Майката на Беран, искал да атакува концерт на Тейлър Суифт: Все още го обичам!

Той се променил след неуспешна връзка
Обновена: 10 сеп 2024 10:50 | 10 сеп 2024 10:40, Нели Христова
46
Майката на Беран, искал да атакува концерт на Тейлър Суифт: Все още го обичам!
Снимка: БГНЕС

Беран А. има снимки в интернет с мачете, ножове и символи на радикалната ислямистка терористична групировка ИДИЛ. Говори се, че във Виена той е планирал да изгори стотици фенове на концерт на световната звезда Тейлър Суифт с киселинна бомба.

В началото на август 19-годишният Беран А. искал да предизвика кървава баня на концерт на Тейлър Суифт във Виена. Няколко седмици по-рано той се закле във вярност на Ислямска държава (ИД). Но плановете му бяха осуетени, преди да бъдат осъществени.

Обвиненията в тероризъм срещу Беран А. дълбоко шокираха майка му. Сега тя говори публично за първи път пред австрийския вестник "Kronen Zeitung". Тя твърди, че детето й се е променило много от края на 2022 г. и се е потопило в паралелен свят. Изолирал се е, загубил е приятели и е започнал да приема наркотици и психотропни лекарства.

"Често му се карах, но си мислех, че ще му мине", казва тя. Но семейството не подозира, че Беран А. се е забъркал в екстремистки кръгове.

Майката не повярвала, когато научила, че синът й е арестуван.

"Първо си помислих, че е нещастен случай", спомня си тя. Новината научила от своя съседка.

Но как майката обяснява радикализацията му? В интервюто за "Kronen Zeitung" тя обяснява, че на сина й никога нищо не му е липсвало. Той бил добре интегриран, но след неуспешна връзка се промени много.

"Винаги е бил самотник, но изведнъж спря да се среща с малкото си приятели", казва тя и допълва, че през това време той се променил и физически, пуснал си брада и станал все по-затворен.

Семейството очевидно не е имало представа, че Беран А. е попаднал в лапите на екстремистите: "Той никога не ни е говорил за такива радикални възгледи."

Родителите на Беран А. редовно посещават сина си в затвора. Майката подчертава, че любовта към сина й не е угаснала въпреки сериозните съмнения за престъплението. "Той плаче на всяка среща и се извинява за това, което ни е причинил“, казва тя. "Все още го обичам. Той е моето дете."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от ЕС
Не дали, а кога: САЩ изоставя Европа, независимо кой ще е президент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 дни
абе май и аз малко си падам"талибанин"...Защото видя ли такъв кафев пухчо с такъв ТРЕВОЛЯК на суратя му ми иде да го "подстрижа" до-и-под дъно--
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В България, когато се случи да арестуват убиец или някакъв бандит той все е "познат" на полицията , а съседните казват , че било добро момче...
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Добре момче, винаги поздравяваше"
40
1
 
3
 
! Отговори
ИДИЛ=Мосад преди 6 дни
И баба знае, кой измисли "ислямска държава", "Ал-кайди", "вируси", шарки и други шменти капели...
39
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 6 дни
млади мъже , жени няма - Че коя жена е луда да подкрепя идеология, която я смята за по-долна от кучето, способна само да прилсужва на мъжа, животно за разплод, а той да има до четири жени законни? Освен някоя мазохистка..то и според тоя са му изпържили мозъка с наркотици, та не е знаел къде е какви ги върши. А за промяната след връзката - в никакъв случай да не си помислите, е е организирано, той така си е решил самосиндикално...надрусан наркона се сеща за толкова сложно, щото му е пропаднала вр
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До УНИЖАВАМ русофили 29 А ти тия русофили що ги унижаваш? Имаш да връщаш ли? Да не си се радикализирал след някое унижение?
37
2
 
4
 
! Отговори
MNENIE преди 6 дни
Майка си е Майка - няма как да се откаже от сина си , не я критикувайте . Проблем са Ислямските Терористи - млади мъже , жени няма . Майката казва че е попадна в лапите на Терористите , та Той е Ислямски Терорист .САЩ си решиха проблема с тях чрез Гуантанамо - терористите в Лагер до Живот , както беше Белене в България по време на Соца . Разликата е че САЩ не ги пуска , а България ги пусна живи и дори НОИ плаща Пенсии на Наследниците им .
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нормално е майка му да го обича и никой не би трябвало да я съди за това. Все пак му е майка. Виж него за това, което е искал да направи, да го съдят.
35
4
 
7
 
! Отговори
Коста преди 6 дни
Костадинов - новия Фюрер! Концлагери, затвори, бесилки - хубав човек.
34
1
 
12
 
! Отговори
ВЪН ОТ ЕВРОПА преди 6 дни
Такива като този е редно държавата, където пребивава или да го изгони, или да го утилизира иначе той ще погуби невинни хора. За такива като този не трябва да се проявява никаква милост. Такива не принадлежат към християнския свят и представляват опасност и като такава трябва да бъдат изгонени там, от където са се довлекли. И преди да ме обвините, че това е език на омразата ще ви кажа, че това е език на здравият разум. Не мога да бъда толерантен към убийци и радикализирани индивиди.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен - Д-р Костадинов - премиер! Време е за една модерна, силна и независима България! Време е за Възраждане!Защо толкова ви харесва този Костадинов, като му гледам как манипулира в интервютата, какъв му е изказа и колко е надъхан, все едно виждам Фюрера.
32
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Д-р Костадинов - премиер! Време е за една модерна, силна и независима България! Време е за Възраждане!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То и в България има много такива младди хора. Напуснало го гаджето и целият му свят е крив. Само че, при нас са главно копейки.
30
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
В KFC в мол България лъжат яко с поръчките за вкъщи , проверявайте какво са ви сложили !
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сеч ще има на концерт на бездарната тейлър суифт, зионистите са в играта а медиите обичат такива историйки :)))
28
0
 
23
 
! Отговори
Мда преди 6 дни
Този само по снимка може да му се даде 20 години затвор бе никакви угризения. Лошо е, че и в Родопи взеха да се появяват доста промити ислямисти, и строят джамии дето има 2-*** помака.
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 25неудачник е щото живее в богата държава с много възможности ( може да си купи мерцедес втора ръка със сезонно бачкане в закусвалня) но той е решил да убива хора щото нещо не му харесва. Това е мислене на клошар и вечен неудачник .
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Новите европейци
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Понеже Путин е отмъстителен, нищо чудно да е замислил реванш за атентата на онзи концерт в Крокус Сити Хол в Русия, който приписа на Украйна и запада. Тогава руските служби не успяха да предотвратят инцидента и имаше много жертви. Австрийското разузнаване обаче си е свършило работата отлично.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 24 -- За 19-годишен човек е все още много рано да се каже, че е неудачник. Животът е пред него и може да постигне много неща. В случая момчето е попаднало на хора, които са му промили мозъка. Ако редовно взима наркотици, това също е повлияло.