Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен

За първи път премиерът призна, че Желева не се е представила добре
27 яну 2010 12:32,
263
Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен
Снимка: БГНЕС

Със 127 гласа „за“от 196 депутати в залата Николай Младенов беше избран за министър на външните работи, а Аню Ангелов за министър на отбраната.

Срещу двете предложения гласуваха 69 народни представители от БСП и ДПС.

Дебатът по кандидатурите продължи час.

Само за 4 минути премиерът Бойко Борисов успя да представи двамата си кандидати за постовете външен и военен министър.

В изказването си пред депутатите Борисов припомни, че до рокадите се е стигнало, след като Румяна Желева е настояла да бъде освободена от поста външен министър.

За Николай Младенов премиерът каза, че той е убеден европеист, който ще изиграе ключова роля в българската външна политика.

„За мен той е знакова фигура и изборът му на този пост е логичен“, обяви Борисов при представянето на кандидатурата.

За Аню Ангелов премиерът беше повече от лаконичен - „той има богат армейски опит и авторитет на стратег и реформатор“.

Веднага след това кратко описание премиерът предложи на депутатите да гласуват „за“ двете кандидатури.

След краткото слово на премиера думата взе лидерът на БСП и заяви обърнат към Борисов, който го гледаше широка засмян, че промените в са принудителни и не от най-належащите, каквито са смените в сферата на финансите, икономиката и здравеопазването.

„Не се смейте, не го казвам със злорадство. Защото цяла седмица ние и цяла Европа се нагледахме на едно некомпетентно представяне на г-жа Желева“, реагира Станишев.

Лидерът на социалистите за пореден път подчерта, че страната навлиза по-дълбоко в икономическата криза.

Веднага след Станишев на парламентарната трибуна отново застана премиерът и за първи път призна, че Румяна Желева наистина не се е представила добре на изслушването в Европарламента.

Въпреки това той нарече оттеглянето на Желева тежка загуба.

Директно към лидера на социалистите се обърна с думите „да скриваш всичко под килима и да го замиташ никак не е колегиално“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Защото няма по добри манипулатори на общественото мнение от комунистите, трижди проклети да са. Не народът уби Стамболов, а дядото на всеобщият любимец на първосигналните българи - Сакскобурготски,аи баща му е отказал помилване на Вапцаров. Как да няма комунизъм, другарко Николова. Луканов назначи капиталистите и те ни управляват. ПП. Пиша по 1000 плюса на 217 и 218.
219
0
 
0
 
! Отговори
Николова преди 14 години
Този весел, работлив, независтлив, незлобен народ уби Стамболов, Вапцаров и много други. Освен това, Анонимен, вече 20 години няма комунизъм, а защо хората не са весели, засмени? И защо все този народ си избира да го управляват бивши комунисти или техните деца?
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КОМУНИЗМЪТ ГОРЕШЕ КНИГИ, УБИВАШЕ ХОРА ЗА ЕДИН ВИЦ, ИЗПРАЩАШЕ КАДЪРНИТЕ И МОЖЕЩИТЕ В ЛАГЕРИ, А ИЗДИГАШЕ НЕКАДЪРНИТЕ ПО ВЪРХОВЕТЕ. КОМУНИЗМЪТ ОТНЕМАШЕ НА ХОРАТА ПРАВОТО НА ИЗБОР И НА РЕЛИГИЯ. БЪЛГАРИТЕ БЯХА РАБОТЛИВ И ВЕСЕЛ НАРОД, ДОКАТО КОМУНИСТИТЕ НЕ ГИ ПРЕВЪРНАХА В МЪРЗЕЛИВИ, ЗАВИСТЛИВИ, ЗЛОБНИ И ОГОРЧЕНИ ХОРА.
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДО ВСИЧКИ КОМУНИСТИ:НЕДРАГИ КОМУНИСТИ, КОЛКОТО ПЪТИ ПРЕЗ 20 ВЕК СЕ СТИГНЕШЕ ДО ТАМ ХОРА ДА ИЗЯЖДАТ ДРУГИ ХОРА, ПО ЕДНА УДИВИТЕЛНА СЛУЧАЙНОСТ ВИНАГИ КОМУНИСТИТЕ БЯХА НА ВЛАСТСПРАВКА: РУСИЯ 1918-1920, КИТАЙ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА ПЕТДЕСЕТТЕ, КАМБОДЖА ЕРАТА НА ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ, СЕВЕРНА КОРЕЯ СЕГАСАМО ПРЕЗ ДВАДЕСЕТИ ВЕК НА СЪВЕСТТА НА КОМУНИСТИТЕ ТЕЖАТ НАД ШЕСТДЕСЕТ МИЛИОНА ДУШИ.
216
0
 
