Йога пози, топящи коремчето

За добра форма
17 авг 2024 14:10, Михаела Лазарова
1
Йога пози, топящи коремчето
Снимка: Istock

Смело можем да кажем, че йога е може би най-древната система за упражнения. Нейните ползи се простират далеч отвъд добрата физическа форма. Ум, дух и тяло се обединяват в едно, за да ви помогнат да постигнете хармония. Но ако мазнинките около талията ви карат да се чувствате неудобно, можете да не губите време, а да опитате някоя от следните йога пози.

Пълна поза лодка (Навасана)

Навасана е популярно упражнение, което укрепва коремните мускули и помага за развитието им. Това обаче е трудно упражнение, така че ако сте начинаещ, започнете с по-прости движения и продължете с това по-късно.

За да практикувате, започнете със седене на пода. Дръжте краката си прави пред себе си със свити колене. Облегнете се малко назад, докато постепенно повдигате краката си във въздуха. Изпънете ръцете си пред себе си на височината на раменете. Ангажирайте коремните си мускули и усетете как гръбнакът ви се разтяга. Задръжте тази поза толкова дълго, колкото можете. Върнете се в изходна позиция и починете за няколко секунди, преди да повторите.

Поза поздрав

Поздравите към слънцето са поредица от йога пози, които създават поток от движение, разтягане и укрепване на множество мускулни групи. Комбинацията от навеждания напред, напади и обърната надолу кучешка поза стимулира кръвообращението, засилва метаболизма и подобрява гъвкавостта. Стремете се да изпълнявате 10 до 15 цикъла Поздрави към слънцето всеки ден, за да се справите с упоритите мазнинки на корема.

Източник:  6 йога пози, които премахват мазнините на корема 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Здраве
5 упражнения за стегнато дупе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Умалителночко - коремчето. Още по-умалителничко - "Йогички позички топящи коремченцето". Йога позите не топят коремчето, а комбинация между хранене и движение.