Трябваше време, за да се осъзнае мигрантския въпрос

Очакват се законодателни предложения за центровете извън ЕС
21 окт 2024 16:52, Гергана Попова
30
Трябваше време, за да се осъзнае мигрантския въпрос
Снимка: БГНЕС

Очакваме скоро да има законодателно предложение за създаването на мигрантски центрове извън ЕС, където да се държат пристигащите бежанци и да се държат тези, които нямат право на връщане. Това заяви за БНР евродепутатът Емил Радев.

Още по темата

"За съжаление, трябваше време, за да се разбере, че трябват по-решителни мерки да се пази много по-добре външната европейска граница. И да се справяме по-добре, да връщаме тези, които нямат право на убежище, а не да ги оставяме с години да живеят и да извършват престъпления и атентати в Европа. Без право на убежище един на петима е върнат. Тези мерки са закъснели и се надявам скоро да има законодателно предложение, защото засега говорим само като предположение", смята Емил Радев.

По думите му  се използват всякакви методи да се забави връщането на мигрантите, като например да се отиде в друга държава членка и да се иска отново убежище, да се обжалва в съда и да се възползват от тромавите процедури.

"И като му се откаже, нелегалният отива в трета държава членка, защото те могат да се движат свободно в ЕС. И затова беше приет Пактът за миграцията, който ефективно ще започне да работи след около 2 години. Така че да не могат да искат в друга държава членка убежище, ако в първата е отказано", добави още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от ЕС
Българските читалища в чужбина сами се финансират
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 часа
Портрет на български политик с три думи: ОГРАНИЧЕН, ДЕСПОТИЧЕН, ЛИЦЕМЕР!
7
1
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 часа
ПРОБЛЕМЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е, ЧЕ В ПОЛИТИКАТА ИМА ХОРА, КОИТО НИТО ЗНАЯТ, НИТО МОГАТ, НИТО ГИ ИНТЕРЕСУВА. НО ИСКАТ ДА СА БОГАТИ, УВАЖАВАНИ, ИЗВЕСТНИ И НАЙ-ВЕЧЕ............ ВЛАСТНИ!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Когато хората казваха, че това е погрешно, ги обвинихте в русофили, в путинофили едва ли не. Но Меркел какво каза - елате, ще се справим. Да ама НЕ. Тия хора са тотално различни, те не искат да се впишат в нашия начин на живот, а да наложат техния. Но в Брюксел си бяха затворили очите и не искаха да видят реалността. Сега обърнахте плочата, защото видяхте прогрес на партии, които обвинявате в русофилство. Но тия партии ги е грижа за хората в държавите, а не за чиновниците в Брюксел.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Късно е либе за китка! - Европа се напълни с всякакви тарам,буки и талибани
4
1
 
15
 
! Отговори
мак преди 10 часа
Навремето всички се съгласиха с меркел, вадиха мечета, викаха "вилкомен", а сега рев, че гостите станаха прекалено много и е редно да бъдат спирани. Лицемери. Те помнят само поканата на танте германте, всеки център и споменаване на разглеждане на молби е поредна покана. Свършено е с Европа, началниците ще се скрият зад дебелите стени на именията, а Георги или Пиер ще плаща издръжка и ще е принуден да бъде толерантен.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Млиционерските внушения на дебелия не вълнуват никого.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ МНОГО СВИКНАХТЕ ДА ЯДЕТЕ НАГОТОВО, ДА КЯРИТЕ БЕЗПЛАТНО. ГРАЖДАНИТЕ ДА ВИ ДАВАТ ВСИЧКО - ПАРИ, НОУ-ХАУ, ДОВЕРИЕ, ВРЕМЕ И КАКВО ЛИ НЕ.
1
1
 
18
 
! Отговори
? преди 10 часа
На кого му трябваше време "да се осъзнае" въпросът? На европейските "елити"? Недейте се мъчи да лъжете, увожаеми. Нищо не сте "осъзнали", но ви хвана страх като видяхте накъде тръгват нещата с "Назионален фронт", "Алтернатива за Германия" и аналозите им. И сега уж променяте "политиките", ама със скърцане на зъби и повечето на приказки. Вие сте за въжето, уважаеми и рано или късно ще си получите заслуженото. Надявам се да е по-скоро, че да мога да взема участие.