Boeing 787 летя 16 часа с дупка в крилото

Част от гумата на самолета също се е откъснала
26 авг 2024 09:55, Нели Христова
25
Boeing 787 летя 16 часа с дупка в крилото
Снимка: БГНЕС

Пътници и пилоти на полет на Qantas от Рим летяха повече от 16 часа и се приземиха без да разберат, че част от гумата на самолета им се е откъснала и е пробила крилото, предаде АФП.

Австралийската авиокомпания заяви, че инцидентът се е случил на 24 август по време на полета от летище „Леонардо да Винчи“ в Рим на път за западното крайбрежие на Австралия.

По време на излитане в Рим протекторът се е отделил от гумата и е повредил долната част на дясното крило на самолета Boeing 787 Dreamliner.

Екипажът е забелязал повредата по гумата и крилото едва след като самолетът се е приземил в Пърт почти 16 часа по-късно.

„Извиняваме се на пътниците за неудобството и им благодарим за разбирането“, каза говорител на Qantas.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: повредасамолетBoeing 787
Още от ЕС
Пак опашки по летищата от 1 септември, връщат ограничения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Истински късметлии.Крилото е и резервоар за гориво.Подобен случай в Париж завърши с катастрофа на "Конкорд"."Боинг" затвърждава репутацията си на опасен самолет.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами така ще е, като назначават *** вместо инженери. Нищо чудно скоро и да падне някой самолет. Както казват хамериканците в този случай: Go woke, go broke!
21
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Анонимен Съвременните самолети основно държат горивото си в огромните криле, също така и в центроплана(при изчерпване на горивото не се променя балансировката на самолета) След случая с Конкорд първоначално решиха да бронират зоната около колесника. Но това е излишна маса... След това сложиха вторични системи - тоалетни, резервоари питейна и санитарна вода или просто празно пространство...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Понеже не разбирам от самолети някой да ми каже къде са резервоарите за гориво на този тип самолети.
19
1
 
3
 
! Отговори
Язе преди 2 седмици
Boeing не можаха да си оправят дупките и пробойните по самолетите, но пък се научиха да летят с тях. А щом още съществуват, значи има и смелчаци, които се навиват да се качат на Boeing. Докато ги има тях - и фирмата ще просъюествува.
18
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Като не ви харесват Конкордски доказано е следен от Френски изтребител Мираж(двуместен) който е трябвало да заснеме полета и по-точно допълнителните крила на тила на кабината на Ту-144. Тук вече има две версии или Ту-144 се е отклонил да избегна Миража или да избегне ято птици - няма реално значение Самолета изпълнява буквално Пирует и рухва на земята. А Конкордски дори в момента има два броя които от време на време летят като Летящи лаборатории(с двигатели от ТУ-160 Стратегическия бомбер)
17
0
 
6
 
! Отговори
do 16 преди 2 седмици
Простотията и просташките сравнения няма да помогнат!Винаги има риск и при най-доброто обслужване,но на изгладени и промити мозъци няма как да се помогне!Ще повтарят като мантра едни и същи опорки и ще си вярват!
16
8
 
15
 
! Отговори
Като не ви харесват преди 2 седмици
Боинг, Еърбъс, качете се на Туполев или Антейчо, ако ви държи на дътата. То затъ няма други самолети. СеСеСеРейският "Конкордски" по време на показно се изтрещя у землята, като шкембе в дувар и никакви блядолики славяни на борда не оцеляха. Останалите съветски самальоти отдавна са пренасочени към "скрап-метал".
15
1
 
12
 
! Отговори
Конкорд преди 2 седмици
отдавна е спрян и полети с този вид самолет не се извършват. За отбора на незнаещите. Напишете в лентата на Гуугл: "Does the Concorde still make flights?", за да не творите небивалици.
14
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До АМХ "Първи полет: 2 март 1969 г. Последен полет: 26 ноември 2003 г." Като практически последните няколко години(след катастрофата и разследването) Конкорд летят като чартъри основно за ентусиасти които искат да получат сертификат че са преминали бариерата на скоростта на звука(всеки пасажер получава сертификат - ПР стратегия)
13
3
 
4
 
! Отговори
гумени глави преди 2 седмици
Какво значи гумата на самолета, коя гума се е откъснала?
12
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 11 "Конкорд не е ли съвременен самолет бе" - мухаха - не.
11
5
 
4
 
! Отговори
АМХ преди 2 седмици
До Боби 8 Конкорд не е ли съвременен самолет бе рушлямецо? Знаеш ти къде има резервоари..
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хахаха. Карали са с гуми регенерат за да пестят :)
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С тази новина искате да ни кажете колко са здрави самолетите на Боинг, че дори могат да летят с дупка в крилото, или че всеки втори (предимно новите) вече се разпада и за нищо не стават?
8
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Анонимен 5 ЕХ ЕКСПЕРТЕ ЕХ ВСЕЗНАЙКО... История: Конкорд излита от Летище Шарл Де Гол в Париж Преди него излита товарен самолет реално няма значение марка и модел Част от гумата на товарния самолет се откъсва и остава на пистата като в този фрагмент има метална оплетка за усилване на гумата При засилване основния колесник на Конкорд се натъква на тази отломка, пръска се гумата и патчетата пробиват корпуса Но за съжаление там има резервуар с гориво=пожар В съвременните самолети там няма резевуа
7
3
 
10
 
! Отговори
AMX преди 2 седмици
Пътниците къде са бляли, че не са казали на екипажа? Гумата гърми, а при пробива се е чул шум. При точно такъв случай падна свръхзвуковия Конкорд, на 20.07.2000 г. в Париж - парчето от гума проби резервоара в полукрилото, от там гориво по двигателя, пожар и на земята.
6
4
 
0
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Амда.
5
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Качествена машина, какво да се каже, след като лети с пробито крило. Не е като АН 24 или Илюхин.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глупости.