Българският еврокомисар ще отговаря за регионалната политика

ЕК ще има няколко нови ресора
28 авг 2024 11:13, Нели Христова
37
Българският еврокомисар ще отговаря за регионалната политика
Снимка: БГНЕС

България ще получи ресор регионална политика в новата Европейска комисия, научи БНТ от източници в Брюксел. Това означава, че българският еврокомисар ще отговаря за политиката на сближаване и подкрепата за регионите.

Очаква се Урсула фон дер Лайен да обяви кои ще бъдат членовете на новата Европейска комисия на 11 или 12 септември на специална пресконференция в Брюксел. След това започват препитванията на еврокомисарите в ресорните комисии на Европейския парламент.

Едва след като те бъдат одобрени от евродепутатите, новата Европейска комисия може да встъпи в длъжност. В Брюксел се надяват това да стане на 1 ноември, но ако някои от кандидатите не успее да се представи добре пред Европейския парламент, има вероятност Комисията да встъпи в длъжност по-късно.

В новата Европейска комисия на фон дер Лайен ще има само изпълнителни зам.-председатели, а не както и до сега и зам.-председатели. Ще има и няколко нови ресора - еврокомисар по отбраната, за Средиземноморието, по разширяването, по океаните и риболова и за жилищната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Русия
Френският президент Макрон се оказа активен потребител на Telegram
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
УРСУЛА, заедно с всички нейни подчинени роби работят ПРОТИВ европа, ЗА разпадането на ЕС. УРСУЛА е агент на Великобритания и САЩ
30
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 2 седмици
Дано не изпратят като кандидат за комисар Е. Захариева от Герб. Изключително голяма грешка ще бъде! Тя може и да е била министър със същия ресор, но какво е направила през мандата си за регионалната политика, и най-вече за преодоляване на голямата пропаст в икономическото развитие между столицата и още няколко големи града и останалите по-малки градове в провинцията. Какви мерки е предприела и каква част от тях е изпълнила, за преодоляване на тези рег. различия? Освен да се хили като п.ача...
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За коя политика? И как така, ще "отговаря". Има кой да отговаря. Да няма скоро колове!
28
0
 
0
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 седмици
Вън Марсула от ЕР !!!
27
2
 
11
 
! Отговори
кочината ЕС преди 2 седмици
Слушайте Волгин, редовно пуска видеа в канал си в ютюб и разказва какво се случва в Брюксел и дава отчет какво е станало - там е абсолютен бapдак, ЕК се управлява от болни мозъци - ненормалници и фанатици. И никой до сега не смее, или не иска да го каже открито, Волгин единствен дава точна информация.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пак ще е някоя герберска калинка.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 11 "До фейсбук Като мнението на Петър Волгин и Възраждане е подобно, защо се кандидатираха за ЕП!?" - за да взимат големи заплати и с тези пари да работят за излизането на България от cкапаното ЕСе, а такива като теб да питат защо.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да разбираме ли, че ресорът за иновации на Габриел е бил пълен неуспех?А сега може би да се готвим за междусъседски войни?
23
1
 
5
 
! Отговори
Властта преди 2 седмици
Тази е толкова Български Еврокомисар, колкото Аз съм милиардер в България.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фашистки съюз на подчинение на подчовеците от сатаноизбранато племе
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не мога да повярвам, че особена форма с три букви на глаголът "идвам", е цензуриран със звездички. Съвсем се сдухахте вече. Ти и.ди и виж на място. /Кво толкоз бе Днес. бг/. В главите ви е пълно с ***** / сама си сложих звездичките/. Айде почивайте си повече!
20
1
 
2
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Това "регионите" държавите ли означава или нещо друго? Например регион с преобладаващо ислямско население, регион прегърнал здраво евроатлантическите ценности и някои други региони, които подлежат на санкции.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 11 И аз си задавах този въпрос, обаче, като се кандидатираш и те изберат, "врагът", така да го наречем, става с един по-малко. От друга страна *** и виж на място, и помисли какво може да се направи тук, в България, с цел ограничаване на щетите от членството.
18
2
 
4
 
! Отговори
Питам!? преди 2 седмици
Коментиращите по-долу, даващи обилни, обидни квалификации за регионалното развитие и другите ресори на политиката на ЕК и ЕП какво са направили за развитието на България, защото троленето не създава продукт, а само хаос! Защото е много е лесно да хулиш изградени политически личности, но е много трудно самият ти да се напънеш и да изградиш нещо от себе си!
17
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
А комисар по "джендеризма" кога?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Назначават само чалгарски интелигенти с артистични псевдоними, с ном де плюм, прякори. Тиквата, Картофа, Хазарта, Шамара и така нататък.
15
3
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 2 седмици
До фейсбук Като мнението на Петър Волгин и Възраждане е подобно, защо се кандидатираха за ЕП!? Самото кандидатиране ги опровергава и е доказателство да демократичността на ЕП!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да живее Еврокомисара Мишо Шамара! Слава на Чалгария и на чалгарската интелигентщина - Слави Чалгара, Боко Пъдара, Тошо Свинара, Ицо Комара и Мишо Шамара!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Зевзек Що? Чудите еврокомисари да не мислиш, че правят нещо по-различно? Никой не е пратен в ЕП за да мисили, а за да гласува. При необходимост - против, за да се симулира различие на мненията. Пълен цирк са и там, както в нашия парламент.
12
2
 
9
 
! Отговори
75 преди 2 седмици
Щтумбарфюрер урсул,назначава хора които имат най малко мозък.