Унгария иска пълно присъединяване на Румъния и България към Шенген

Страната ни обаче била "слабото звено"
Обновена: 31 авг 2024 14:43 | 31 авг 2024 14:43, Анисия Иванова
51
Унгария иска пълно присъединяване на Румъния и България към Шенген
Снимка: Pixabay

Унгария подкрепя като въпрос от първостепенен национален и европейски интерес пълното присъединяване към Шенген на Румъния и България, така че свободното преминаване да се осъществява и на сухопътните гранични пунктове, заяви Пал Жигмонд Барна, държавен секретар на унгарското Министерство на европейските въпроси, цитиран от унгарския вестник „Модяр Хирлап“.

По време на кръгла маса, организирана вчера в румънския град Търгу Муреш под надслов „Открити граници или не?“ съвместно с румънския евродепутат от Демократичния съюз на унгарците в Румъния Лорант Винче, Пал Жигмонд Барна анализира шансовете за пълно присъединяване на Румъния и България към Шенген.

Той заяви, че Унгария подкрепя пълното присъединяване на двете държави към Шенген и че „ще направи всичко възможно това да се случи“ по време на нейното ротационно председателство на ЕС. „Все повече и повече държави-членки осъзнават, че е в европейски интерес двете страни да се присъединят напълно към Шенген възможно най-скоро“, допълни той, цитиран от БТА.

Лорант Винче подчерта, че липсата на пълноправно членство в Шенгенското пространство вреди икономически на Румъния, на нейните граждани и на бизнеса й. Според него България е „слабото звено“, а Румъния трябва „да увеличи дипломатическите си усилия“.

Допълнително, според държавния секретар на унгарското Министерство на въпросите, свързани с Европейския съюз, решенията на ЕС са свързани с консенсус и трябва да се преговаря, докато се постигне съвместно решение. Според него е негативно, че източноевропейците винаги са губещи в тази област и в това отношение е необходим напредък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от ЕС
Смрад от мъртва риба във Волос, обявено е бедствено положение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
12
 
! Отговори
до21 преди 2 седмици
Да да дръпна здраво Хърватия след еврото, ама яко на цени и инфлация, нали от там се връщам, а е като отидеш до там ще ми обясняваш, то спряха и по телевизиите да ги дават щото толкова яко дръпнаха, казвам ти реалността, по еФтинко ще ти е в Дубай на почивка и има протести постоянно в големите градове.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
21: тук сме балканите. Не сравнявай някой който не е бил под турско робство с нас Сомалия на балканите.
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко е ала бала за пред негритее. Няма кой да ви пусне, както стана и с визите за ФАЩ. Много празни приказки.
22
5
 
20
 
! Отговори
Ами преди 2 седмици
...ще ни искат в Шенген ! Щом им спрат газта през Украйна, ще им остане само Балкански /турски/ поток !
21
16
 
10
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 2 седмици
Хърватия дръпна здраво, откакто влезе в Еврозоната! Имаше малко спекула , 2-3 месеца, и после дръпнаха напред! Всички държави, приели еврото, им потръгна!
20
11
 
12
 
! Отговори
Масово се вталиха преди 2 седмици
В Хърватска масово народът се врали и отслабна. След влизането в Еврозоната с последвалата инфлация, НЯМА ПАРИ ЗА ЛЕБ!
19
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някой минавал ли е скоро по харвадско да им видите цените след еврото, засега се опитват да ги стопират с разни чалъми и компенсации ама файда нема, на почивка по добре в Дубай да отидете ще ви излезе по еФтинко, скоро ще има по големи бунтове там, та да знаете кво ви чака с еврото, щот при нас ще е още по зле.
18
5
 
7
 
! Отговори
Шенген за индийците преди 2 седмици
Крадливите политици, бившите агенти на ДС/КГБ и спортистчетата им сегашните мутри наречени от медиите им "бизнеса" вкрават и искат да вкарат 800 хиляди индиеца . В индия средната заплата е 100$ и работа няма, вземат дългове и плащат по 20 хиляди $ за нелегален трафик в контейнер по море за ЕС или САЩ. За легален канал с помоща на "Бг. бизнеса" със самолет и осигурена квартира и работа и шенгенско пространство в цяло ЕС по въздух се плащат около 30 хиляди $. Бизнес за милярди в ущърб на Бг.
17
20
 
6
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 2 седмици
Като се знае кой настоява, Румъния и България ще има да гледат Шенген през крив макарон. Торбалан е направил мечешка услуга u на двете държави.
16
19
 
6
 
! Отговори
Много удобно, преди 2 седмици
Почти гениялно! Още едно две Троянски кончета на Путин в ЕС. Опитайте след това да ги спрете. Ама сариозно ли никой не си задава въпроса защо, защо сме все още вън от Шенген?! Глупави ли сме, други ли се опитваме да направиме глупави...
15
9
 
29
 
! Отговори
Историк преди 2 седмици
ИСТИНАТА Е ЧЕ УНГАРЦИТЕ СА ЧАСТ ОТ КУБРАТОВИТЕ БЪЛГАРИ И ГОВОРЯТ ЕЗИКА НА ХАН АСПАРУХ!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То Унгария може да иска ,но Австрия и д-р,държави от ЕС не искат ,защото всичките минава през Румъния и България ,и ние че правим пачки
13
1
 
18
 
! Отговори
ъъъ преди 2 седмици
България е слабото място защото не може да се отърве от ***
12
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Унгария, Северна Корея, Абхасия - това са приятелите на България.
11
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
УНГАРИЯ ДА СЕ БЛАГОДАРИ ЧЕ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ОЩЕ НЕ СА РЕШИЛИ ДА ИЗКОЛЯТ ХУНИТЕ ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
10
5
 
32
 
! Отговори
До 9 преди 2 седмици
Какво са ти открехнали? Не си показваш паспорта за пет минути. В замяна на това твоя идол денко е клекнал да ни връщат талибани с ножове? Включително този, който уби трима в Германия е бил за връщане, но не са го намерили. По споразумението на твоите е следвало да е у нас и евентуално тук да коли. Това не е открехване, а унижение. И както пишеш, който не го вижда така, няма мозък. Явно това сте вие, в случая
9
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 3 гербав тролВсичко това не става защото гербавата мафия не позволява България да се развива, иска си послушните прокурори и съдии и да си краде на воля. А ППДБ когато управляват със 121 техни депутати тогава ще носят отговорност. А когато Бойко и Делянчо координирано ги спъват и пречат това в резултата, който не го вижда си е за негова сметка. Именно при Денков ни открехнаха малко Шенген, а за 11 години на власт Бойко и Делянчо кръгло нищо . Който има малко мозък да мисли.
8
3
 
27
 
! Отговори
Голям праз преди 2 седмици
Естествено, че нас ни сочат с пръст заради мигрантите, но ние имаме "късмета" за обща граница с Турция, а не Румъния, нали? Колкото до другите южни държави - Гърция, Италия, Испания, тях постоянно ги пробиват през морето. Ама все ние сме виновните.
7
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
България е по-калпавата държава за Шенгеня, не че мамалигарите са цъфнали и вързали кой знае колко. И точно затова трябва да благодарим на маджарите за подкрепата им, а не местните *** да бълват огън и жупел срещу Орбан. Иначе ние си знаем на какво дередже сме с пеевци, борисовци, догановци и т.н...
6
43
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МНЕНИЕТО НА НАЦИСТА ОРБАН НЕ ВЪЛНУВА НИКОГО