ПП-ДБ предлага Юлиян Попов за български еврокомисар

България да получи ресор "Енергетика" в ЕК, искат от коалицията
Обновена: 28 авг 2024 17:32 | 28 авг 2024 17:20, Анисия Иванова
47
ПП-ДБ предлага Юлиян Попов за български еврокомисар
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ предлага Юлиян Попов да бъде следващият български еврокомисар, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ акад. Николай Денков изпрати писмо до служебния премиер Димитър Главчев, в което се препотвърждава позицията на коалицията, че парламентът трябва да изслуша и реши кой да бъде българският еврокомисар.

В писмото се подчертава, че България се намира в безпрецедентна политическа криза и служебното правителство няма необходимата легитимност да определи българския еврокомисар за следващите 5 години.

Предложението на коалиция ПП-ДБ е Юлиян Попов да бъде български еврокомисар.

"Юлиян Попов е един от най-влиятелните гласове в Европа по темата "Енергетика" и затова ние се спираме на него като непартийна кандидатура и експерт с висока компетентност. В момент на политическа криза издигането на непартийна фигура със статут на световен експерт е начинът да покажем, че българският интерес е по-голям от тяснопартийния.

Юлиян Попов притежава значителна експертиза и в други сфери: климат, околна среда и образование.

Той е бил министър на екологията в две правителства, а също така е един от основателите на Нов български университет. До встъпването си в длъжност в последното редовно правителство е бил председател на Европейския институт за ефективност на сградите (BPIE), водещия тинк-танк в Брюксел в сферата на сградната и регионална политика", пишат от коалицията .

Според ПП-ДБ България трябва да получи ресор в Европейската комисия, който да бъде наистина стратегически за страната ни.

"Ние смятаме, че ресор "Енергетика" е подходящ, тъй като България доказа, че успя да се освободи от енергийната зависимост от Русия в областта на газа, нефта и ядреното гориво.

Затова издигането на специалист в тази област за еврокомисар ще бъде от ключово значение както за българския интерес в Брюксел, така и за европейския интерес в глобален мащаб", се съобщава в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ЕКеврокомисарПП-ДБ
Още от Русия
Великобритания реже Украйна за използването на ракети Storm Shadow
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Демокрацията изисква най-голямата партия ГЕРБ да излъчи еврокомисар.ПП/ДБ регистрираха най-голям спад на броя депутати.Нямат право да претендират за еврокомисар.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Учудвам се, че не е Лорер или жена му, явно са им намерили работа, отговаряща на техните изисквания. Но все пак този е по-добър вариант от Захариева
15
2
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 седмици
Защо не се четат Новини - на България е предложен Еврокомисар по балканските регионалните комуникации - тоест - да се организират Събори в Села и Градове в СМР , България и Косово .Защо се напиняте толкова ?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя прилича на Петър Младенов. Верен партиен кадър на. БКП. Оправя всичко с танкове.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този артист по Под прикритие ли беше?
12
1
 
3
 
! Отговори
фейсбук преди 2 седмици
Петър Вогин: Той трябва да е анонимно винтче в добре смазаната евроатлантическа машина. Той има правото да си отваря устата, само ако е готов да повтори всяко клише, спуснато от Брюксел и/или Вашингтон. Българският еврокомисар няма да бъде човек. Това ще е празен съд, в който евроначалниците ще наливат каквото си искат съдържание.Единственото, което има значение, е да бъде верен на шаблоните, спуснати от началниците.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Проверен Атлантик с Диплома. Ще мрънка като латетерна за Еврозоната и че сме готови за Шенген.
10
2
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 седмици
Тези не разбраха ли, че изборът ще бъде на жена? Трябваше да е госпожа Лорер. Или картечарката.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали Атанас Гнома сутринта каза, че в уреден мач няма да участват? Тези до обяд едно говорят, след обяд друго, като се натряскат до козирката вечер трето казват. Чамови дъски.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 8. Ха-ха, много ми хареса твоят коментар, пич! И се сещам, че Ники може да бъде предложен за еврокомисар с ресор "Туризъм". Хи-хи-хи.
7
1
 
5
 
! Отговори
ЛГБТИ преди 2 седмици
Не е достатъчно шарен, има по-подходящи ЛГБТИ хора!
6
1
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 2 седмици
Стига с тази мантра за непартийни фигури! В България няма човек на някакъв пост, който да не е свързан с една или друга партия. А ресор "Енергетика" няма как да ни бъде даден, какви са тези смешни претенции?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До бачкер на Росенец Сигурно сега издаде най-голямата тайна на Западното ЕС. Тихо, че всички ще разберат, че ни лъжат по-европейски и иновативно!
4
0
 
6
 
! Отговори
бачкер на Росенец преди 2 седмици
Е как ще сме се освободили от Русия от енергийната сигурност , като никога не сме спирали да внасяме нефт и леки горива от Русия !!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
един от най-влиятелните гласове в Европа по темата "Енергетика" ..... ще бъде от ключово значение както за българския интерес в Брюксел .....така и за европейския интерес в глобален мащаб. Ресорите в ЕК според кандидатурите ли се определят? Нормално ли е да се говори за европейски интерес в глобален машаб, без да накърниш нечии интерес извън ЕС? Не искат да търгуват с Русия, дето им е под носа, и тръгват, ти да видиш да дирят глобално. Какъв глобален мащаб на енергиани интереси на ЕС?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изберете Мишо Шамара Еврокомисара! Слава на Чалгария и Кукубенд парламент! Няма по-легитимна власт от ориенталски оркестър Кукубенд!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лорер намери ли си работа, че г-н Попов пращат? А Ники? Ники трябва да пътувааааа! Защо ги пуснахте на пързалката? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха