Жертвите на Западнонилска треска в Гърция станаха 10

Двама души загинаха за седмица
16 авг 2024 08:28, Александър Попов
8
Жертвите на Западнонилска треска в Гърция станаха 10
Снимка на WikiImages от Pixabay

21 нови случая на Западнонилска треска са регистрирани в Гърция през периода от 7 до 14 август, сочат данните на Гръцката национална организация за обществено здраве (EODY). Два от тях са завършили фатално.

С това общият брой на диагностицираните случаи в Гърция през 2024 г. достига 76, а регистрираните смъртни случаи нараснаха на 10. EODY съобщава, че смъртните случаи са на пациенти на възраст над 60 години.

През изминалата седмица е регистриран и случай на западнонилския вирус в Атика, по-конкретно в района на Калитеа. По данни на ERT това е първият случай в региона от три години насам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Здраве
5 упражнения за стегнато дупе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Спокойно преди 3 седмици
Ковид го пуснаха в Китай за да им спорът икономиката. Западно-нилска треска в Гърция няма да съществува защото гръцката икономика не заплашва никой. По-скоро може да излезе нов вид чума в Китай, Индия в проспериращите икономики които реално оказват натиск върху юс. Тогава ще излезе. И още нещо, Байдън работи с война не с биологично оръжие, с такова работи опозицията му. Когато те вземат властта тогава ще започне маймунската треска в Китай или Русия или БРИКС.
2
6
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Светът така повече няма да го затворят, заради ефектите, които имаше върху икономиката. Моето предположение е, че следващият път просто ще оставят хората да се оправят и който оцелее - оцелее. Което може би не е чак толкова лошо - животът е станал твърде лесен и твърде много държавата се меси и се опитва да се грижи с гражданите си. Малко survival of the fittest/smartest ще се отрази добре.
1
2
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
От едната страна треска от другата,шарка...идва ново затваряне на света.