Урсула фон дер Лайен: Украйна се движи към присъединяване към ЕС с невероятна скорост

Европа винаги ще бъде с Украйна, заяви тя
24 авг 2024 15:35, Нели Христова
151
Урсула фон дер Лайен: Украйна се движи към присъединяване към ЕС с невероятна скорост
Снимка: БГНЕС

"Украйна се движи към присъединяване към ЕС с невероятна скорост".

Това заяви председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен във видеообръщение, публикувано в социалната мрежа Х.

"Европа винаги ще бъде с Украйна, защото Украйна е Европа. Вашата свобода е нашата свобода. Вашата сигурност е нашата сигурност“, каза Фон дер Лайен по случай Деня на независимостта на Украйна.

"И сега вие се движите с невероятна скорост към присъединяване към ЕС. Ние сме зад вас от първия ден и ще продължим да го правим, докато трае. Слава на Украйна“, добави тя.

Украйна официално стана кандидат за членство в ЕС през юни 2022 г., четири месеца след мащабното нахлуване на Русия в страната.

Първият кръг от официалните преговори за присъединяване се проведе през юни тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от ЕС
Министри от ЕС обсъждат да изпращат ли военни инструктури в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нюрнберг тия ги разсрела на бесилото преди да им завре тиквиоте под гилотината и им бЪцнат иглата с троВътъ
130
0
 
0
 
! Отговори
Перник над Неперник преди 2 седмици
Из записките по Европейските Абортстания "Всеки гениколог изчегъртва ембрионите с кюрети, пинсети скалпети и зашива с конциети, докатао ШезунЕваБраун е отскубвала бебетата с острите голи нокти от утробите на майките като от време на време е отгризвал буца от сухия шпек а след ноктения кюртаж за да си дояде с кървавите си ръце и нокти е чоплила месото от между зъбите си"
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как е мъж ти колко милиарда забогатя покрай ваксините?
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна се движи към капитулация с невероятна скорост.
127
0
 
1
 
! Отговори
Тиква преди 2 седмици
Нацистите се обединяват в союз,преди хитлер със сила ги взел,сега със еврохартия и нас излъгаха,по точно и нашите пУлитици се продадоха за хартия,ние сме роби на нацистите.
126
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Урсула пак се е надрусала чето няма да има Украйна. Данев говорим че сащ Германия Полша Великобритания Франция ще имат същата съдба теса ненужни
125
0
 
4
 
! Отговори
Алито от София преди 2 седмици
Отвратителна чифутска лизбета,Русия не е нахлувава никога в украйна, това си е руска територия и 1954г,един пиян президент и подарява мястото и се създава изкуствената държава украйна, а тя докато дойде време да влезе у ЕС,може да е останал само зеления клоун и обкръжението му,той натрупа доста милиарди като подложи на гибел народа си, и с благословията на байдън деменциов украйна няма да бъде никога същата, дано изберат Тръмп у америка,що някой трябва да спре войната и да умират невинни хора
124
0
 
4
 
! Отговори
Яяяя преди 2 седмици
Тази лелка що така не я уважават по света?
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Извергът от снимката веднага да се разследва за престъпления срещу човечеството! Или за кокошка няма прошка, за милиони няма закони?
122
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Движела се с "невероятна скорост" ама към гроба. Стои въпроса, след колко месеца ще и е капитулацията и закриването на фашистка Украина. Крадлата и корумпе за 72 милиарда от EU поне не е казала дали посмъртно ще се присъедини Украйна - преди или след разпадането на EU, който в качеството си на ездитно магаре за САЩ няма никакво бъдеще?
121
2
 
1
 
! Отговори
Тая жена как ги --- преди 2 седмици
---вижда тези работи ,аз сън фен на украйнците и като гледам какво става ги виждам без държава под пълно ръководствона Путин със напълно унищожена държава и един милион поне убити --- и дитректно обвинявам ЕС и НАТО че не дават всичко което трябва да се да де и не го дават във срок и ги обвинявам че ги е страх от Путин --- а като ги е страх защо се захванаха и впрегнаха украйнците във неравна битка ? Искат да има война друг да я води а те така да помагат че да не ядосват Путин и да не си нарушат
120
3
 
10
 
! Отговори
Пловдив преди 2 седмици
Украйна ли се движи към ЕС или вие от ЕС си въобразявате че ще получите възвръщаемост на парите който пращате за войната и за да оцелее украинския народ . Нищо няма да получите и педя земя дори от Украйна .
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хахахаха тия и след 50 години няма видят европейски съюз.....то до тогава май и няма дс има европейски съюз, поне не в днешния си формат
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тая е слуга на Зеленски и милиарди му подарява,но когато зелето гръмне някоя атомна централа ,тая първа че бега е сащ
117
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи голямата корупция не им пречи да се движат с невероятна скорост към присединяване?!Сериозно?!
116
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези Брюкселски мишлета,начело с тази Стара Кукумявка,чий " интереси" защитават! Европейските или Американските?-:) Сами преценете!
115
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази КОРУМПИРАНА измислена държава?!
114
1
 
21
 
! Отговори
vale_karo преди 2 седмици
До къде стигнахме .Искат обяснение от България за закона забраняващ пропагандата на "джендърството" в училище , но възхваляват забраната на Украинската православна църква от Зеленски .
113
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Майко мила доживяхме да ни третират като маймуни в джунглата. Кво става бе кви 5 лева? Управляват ни банда ненормалници!
112
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гадна руса есесовка,съпруга на един крадец,отново е избрана за председател на Европейската комисия.Л.Кьовеши,нашата съседка си затваря всички дупки,кучетата си лаят, кервана си върви и т.н.Срам и позор,но когато става дума за честни хора.