Румъния не разполага с достатъчно бункери

В случай на опасност хората не зная къде да се скрият
10 сеп 2024 21:37, Инна Ангелова
50
Румъния не разполага с достатъчно бункери
Снимка: Pixabay

В случай на голяма опасност Румъния не разполага с достатъчно бункери и укрития, информира Диджи24 в свой материал по темата. Медията допълва, че в страната има около 4538 убежища за гражданска защита под земята. Тревожното е, че не всички функционират, а за някои от тях хората не знаят къде се намират.

Санитарните инсталации и тоалетните на някои бункери не са свързани към водопроводната и канализационна мрежа. Според сега действащото законодателство всяка новопостроена сграда трябва да има убежище за гражданска защита, разположено под земята.

“Населението трябва да знае, че в ситуация на въоръжен конфликт или при получаване на предупредително съобщение чрез системата Ро-Алърт, може да се приюти и в мазетата на блоковете. От началото на войната в Украйна централните власти предадоха, че има спешна нужда от инвестиции в тези цивилни убежища и достъпът на населението до бункерите не трябва да се ограничава. Освен това действащото законодателство изисква всяка новопостроена сграда да разполага с укрития за гражданска защита, разположени под земята”, коментира за Диджи24 Емил Кирица, началник на службата за гражданска отбрана и защита към Общината на Галац.

В средата на септември миналата година Министерството на националната отбрана на Румъния започна да строи противовъздушни убежища за жителите на село Плауру (окръг Тулча), където бяха открити останки от руски дрон. Укритията бяха изградени от полуготов бетон и са с размери 9,6 метра дължина, 2 метра ширина (отвътре) и 1,5 метра височина. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Румъниябункерубежище
Още от ЕС
Не дали, а кога: САЩ изоставя Европа, независимо кой ще е президент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
nekoi si преди 3 дни
abe kak da nemat rymancite bynkeri - xvashtat patia kam gorata v karpatite bynkeri kolkoto shtesh - pyyy...
40
1
 
2
 
! Отговори
Швейцария 40000кв.км преди 5 дни
50 000 000 лични оръжия. 374 000 противоатомни бункера. Във всеки дом метален шкаф с поне 4 оръжия, от които 1 снайпер. РАЗЧИТАТ НА СЕБЕ СИ ! НЕ СЕ ОПЛАКВАТ !
39
2
 
0
 
! Отговори
Какъв Съветски Съюз преди 5 дни
До 38. мдамм. когато на 300км от бг по море и 100км по вода ти е мадър рашата (и ние сме горе долу на толкова) всичко може да се очаква. Копейкаджиите са промити мозъци, те ще умрат от писане на клавиатурата за съветския съюз. . . Какъв Съветски Съюз те гони, това си жив капитализъм във фаза в пазарни борби! Не си ли учил politische Оеkonomie des Kapitalismus на Маркс и Енгелс! Много слабо представяне! Аман от неграмотни!
38
0
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 дни
До Анонимен34 Дано никога не узнаят какво е бункер.Войната е най лошото нещо , сътворено от хора без мозък.
37
1
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 дни
Бункер с височина 1.5 метра. Не става даже за Путин.
36
1
 
3
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 6 дни
Ужас а Блинкен отива лично в Киев да обяви началото на третата световна война
35
6
 
2
 
! Отговори
мдамм преди 6 дни
когато на 300км от бг по море и 100км по вода ти е мадър рашата (и ние сме горе долу на толкова) всичко може да се очаква. Копейкаджиите са промити мозъци, те ще умрат от писане на клавиатурата за съветския съюз
34
1
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 дни
Крият се мишойците
33
4
 
1
 
! Отговори
Путин преди 6 дни
Аз такива проблеми нямам. Поздрави от бункера.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Поредната абсолютно куха статия преписана за да си вземе хонорара от левче.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
да не би младите в българия да знаят какво е бункер
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
не са ли останали от Чаушеску, и за какво са им бункери, с кого ще воюват?
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В подземните гаражи в Испания имат тоалетни и заключени стаички за гуми и други принадлежности за колите. В България няма такива екстри. В подземни гаражи може да се намери временно убежище, но няма нито пейки, нито елементарни условия за укритие на деца или възрастни. Млад човек все някакси ще се свие на пода, но възрастен човек или малко дете няма къде да полегне или седне освен на пода. Изобщо има ли някой представа какво трябва да има в едно бомбоубежище?
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То пък щото у нас има,ама тука няма кой да ги преброи.У нас само избори се правят,докато е приемлив резултата за политическата клика...
27
1
 
1
 
! Отговори
ОК! преди 6 дни
И ако имат пари за изхвърляне - да си направят! Видяхме ,че с дроновете войната става мобилна и бункерите са лесни цели и почти безмислени!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В Пловдив имахме бункери, но те вече са загубили функцията си. Когато бях ученик ходихме на военно обучение в един бункер на тепето където е паметника Альоша. Още преди 35 години беше в окаяно състояние. Другият бункер в близост до телевизионния център на беше ресторант и склад. Нито в училищата, нито в университета има бункери. Положението е критично..общо взето сейбъл Мейбъл ако се наложи да се укриват хора. Толкова хиляди хора няма къде да намерят скривалище. Те седнали Румъния да обсъждат.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А в България общите мазета които служат за бомбоубежище са превзети от някой нахалник от входа и няма сила с която да ги изпиеш от там. Държавата изобщо не хае.
24
0
 
9
 
! Отговори
В МАНГАЛ-ИСТАН преди 6 дни
ИЗООБЩО ЛИПСВАТ БУНКЕРИ
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как в мазетата на блоковете? Къде ще ходят до тоалетна? Изобщо няма условия в мазетата. Дори няма вентилация. Луди ли сте?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В България бункерите изобщо липсват.