Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е стрелецът! Беше даден друг на снимката.
113
4
 
5
 
! Отговори
на баба ми стрелеца преди 2 месеца
Тия ни взеха за мезе, тоя на видеото има 10 диоптера цайси, как мислите че ще улучи нещо на 150 метра?
112
1
 
4
 
! Отговори
ГАД преди 2 месеца
Типичен redneck кавал с адекватната прическа ...
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крукс по време на стрелбата е облечен с рекламна тениска на Ютюб канала DemolitionRanch, който има над 11 милиона последователи.
110
0
 
12
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 месеца
Гледах по Fox News интервю с един от свидетелите, човека обясняваше на репортерката, че се е бил обърнал лично към полицаите, няколко Минути преди атентата, когато той и още няколко човека забелязали на покрива на сградата човек със странно поведение, реакцията на полицията била - Нула, минути по-късно от там се стреляло!!!
109
4
 
6
 
! Отговори
Случайно ли е ???? преди 2 месеца
ДЖОУЗЕФ БАЙДЪН НАРАВНО С ЦРУ трябва да бъдат ОСЪДЕНИ за УМИШЛЕНОТО УБИЙСТВО на ДЯДО МИ ДЖОН ФИЦДЖЕРАЛД КЕНЕДИ заяви през миналата 2023 година директният наследник на жертвата..........ФАКТ
108
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
И от толкова омраза какво? Сега цял живот - мъртъв.
107
2
 
9
 
! Отговори
Дони победи! преди 2 месеца
Само рябва да остане жив до изборите!
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ШИШИ ПАЗИ СЕ ЗАПОЧНА ОТСТРЕЛА НА ЕВРОАТЛАНТИЦИ
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полуавтоматичната пушка (карабина) АР-15 (AR-15) е произвеждана главно от оръжейния концерн "Колт" (Colt's Manufacturing Company). Тя е полуавтоматична версия на американския автомат М16, широко използван от армията на САЩ, като на външен вид почти не се отличава от него.За разлика от армейския автомат М16 карабината АР-15 няма режим на автоматична стрелба, но опитните стрелци са в състояние да произведат много бързо серия от единични изстрели.
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо не е имало на покрива на 100 метра хора на сикрет сървис? - Защото на едно място не се разполагали и ЦРУ и сикрет сървис! :) ха ха ха!
103
3
 
0
 
! Отговори
ЗАЩО? преди 2 месеца
Защо не е имало на покрива на 100 хора на сикрет сървис? - Защото на едно място не се разполагали и ЦРУ и сикрет сървис! :) ха ха ха!
102
2
 
5
 
! Отговори
ЦРУ не това което преди 2 месеца
ЦРУ не е това което беше! пак се се издъни. След неуспелото дело - неуспял атентат! Дони е отмъстителен - нали знаят!
101
0
 
3
 
! Отговори
ФУТБОЛВАТИКАНА преди 2 месеца
ДВАМАТА БРАТЯ демек БРАТ ТУРЦИЯ и БРАТ ИТАЛИЯ ще провеждат общ МОНДИАЛ ПО РИТНИТОПКА съвсем скоро избрани от Джани Инфантино и МЕХМЕД АЛИ АГДЖА ще подари безплатен използван с италианка презерватив на Ицо Стоичков по тоя случай
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това видео е на първоначално набеденият за стрелец, видеото излиза след като истинският стрелец е вече мъртъв. И във видеото този казва че мрази републиканците и Тръмп , но са сбъркали човека и не е той убиеца.
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Почти е щял да улучи Тръмп в слепоочието. Ориентирал се е по знамената зад Тръмп. За посоката и скоростта на вятъра като ориентир служат знамена или други подобни движещи се платове зад мишената или в страни от мишената. Огромен пропуск на охраната.
98
3
 
4
 
! Отговори
Айде сега преди 2 месеца
Мразил ги. Цяла сутрин БТВ, Нова и БНТ биеха тъпана, че е републиканец и хич да не си помисляме, че това има някаква връзка с демократите, а вие сега да пускате някакви измишльотини, че мразел републиканците. Още малко ще го изкарате радикален левичар, като Кирчо Умното от Харвард.
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
яко брейлошинг в някое мазе на цру е имало при този
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Типичен представител на лебералните фашисти и носител на евроаталнтическите ценности
95
5
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Един убит и двама ранени - три изтрела . В най-добрият професионален случай - 30 секунди. Но убитият "стрелец" не е бил профи. Т.е. Сикрет Сървиз са го думнали мигновенно след като истинският стрелец - профи е дал първият изтрел, А той не е бил за убийство, а за сплашване и предупреждение.

Спонсорирани публикации