Трябва да подкрепим едно проевропейско правителство

"Синя България" ако влезе, е естествен съюзник
21 окт 2024 22:35, Гергана Попова
29

Г-н Филип Димитров, първият министър-председател на демократична България, в чийто кабинет аз бях. При г-н Костов също съм работил в партията, а при г-н Стоянов съм бил главен секретар. Нямам какво да кажа лошо срещу тях. Учуден съм от името на г-н Станишев. България се нуждае много сериозно от редовно правителство. И българите, и работещите, и бизнесът, и ученици, студенти. Политическите формации не повишават резултатите си, но гледаме, че на хоризонта се задават нови политически формации, които по-лесно прескачат бариерата и в парламента става невероятен хаос. Това заяви за Bulgaria ON AIR лидерът на СДС и кандидат за депутат Румен Христов.

Още по темата

"Ако в тази ситуация не се вдигне избирателната активност, ще имаме най-вероятно 7-8, а според някои социолози и 9 политически субекта в НС, а мнозинство от може би 4-5 формации ще е изключително трудно. Бихме могли да търсим и други фигури. Имахме в един от парламентите предложение в лицето на проф. Габровски, впоследствие предложихме Росен Желязков. Коалицията и мнозинството в парламента ще определи българският избирател - както ни подредят, така ще търсим да сглобим пъзела. Ние трябва да определим основните приоритети пред България, от които няма да отстъпим - Шенген, Еврозона, отношение към Украйна, ПВУ, липсата на бюджетен дефицит, а оперативните задачи, които стоят пред нас, там ще имаме различие. Важно е големите неща да се случат, защото и Еврозоната, и Шенген са важни за българските граждани", допълни Христов.

По думите му, "Синя България" ако влезе, е естествен съюзник.

"Зависи какъв ще бъде процентът на подкрепа, която ще получим ние и колегите от ПП-ДБ. Ако имаме 115 депутата двете формации, ще бъде по-лесно. Ако резултатът е по-надолу, трябва да търсиш стабилен политически субект, с когото да участваш в управлението. Те са много малките субекти. Има формации, с които очевидно няма как да постигнем съгласие, например "Възраждане". Много съм скептичен по отношение на МЕЧ и "Величие". БСП е основен конкурент на СДС, но те приеха европейските ценности. Имаме различия по приемане на еврото, но бихме могли да намерим други допирни точки. Г-н Делян Пеевски с "ДПС - Ново начало" многократно е демонстрирал проевропейско отношение. Предстоят разговори с коалиционни партньори и трябва да се намери общ език", коментира Христов.

"Нормалната практика в европейските държави е партията, спечелила изборите, да излъчи свой премиер. От самото начало г-н Борисов ни е поставил задача да гоним постигането на резултат от 80 депутати. Виждам едно отрезвяване. Всяка партия се стреми за по-добър резултат и това е нормално. Виждам по-голям конструктивизъм и едно отрезвяване. Спасителят, който се спряга в последно време, е Румен Радев. Трябва да бъдем отговорни и да подкрепим едно проевропейско правителство. Бил съм свидетел с дългия си политически живот на няколко месии", допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Общество
ПП-ДБ няма как да работят заедно с "Възраждане" и ДПС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Руси преди 33 минути
Не бе льольо ,едно про българско и независимо правителство! Твойта мама предателска !
28
0
 
0
 
! Отговори
98765432 преди 1 час
На който му трябва да си го подкрепя ! Крадци , лъжци , муфтаджии и слугите им например !
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
евроатлантическите проституутки са готови да до поемат!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Повдига ми се като чуя Европа.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тоя си седи на пост-комунистическите лозунги от 89та, дърт алкохолизиран педдрас.
24
3
 
2
 
! Отговори
Уж проевропейско преди 2 часа
обсче този намеква, че иска статуквото пак да се върне да управлява...даже и за президентска република на Радев е съгласен. Тогава как да се случат приоритетите на България- Шенген, Еврозона и т.н Не разбрахте ли, че Европа не иска Радев, не ще дори Герб, защото знаят, че е менте европейска партия. Пък и каква полза вече от Шенген, като го затвориха?!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Айде не мерси!
22
0
 
2
 
! Отговори
Тъп преди 2 часа
По-***, най-***, СДС Христов
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Кажете си направо подлизурско правителство,защо го наричате проевропейско?Аз съм проевропеец,но не искам лумпе.ните либерали.Аз искам консервативна Европа без шал.вари и 5едали.
20
0
 
4
 
! Отговори
Соростак преди 2 часа
Трябва да имате стабилно провителство! За да обявим стабилно война на Русия и да пратим бугараците стабилно да м.р.а.т в Уродайна!
19
0
 
6
 
! Отговори
Караджата преди 3 часа
Чу.*** да ви тръшне всички политици
18
0
 
5
 
! Отговори
00-11 преди 3 часа
Че, ние 35 години кви правителсва имахме, бе, Смърф???
17
0
 
6
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 3 часа
Да не допускаме грешките на миналото, които пак да определят бъдещето, този път на внуците ни . СДС-Чумата все още живее чрез душите на субекти като този, поради което не бива да допускаме повече джелати да управляват бъдещето на децата ни. Да пазим децата от СДС- заразата и от субекти като този, които я разнасят по домовете ни. Гласувайте само за "Възраждане", за да не продължава повече опростачването на българската нация и нейното из.paж∆aнe.
16
0
 
3
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 3 часа
Да не допускаме грешките на миналото, които пак да определят бъдещето, този път на внуците ни . СДС-Чумата все още живее чрез душите на субекти като този, поради което не бива да допускаме повече джелати да управляват бъдещето на децата ни. Да пазим децата от СДС- заразата и от субекти като този, които я разнасят по домовете ни. Гласувайте само за "Възраждане", за да не продължава повече опростачването на българската нация и нейното ***.
15
0
 
6
 
! Отговори
Справедлив преди 3 часа
Пълен ***
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Господин *** иска да каже про американско правителство тъй като Европа се команда от Америка
13
0
 
8
 
! Отговори
Даже преди 3 часа
Албанците си арестуваха бившият премиер Илир Мета за корупция Тук Цацаров,Гешев и Сарафов пазят Борисов.Фокато тоя крадец не го арестуват, никакво правителство.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Само Възраждане
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Този,добре че само по " избори" се " изхожда"! Пардом " изказва"!-:( Какво " СДС" те тресе бре Русите?? СДС Умре когато падна Гусин Костов Драгалевския Айдук! Ама беше това преди ГОДИНИИИИИИ! Ти къде си бил бре преди това? Що Не те помним??? Умрял кон е СДС Ристе! И няма как да се " съживи"!!Един файтон кариеристи сте!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
След Евровизията и Олимпиадата нещо взе лошо да ми става само като чуя "проевропейско".Тези от ЕС нарочно ли си правят черен пиар или са си станали просто хахави?