0
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
*** колега Станишев моля ви, бъдете добри с другаря Бойко, бива ли така неколегиално да иск.тъквате надостатъците му? Оттеглянето на Румяна било загуба?"Имаше виц, че България като влезе в Европейския съюз и той ще се разпадне. Вицът започна - като за начало благодарение на Румяна Желева не може да се състави Европейската комисия." И язък, не успяхме да провалим европата тоя път.
215
0
 
0
 
! Отговори
до 214 преди 14 години
да, преди ни управляваше Овчаря, сега ни управлява Пъдаря на Овчаря. Има развитие. Макар и надолу.
214
0
 
0
 
! Отговори
О, времена ... преди 14 години
толкова *** на такъв висок пост, не сме имали от времето на другаря Тодор Живков
213
0
 
0
 
! Отговори
jorkata преди 14 години
До всички социалисти. - Това ваше ръководство -алчноза пари и власт ви закопа, и направи услуга на българия, показахте си рогата толкова явно че близките2000г няма кой да гласува за най крадливата партия в историята на БГ
212
0
 
0
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Целта е да ударим шута на тия измамници- на тия които пряко са участвали във възродителния процес(като казват че играли футбол),на тия които са били агенти на ДС и сега са министри без портфейли,на тия които са били партийни секретари и сега ръководят парламента.Съмнението в тия хора винаги остава.За да имаме чиста политика трябва да имаме относително чисти политици ,а ни тия които изброих.
211
0
 
0
 
! Отговори
Ахил преди 14 години
Закона или проекто закона за генномодиф.храни трябва да бъде свален от гласуване и обсъждане.Той убива бг-традициите,бг-земеделието,бг-животновъди и българските граждани като цяло.1.Земеделие 2.Науката и 3.Здравеопазването-там е истината господа управляващи Това е пътя на Б-я.
210
0
 
0
 
! Отговори
Н.Петров преди 14 години
Тези очевидно ще се заобичат скоро,скоро...Нормално е.
209
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
само 30 лева *** АДСЛ и ми е кеф да Ви дразня!като ми е кеф ще влизам и през прокси щот конституцията на тази просташка държава не го забранява!
208
0
 
0
 
! Отговори
Стария преди 14 години
Не мога повече. Не издържам. От 200 коментара, едно вярно изречение няма. ББ прави по- правилни от вас, вземете пример от него. Хващайте учебника по граматика и докато не научите какво е подлог, сказуемо, допълнение, обстоятелствено пояснение, определение, епитет /а не псувня/ и т.н.- никакви коментари и никакви шменти капели. Изключения, само за желаещите да стават еврочиновници!
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
380000 БЪЛГАРИ БЕЗ ПРАВО НА ЛЕЧЕНИЕ, 100000 ОНКОБОЛНИ БЕЗ ЖИЗНЕНО НЕОХОДИМИТЕ ИМ ЛЕКАРСТВА, ЗАМРАЗЕНИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ, ВДИГАНЕ НА ВСИЧКИ АКЦИЗИ ДАНАЦИ И ЦЕНИ (ЦИГАРИ, ТОК, ВОДА И ТНТ), ГЕНОЦИД ЧРЕЗ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ,НАРУШАВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ НИ ПРАВА (СЛЕДЕНЕ НА ТЕЛЕФОНИ И ИНТЕРНЕТ), ОЧАКВАНИ САНКЦИИ ЗАРАДИ *** 500 МИЛИОНА ЕВРО, ПОВЕЧЕ АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ОТ ВСЯКО ПРЕДИШНО ПРАВИТЕЛСТВО, И ТНТ
206
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
До Нищо ново Много си тьп и праволинеен.Преди да коментираш прочети какво пишеш.Анализирай добре точка 5.
205
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
много грешиш,олигофгени и футболисти и милиционери икономика не вдигат!аз ще си карам част прома и не ми пука!
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
201много ли те напънаха в черв-ения зад-ник.Така ще бъде през следващите 60 години.В Бъргария вече мразят комунистите дори на картинка.Червено ***.
203
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
не се шегувам!ХЛЕБОПРОИЗВОДСТВО СТАРА ЗАГОРА!
202
0
 
0
 
! Отговори
Николова преди 14 години
До ПоетМного поучително стихче :)
201
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
на некакъв *** фудболист му подарили фабрика за хляб!стратегическо предприятие от гледна точка на националната сигурност!и тъпака си назначил всичките роднини,естествено с огромни заплати!и така нарвчения мутренски милиционер мачка бачкатори!абе БОЙКО ,АБЕ *** .ОПРАВИ СИ ПЪРВО СОБСТВЕНИТЕ МУТРИ,*** МИЛИЦИОНЕРСКО!

Спонсорирани публикации