Българин източи над 2 млн. паунда от британската осигурителна система

Парите са били за обезщетения за безработица
20 окт 2024 07:20, Стела Стоянова
57
Българин източи над 2 млн. паунда от британската осигурителна система
Снимка БГНЕС

Българин e измамил британските данъкоплатци с 2,2 милиона паунда, съобщи вестник "Сънди телеграф".

Схемата е включвала транспортиране на българи със самолет до Великобритания, превозването им до центровете за работа, за да се представят за кандидати за обезщетения, както и връщането им отново със самолет в България.

От 2020 до 2024 година Таньо Данчев използвал имената и самоличността на свои сънародници, за да претендира за получаване на така начения "Универсален кредит". Той организирал пътуването на български "сътрудници" със самолет до Обединеното кралство. След това той ги взимал от летището и ги карал до държавни офиси, наречени Job centres. Те предлагат информация и дават съвети относно налични работни места и участват в администрирането на обезщетения за безработни. Там българите попълвали лично заявленията за обезщетения, преди Данчев да ги върне обратно на летището за полет към родината им.

По-рано този месец 39-годишният Данчев беше осъден на седем години затвор, след като се призна за виновен по 29 обвинения в измама в съда в Снеърсбрук.

Разследващите измами в Министерството на труда и пенсиите установиха, че той контролира банковите карти на другите българи, замесени в измамата, както и че е изтеглил 2,2 милиона паунда в брой от техните сметки.

Българите не са имали право да претендират за "Универсален кредит", тъй като не са жители на Обединеното кралство, установяват разследващите, а компаниите, за които твърдят, че работят, са били фалшиви и нямат дейност.

По-рано тази година българска банда от пет души беше осъдена за най-голямата измама с обезщетения във Великобритания, на стойност повече от 50 милиона паунда, припомня БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от САЩ
Зеленски, Тръмп или Харис: Може би никой няма да сложи край на войната в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
14
 
! Отговори
ЕДИН МОШЕНИК... преди 14 часа
...ГООООЛЕМ ГЕРОЙ.....ама като го вкарат в панделата , веднага се разболява...ХАХАХА...
24
0
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 14 часа
На тебе да, правят проверка за 200лв ДДС. Минуайл на правилните хора им възстановяват 20милиона ДДС и им дават възможност да си ги изтеглят кеш с подставено лице бездомник.
23
0
 
16
 
! Отговори
Недоумение преди 14 часа
Тези социални там как раздават помощи само! Първо разписват, после проверяват фирмите и хората . Не трябва ли да се действа по обратния ред?
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Колко милиона източи бялата мафия от здравните ни осигурвки за фалшиви ваксини и тестове срещу фалишив вирус по време на фалшивата пандемия? Напишете статия за този казус, моля.
21
3
 
6
 
! Отговори
голямо преди 15 часа
възхваляване на един мошеник тук,,голямо нещо,но нормално е,всеки харесва себеподобните си едни крадци се възхищават на друг крадец
20
0
 
2
 
! Отговори
Гепили преди 15 часа
До АБЕ УМЕН ... Ама не умния, а бушона. Бушона, принципно си е алчен, но не и умен.
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
когато има балъци, ще има и тарикати!
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Браво на нашенеца. Само така. Други с бели якички крадат милиарди. Да си оправят системата. Никой не е виновен. Всеки гледа да използва системата. Тия дето я създават също взимат много пари, а че не са я създали правилно значи са взели пари незаслужено т.е. откраднали са. Тръмп казва че използва системата, крадец ли е, осъден ли е.. Значи..
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
До БОГ МРАЗИ 19. Ти отде знаеш какво обича или мрази Бог ? По Фейса ли си общувате ?
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Значи подбираш групи качваш ги на самолет отиваш до Великобритания закарваш ги до офис...много плащат за безработни бе или много народ е разкарвал насам-натам за 2.2 милиона паунда. Цела авиолиния само за тях. Нещо приказката прилича на тая за картонената кола. Ама то Сънди телеграф...
15
11
 
3
 
! Отговори
Политнекоректен преди 15 часа
Хайде глупости, швед е бил. Шведите крадат на дребно, българите крадат на едро. Първите го правят защото друго не знаят, българите го правят, защото искат да го правят. Защото мама му още от пеленаче го е учил на "Научи тънките занаяти рожбо, после да не работиш!"
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Щом *** им точи социални толкова лесно, това означава, че британската система е доста зле. На мен за 200 лева ддс в България ми правят проверка от А до Я
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Таньо, значи е мънго джери или от заарата или ямболия
12
1
 
3
 
! Отговори
компаниите преди 16 часа
а компаниите, за които твърдят, че работят, са били фалшиви и нямат дейност.
11
14
 
12
 
! Отговори
Жалко преди 16 часа
Жалко че са го хванали. Да крадеш от мафията не е грях .Англосаксонската чума е извършила най-гнусните престъпления в света .
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Робин Хут е обърнал палачинката, вече взима от англетата, за да раздаде предизборно в България.
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Българите само с това може да се прочуете. С някоя шашма и измама. Как пъти един не се прочу с нещо градивно. Но като погледнеш държавата, заобикалящата реалност и ти става ясно защо. Сбирщина от дребни тарикати, които завиждат и търсят някой да ги оправи, че тях ги мързи. Хайде, радвайте му се, това е ваш човек. Таньо селското тарикатче.
8
0
 
4
 
! Отговори
една ДРУГА преди 16 часа
До Мнение - горе гллавата, на тебе се крепи светът, защото ореш и сееш, а не на тарикатите. Те ли ще оперират, те ли ще ти ушият джинсите, те ли ще ти направят ракията? И техният ред идва, нерядко в затвора или два метра надолу, според заслугите им.
7
2
 
9
 
! Отговори
зла преди 16 часа
До Асан - точно обратното, я стига си плещил, бе ....., то за векове паразитизъм една държава не сте си направили, да, имате една, ама там не припарвате, защото ще сте на тротоара или в мръсните Инд и Ганг при кравите.......
6
4
 
4
 
! Отговори
един преди 16 часа
До браво - само че наказанието за такива деяния е точно за такива като тебе чрез чудовищните данъци, които плащаш, за да има подобни разхищения за осигуровки. Дори и да ми кажеш, че не си платил и стотинка данъци, има предостатъчно, които плащат за това. Трябва спешно да се спрат всякакви подобни обезщетения, защото са за ***, вкл. детски и незнам какви си още, два - три месеца при съкращения и точка. Да не би да сме стигнали някакво супер богато общество, че да ра раздават такива пари!?