30 тупкания с топката в корта!!!!! .......
88
4
 
18
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Джокович е ВЕЛИК!
87
5
 
21
 
! Отговори
Gogo преди 1 месец
Честито братя сърби! Бог беше с Новак днес! Слава! Победата е не само за бомбардираните и мачкани от запада сърби, които изстрадаха толкова много, но и за целите балкани!
86
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицемерите не пропуснаха да омаловажат победата на Джокович,нито една медия не излъчи награждаването на сърбина,докато почти във всички дисциплини станахме свидетели на награждаването на победителите,тук обаче не,ако Алкарас беше победител всички медии щяха да излъчат събитието-награждаването!
85
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шапки долу пред Новак Джокович и затворете злобните до уста.Новск е най- добрият тенисист и човек с огромно сърце и това е безспорен факт. Браво Ноле.Честито на Новак и Сърбия.999
84
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Ноле! Велик си! Най-големия! Въпреки, че заради независимата политика на Сърбия всички страхливи *** те плюят! Мачкай ги! Както са казали древните американци -Бий, за да те уважават! Умните и кресливите друго не могат- обичат да мразят и все някой им е виновен! НОЛЕ Е НА ВЪРХА!
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джокович стана първи в ранглистата за първи път на 4 юли 2011 година, измествайки Надал. Тогава Федерер беше трети, а беше само на 29 години, много преди края на кариерата си. Федерер и Надал бяха най-злобните тенисисти, но умело прикриваха злобата си.