Осъдиха българин за убийството на турски радиоводещ в Лондон

Общо седем присъди бяха произнесени преди дни
10 сеп 2024 11:02, Елка Василева
76
Осъдиха българин за убийството на турски радиоводещ в Лондон
кадър: Нова тв

Български гражданин се оказа замесен в жестокото убийство на турски радиоводещ в Лондон. 43-годишният Мехмед Корай Алпергин и приятелката му Гьозде Далбудак са били отвлечени през октомври 2022 г. от група мъже. Седем от тях, сред които и българинът Исай Стоянов, бяха осъдени преди дни за тежкото престъпление, но полицията казва, че издирва поне още двама.

Това, което се знае, е че става въпрос за престъпление, което е свързано с международната престъпност от така наречената „банда на турците” в Тотнъм, където всъщност е извършено и престъплението – в северната част на Лондон, предаде кореспондентът на Нова тв.

От замесените в това престъпление 44-годишният българския гражданин Исай Стоянов получи най-ниската присъда. Той получи 18 месеца лишаване от свобода. Беше установено, че единствената роля, която му е била възложена в това престъпление, е да заличи следите.

Стоянов е почистил помещението, в което е бил убит турският радиоводещ, който е и собственик и на турското радио в Лондон. Българинът е заличил следите, но е пропуснал няколко капки кръв по една маса, благодарение на което разследващите успяват да разплетат целия случай. Стоянов е бил заплашван два пъти и това е регистрирано в лондонската полиция, която му е осигурила и охрана.

Прокурорът по делото го описа като човек, който се е занимавал с бояджийство на Острова. Дошъл през 2011 г. Живеел е с приятелката си, с която отглеждали три деца.

Телефонът на Стоянов е използван за организиране на схемата, но самият той не е присъствал, когато останалите замесени са били в едно кафене и са казвали как ще се случат нещата. Те са наели два автомобила, поставили са проследяващо устройство на автомобила на радиоводещия, с което той пък отишъл с приятелката си в италиански ресторант. След като приключват вечерята, двамата са отвлечени от паркинг и натъпкани в задната част на бял бус.

Откарани са в старо помещение на бивш бар край стадиона на Тотнъм, където в продължение на два дни радиоводещият е измъчван жестоко, а приятелката му е заключена в тоалетна и е слушала неговите писъци.

Общо 94 наранявания е имало върху неговото тяло. Той е бил намушкван, попарван с гореща вода, след което тялото му е завито в килим и изхвърлено на доста километри в една гора край Есекс. Там човек, който си разхождал кучето, го е открил.

Повечето от заловените твърдят, че не са участвали в самото насилие над човека. Някои от тях са били проследяваща група, други са изгорили автомобилите, с което е извършено престъплението.

Затова и прокуратурата в момента не може да сглоби пъзела защо той е убит, кказа прокурорът по делото -или жертвата е притежавала информация за много пари, или за наркотици. Общото между тези хора е, че става въпрос за лица, които са от бедни семейства, не са достатъчно образовани или пък имат ниска интелигентност. Дори се коментира, че те са били експлоатирани, свършили са мръсната работа, а истинските поръчители и извършители са някъде в чужбина и се предполага, че също са турски граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Наука
Учени откриха растение с потенциал да лекува Алцхаймер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какво е станало с приятелката, тя не е ли могла да даде някакви насоки за причината.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Това като го четох и се скъсах да се хиля. Някой си нещо си. Пък го натъпкали в килим като палачинка. Живеел с приятелката си? от която имал 3 деца? И претрепал турски радиоводещ в Лондон? Турски... радиоводещ... Лондон...Тоя дали знае, че станциите на радиото, тв каналите, че даже и жените могат да се сменят? И то даже без да трепеш хора. А тоя мeлeз нито е турчин, нито е българин. На бас, че едно изречение на турски не може да напише. Нито на български.
64
0
 
4
 
! Отговори
циганина преди 6 дни
Тоя не ми прилича никак на българин, явно ет малцинствата с българско гражданство турчин.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нашето момче се изложило. Възложили му най-леката задача и пак се издънил.
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Във България турци няма.
61
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До JERRY VASSILATOSИ как мислиш да го вземеш с Г..за напред ли ? Много ми е интересно, вие сте жалки , десет милиона мързеливи хора.
60
1
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 дни
Така се Компрометира България в ЕС . Този човек е Турчин с родители изселници и Двойно Гражданство . Защо не го пишат че е Турчин . Тук МВнР трябва да вземе отношение и да изпрати НОТА .Излиза че в България отглеждаме Ислямски Терористи и Убийци .Захариева е Виновна - раздаде паспорти на Ислямски и Северномакедонски Терористи срещу 1000 евро на човек , и днес тя е кандидат за Еврокомисар ???
59
3
 
10
 
! Отговори
дедо ви преди 6 дни
моля не обиждайте България и българите като наричате тоя българин !!!!
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До ХасанкУ Българин е,щом има българска лична карта значи е българин.
57
0
 
9
 
! Отговори
BG преди 6 дни
И Ко като го осъдихте ще ви пратим още на драго сърце
56
2
 
19
 
! Отговори
ХасанкУ преди 6 дни
Тоз ако е българин то аз съм Ален Делон
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До ХАХАХАХАХАХАХА 42 - Мислиш ли, че е турчин? По-скоро ми прилича на бхаратец. Тукашните турци са си от бялата раса.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Снимката на убиеца или на убития е
53
7
 
4
 
! Отговори
JERRY VASSILATOS преди 6 дни
Браво на булгаристанеца..Подкрепям го това, което е свършил...Всеки убит турчин, е кауза в освобождението на Константинополис и на цяла МалаАсиа от Турския Гнет и Робство .
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Уви, няма цяр за турската чума, плъзнала по всички кътчета на прекрасната ни планета.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Българин , а ?!...
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 47 - Ти не пиши много за Маджо, че да не ти се случи случка ...
49
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
БЪЛГАРИ УБИЙЦИ, БЪЛГАРИ УБИЙЦИ, БЪЛГАРИ УБИЙЦИ
48
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ТОЗИ Е НАТУРАЛЕН БЪЛГАРИН! ЕТНИЧЕСКИ.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Те и Маджо още го издирват защото не са открили труп, няма и да го намерят, рибите го оглозгаха а костите му бяха разградени от силно солената вода на Мраморно море преди 20тина години..... а иначе легенди за него и неговото богатство на некъф си там остров колкото искаш бухахах

Спонсорирани публикации