Орбан към Германия: Добре дошли в клуба!

Страната най-накрая се събуди относно миграцията, заяви унгарският премиер
13 сеп 2024 19:28, Инна Ангелова
58
Орбан към Германия: Добре дошли в клуба!
Снимка: БГНЕС

Германия най-накрая се е "събудила" за неблагоприятните последици от войната, каза унгарския премиер Виктор Орбан.

Охраната на границата се превърна в негативна дума в последно време, защото всеки трябваше да пусне мигрантите – който ги спре, е лошият", каза Орбан по време на интервю за унгарското държавно радио. "Сега Германия се събуди: тероризмът, престъпността, социалната и финансова тежест на мигрантите, които не искат да работят, всички тези неща започват да събуждат германците".

Орбан, лидерът на нелибералното правителство на Унгария, от години е твърдо консервативен глас, застъпващ се срещу миграцията в ЕС, докато по-приятелската към мигрантите Германия наскоро предприе мерки за затягане на граничния контрол, докато коалиционното правителство, ръководено от лявоцентристите, се опитва да противодейства на крайнодесния скок.

"Дори канцлерът се събуди и казах "добре дошъл в клуба", защото той настоява границите да бъдат защитени“, допълни Орбан относно германския лидер Олаф Шолц.

"Остава само една стъпка, която западноевропейските лидери трябва да направят – и тя не е особено трудна от интелектуална гледна точка: ако казват, че границите трябва да бъдат защитени, те не трябва да наказват онези, които ги защитават".

През юни Съдът на Европейския съюз глоби Унгария с 200 милиона евро за нарушаване на законите на ЕС за предоставяне на убежище и неприлагане на промени в политиката му за задържане и депортиране на мигранти на нейните граници.

"Унгария е наказана от Брюксел с тежки финансови санкции, защото ние защитаваме границите, докато други държави ни призовават да защитим границите и дори самите те затварят границите си", каза Орбан, имайки предвид глобата и скорошното решение на Германия временно да въведе по-строг контрол по всички сухопътни граници, за да намали миграцията без документи.

"Така че очевидно не е правилно – това е бъркотия, това е политически хаос. Цялата Европейска комисия, европейският законодателен орган създаде тази ситуация", добави той.

Орбан твърди, че вместо да бъде санкционирана, Унгария трябва да получи финансова подкрепа за защита на границите си, като се позовава на съобщението на Будапеща в четвъртък, че е “готова“ да заведе дело срещу Европейската комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
5
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 3 дни
ГЕРМАНИЯ ЛИ..УРСУЛА Я "ПОДРЕДИ"НЕПОПРАВИМО !!! ГЕРМАНИЯ ОГЛУПЯ ТОТАЛНО, СЪСИПА ИКОНОМИКАТА СИ ЗА ДА УГОДИ НА ПРЕЗОКЕАНСКИТЕ КРАВАРИ,ОТКАЗА СЕ ОТ ЕВТИНИЯ ГАЗ, ВСИЧКО РУХНА, А"ЛОКОМОТИВА"НА ЕВРОПА ЗДРАВАТА ГО ЗАКЪСА. СЕГА ШВАБИТЕ СА ПО-ЗЛЕ,ОТ КАПИТУЛАЦИЯТА 1944 ....
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В какъв клуб са добре дошли? Паралелно с това Шолц подписа сътрудничество с Кения, да вкарат в страната си 250 000 кенийски работници.
47
1
 
9
 
! Отговори
115 преди 3 дни
За разлика от Българските политици, извинете((шпаковкаджии) Орбан показа че има глава на раменете и мисъл в главата си, да отстоява най доброто за народа си!
46
1
 
9
 
! Отговори
До а бе другарю преди 3 дни
Швaбата бяга в наша посока с бързината на бит евроатлантически ***. Нашествениците вече са вътре, късно е да вардят границата си. И понеже нашествениците са много, обещано им да бъдат хрантутени, както и да имат право да на техните си "ценности", точно заради които са се чупили от лaйнянитe дупки, от където са се пръкнали, положението само ще се влошава. Спрат ли им социалните, ще възстанат или ще грабят и насилват обикновените швaби. И да, изход има, но ще е с цената на морета от кръв.
45
2
 
