Шест начина да облекчите слънчевото изгаряне

Алое вера хидратира кожата
17 юли 2024 07:47, Михаела Лазарова
6
Шест начина да облекчите слънчевото изгаряне
Снимка: Istock

Колкото и да внимавате през лятото, понякога просто не можете да се скриете от жаркото слънце. Ако сте прекалили със слънчевите бани, можете да облекчите неприятното усещане от слънчевото изгаряне и с натурални средства. Кои са те?

Алое вера

Ако нямате растение алое вера у дома, непременно трябва да си вземете такова! Гелът в това сочно растение се използва от векове за всякакви заболявания – от разстроен стомах до бъбречни инфекции. Това е и средството за облекчаване на слънчево изгаряне, което най-често се намира за свободна продажба по магазините.

Отчупването на парче от растението и нанасянето на гела директно върху кожата осигурява незабавно успокояващо облекчение на лекото слънчево изгаряне. Ако не можете да намерите истинско растение, опитайте 100% гел от алое вера (а не лосион или мехлем на базата на алое). Можете да намерите тези гелове в повечето аптеки или биомагазини.

Чай от лайка

Чаят от лайка може да успокои нервната ви система, но също така може да успокои и изгорената от слънцето кожа. Сварете чая както обикновено и го оставете да изстине. Когато е готов, накиснете кърпа в него и го нанесете върху засегнатата област.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
;) преди 1 месец
Майчино мляко, ако вашта не е бременна, с кисело
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маслен извлек от жълт кантарион. Прави се като си наберете жълт кантарион и го накиснете в зехтин за един месец. Помага на кожата да се възстанови, лекува рани и изгаряния, включително и слънчеви изгаряния. Маже се по няколко пъти на ден.