Шефът на Ryanair иска ограничение на алкохола по летищата

Има "забележително нарастване" на агресивните пътници
28 авг 2024 20:55, Нели Христова
13
Шефът на Ryanair иска ограничение на алкохола по летищата
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на нискотарифната авиокомпания Ryanair предупреди за "забележително нарастване" на броя на пътниците, които се държат лошо по време на полети поради употреба на алкохол и наркотици през последните месеци.

Главният изпълнителен директор на ирландския авиопревозвач Майкъл О'Лиъри заяви, че това е "общоевропейски проблем", който е най-тежък по някои маршрути от Обединеното кралство до т.нар. парти дестинации като Ибиса, предаде АФП.

Той заяви, че властите на континента „не го приемат сериозно“, и ги призова да обмислят ограничаване на продажбите на алкохол на летищата, за да овладеят проблема.

„И ние, както и повечето други авиокомпании, отбелязахме забележителен ръст на лошото поведение на пътниците, особено по време на по-дългите ваканционни полети това лято“, каза той на пресконференция.

"Това е истинско предизвикателство за нас. Продължаваме да призоваваме държавните органи да ограничат количеството алкохол, което може да се сервира на европейските летища, до не повече от две напитки на пътник", допълни О‘Лиъри.

Той заяви, че увеличаващите се закъснения на натоварените летища изострят лошото поведение, тъй като хората пият повече, докато чакат.

Той също така отбеляза, че „по-високият процент на хора“, които приемат неуточнени прахообразни вещества заедно с алкохола, ги прави по-агресивни.

"В старите времена хората пиеха твърде много и накрая заспиваха", каза шефът на Ryanair.

"Но когато се получи смесица от (наркотици) и алкохол, става много трудно да се овладее този вид агресивно поведение. Мисля, че това е най-голямото предизвикателство, с което нашите екипажи се справят в момента", обясни той.

Въпреки че полетите между Обединеното кралство и испанския остров Ибиса - известен с нощния си живот - са „най-лоши“, О'Лиъри заяви, че Ryanair има „същите проблеми при ирландските и германските полети“.

„Това е общоевропейски проблем“, отбеляза той, като открои някои маршрути от летища в Обединеното кралство като Ливърпул, Манчестър, Глазгоу и Единбург като особено проблемни.

Проблемът е станал толкова сериозен при полетите до Ибиса, че Ryanair вече не позволява на пътниците да се качват на борда с каквито и да било бутилки, включително с вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Русия
Великобритания реже Украйна за използването на ракети Storm Shadow
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Компанията да се оборудва с дрегери и да си проверява пътниците за алкохол и наркотици. Да си въведат правила, че на борда няма да качват пияни и дрогирани и са готови. Англичаните са по-големи пияндета от руснаците.
12
0
 
0
 
! Отговори
бл преди 2 седмици
А летищата ще го послушат и веднага ще се откажат да продават алкохол в безмитната зона, нищо че това им е основен доход!
11
0
 
4
 
! Отговори
бл преди 2 седмици
Шефът на Ryanair иска ограничение на алкохола по летищата ... за да може да продава повече и на по-високи цени в самолетите си! Иих бе начииии, тоз толкова загрижен, що ли не му вярвам?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво им пречи да пристигнат пияни на летището? Просто да не ги качват. Проба за алкохол и наркотици и никакво качване, ако е положителна!
9
0
 
3
 
! Отговори
Гуталин преди 2 седмици
Уискито ще си го пиеме в самолета като литне. Преди полет - не.
8
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
И какво излиза "великите" англета са пропаднали алкохолета.
7
0
 
1
 
! Отговори
buy 1 get 1 free преди 2 седмици
Сега е момента летище Бургас да започне планирането на следващия туристически сезон на Слънчака. Британците се оказаха доста "жадни" още след слизането си от самолета.
6
0
 
7
 
! Отговори
121212 преди 2 седмици
То защото в самолета не се продава. Ха-ха-ха. Никой не иска да купува от самолета - това е проблема.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега, нека не се лъжем, проблемът е с полетите от Англия - всеки знае защо ;)
4
1
 
6
 
! Отговори
Бай Спас преди 2 седмици
НазДраве Райънеър.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нека да забранят! Тогава ще отворим печеливш бизнес. Ще пуснем чaaвeтата между хората да предлагат: "Бaтee, дай пет лева, ш'ти сипа ракия в чашка от кафе"
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми като обираш най-големите бедняци ко очакваш. Бедни хора = проблеми.
1
0
 
20
 
! Отговори
Обяснявам преди 2 седмици
Че какъв е смисъла? То има ограничение на багажа - 10 килограма на човек. То човек все трябва да си вземе чифт-два *** и връхна дреха и остават не повече от 8 килограма ракия. И да иска някой, повече не може да изпие.