5
 
! Отговори
Ами преди 3 дни
За антиемигрантската политика на о рбан съм напълно съгласен, но защитата му за руския нашественик съм категорично против.Трябва да видите клипове на орбан в ютуб какъв анти комунист анти русофил е бил преди и как рязко обръща палачинката.И понеже тук са налазили предимно русофили ще кажа че западните десни партии са против емигрантите но съвсем недолюбват червената агресивна империя ако това ще ви успокои
44
1
 
10
 
! Отговори
БПФ преди 3 дни
Налагат санкции на Унгария, защото си защитава границата, което е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на всяка една държава??? Тия *** в Брюксел трябва не просто да бъдат свалени от власт, те трябва физически да се унищожат !!! И всички мигри да бъдат прогонени, съпротивляващите се: ликвидирани. Иначе Европа няма да оцелее.
43
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Фашиска Германия показа че вече няма Шенген и европеиски съюз. Германия няма да може да си възстанови икономиката без ресурси неможе дасе конкурират кеф. Сащ и Великобритания оспяха да разрушат европеиския саюз
42
4
 
19
 
! Отговори
емо преди 3 дни
Орбан е един от малкото стойностни и адекватни политици. Унгария беше глобена заради затваряне границите за мигранти, т.е. за това, което сега правят Германия, Нидерландия и други страни. Това е ЕС на двойните стандарти, какъвто не ни е нужен.
41
24
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 3 дни
Орбан е недоубит комунист, Унгария трябва да бъде изхвърлена отвсякъде, не става за нищо!
40
2
 
28
 
! Отговори
Пехотинеца преди 3 дни
ВСИЧКИ ОТ МАФИЯТА ЕС И ТЕХНИТЕ ПОДРЪЖНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗАРАДИ ТАЗИ ***,ЗАЕДНО С МЕРКЕЛ.
39
28
 
5
 
! Отговори
Абе другарю преди 3 дни
Орбан не я мисли Германия няма да я настигните и след 100г.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Българин- - не искаме мигранти, не искаме- да така е- нека си стоят у дома- само че виж какво правят работодателите, на които не им харесвали БГ работниците биле мързеливи и искали все големи заплати и си внесоха роби, които/пак по думите на работодателската организация/ ако трябвало работели по 12 часа, спели където и кажели и биле благодарни и доволни ...и избягали и забележете не към БРИКС а в ЕС- що?!
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 27 Амин, дай Боже. Крайностите не носят нищо добро, но има моменти в историята, когато такива крайности възникват като защитна реакция на градивната част от обществото. Меркел ги докара дотам.
36
7
 
19
 
! Отговори
Гробачов от АДА преди 3 дни
ЕССР ще се разпадне като СССР!
35
2
 
31
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
А бугарските англосаксонски *** кога ще се събудят,а дано ама надали
34
1
 
42
 
! Отговори
Ника преди 4 дни
И други ще се събудят.
33
3
 
65
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 4 дни
С Орбан хората случиха на управници за разлика от нашите ***
32
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Така е, свестните ги имат за луди, докато на противниците им не им дойде до главата.
31
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Някой от евроатлантиците в България ще обвини ли Германия във възраждане на фашизма и неспазване на човешките права? Защо няма протести на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС?
30
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нашите еврохамелеони готови ли са да поемат курса по Вятъра на промяната? Забраняват се темите за Шенген и правата на бежанците, свободното разхождане и спасяване на давещи се бежанци. Темите ще се считат за антиевропейски и руска пропаганда, която цели отслабване на Съюза. "Европейският път на развитие" направи обратен завой и всички евролунатици да спазват новите правила. Ще има санкции за пропаганда по медиите срещу новите мерки на Германия. Орбан става истински пръв европеец.