Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен

За първи път премиерът призна, че Желева не се е представила добре
27 яну 2010 12:32,
263
Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен
Снимка: БГНЕС

Със 127 гласа „за“от 196 депутати в залата Николай Младенов беше избран за министър на външните работи, а Аню Ангелов за министър на отбраната.

Срещу двете предложения гласуваха 69 народни представители от БСП и ДПС.

Дебатът по кандидатурите продължи час.

Само за 4 минути премиерът Бойко Борисов успя да представи двамата си кандидати за постовете външен и военен министър.

В изказването си пред депутатите Борисов припомни, че до рокадите се е стигнало, след като Румяна Желева е настояла да бъде освободена от поста външен министър.

За Николай Младенов премиерът каза, че той е убеден европеист, който ще изиграе ключова роля в българската външна политика.

„За мен той е знакова фигура и изборът му на този пост е логичен“, обяви Борисов при представянето на кандидатурата.

За Аню Ангелов премиерът беше повече от лаконичен - „той има богат армейски опит и авторитет на стратег и реформатор“.

Веднага след това кратко описание премиерът предложи на депутатите да гласуват „за“ двете кандидатури.

След краткото слово на премиера думата взе лидерът на БСП и заяви обърнат към Борисов, който го гледаше широка засмян, че промените в са принудителни и не от най-належащите, каквито са смените в сферата на финансите, икономиката и здравеопазването.

„Не се смейте, не го казвам със злорадство. Защото цяла седмица ние и цяла Европа се нагледахме на едно некомпетентно представяне на г-жа Желева“, реагира Станишев.

Лидерът на социалистите за пореден път подчерта, че страната навлиза по-дълбоко в икономическата криза.

Веднага след Станишев на парламентарната трибуна отново застана премиерът и за първи път призна, че Румяна Желева наистина не се е представила добре на изслушването в Европарламента.

Въпреки това той нарече оттеглянето на Желева тежка загуба.

Директно към лидера на социалистите се обърна с думите „да скриваш всичко под килима и да го замиташ никак не е колегиално“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
До Костов преди 14 години
Научи се да пишеш и да се изразяваш, що годе разбираемо!Не си интересен!
199
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
виждам ,че истината е доволна!но какъв го дири във форум който се използва за лов на инакомислещи?аз влизам от прокси и не си въобръзявам ,че не ме знаят защоро мутрата щяла да ме гони от работа да ни е жива и здрава гнилата ДС,а на теб какво ти пука?
198
0
 
0
 
! Отговори
KOTOB 10 преди 14 години
Ако бех у парляменту щех да пуснем едно листе през Цецито до сите депутници дехуйятки. А именно:защо колко по колко е винаги повече от толко по толко когато в цял свят нещо по нищо е винаги повече от Цеца по Желева. Това мили деца е така защото плевенският на Цеца умножен по немският на Румъния Желева неможе да посочи и на най умният пират от Сомалия къде му е заливът с откраднатите морияци, кораби и стоки, и затова пленнците ще измрът от глад, корабите ще раждясът а стоките изгният.Ням ли кой да попита Цеца защо се противопоствяше на ЕУйският парламент когато хората каваха Ъ ъ ъ, Румъния Йлева нестаа, нашата Цеца най-настоятелно казваше стаа. Във възлагателната заповед на Цеца пише. Назнчавам те за шеф на парламента защото можеш да броиш до 240, колкото са депутатите. А стаа ли Цецито за шеф на Еуският парламент, защото там са 800 депутати. Ако нестаа да си збира фустите, упърдяните келоти и гребена дето се реше на бритон и да се маа. Румъния Йелева е много по отвратителна и по-подходяща за този пост защото мое да брои до 248 на три езика.
197
0
 
0
 
! Отговори
Istina преди 14 години
do DAN : Prav si za tova koeto kazvash ugasno si prav , i az ne iskam da mu blagodaria . No imam chustvoto che povecheto tuk samo si pravqt gimnastika na prastite.Koito i da doide vse ste ima mrankalnici.Vse ste ima nedovolni.
196
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
по добре проверявайте при предалите богу дух!и това струва нещо разбира се!ще бачкате цял живот за да си купите надгробен паметник каза социалния министър!
195
0
 
0
 
! Отговори
Николова преди 14 години
"...застана премиерът и за първи път призна, че Румяна Желева наистина не се е представила добре на изслушването в Европарламента."Това личното мнение на премиера ли е или някой му го каза в Германия (защото на нас не ни вярваше:))
194
0
 
0
 
! Отговори
Dan до 100 ГЕРБ преди 14 години
Понеже явно не Ви изнася справката ще си позволя да я напиша аз. 1. Цигари "Виктори" цена 2005 г. 1.60 лв (Станишев идва), внимание цена 2008г. 3.40лв. (Станишев все още на власт) да Ви сметна ли разликата , че явно не можете 1.80 лева в проценти е около 112%.... 2. Ток цена 2005г.0,098лв. (Станишев идва на власт) цена 2008 г. 0.157 лв. (Станишев още си е на власт), около 60% ....ако Вие искате да му благодарите аз не искам и когато говорите нещо по-добре го проверете!
193
0
 
0
 
! Отговори
Padar преди 14 години
po poleka oxo stoto da ne se zadavish ......
192
0
 
0
 
! Отговори
трезвият глас преди 14 години
Това *** масонче Ниkoлaй Mладенoв голям зор да е в правителството!!! Всички постове ще смени само и само на всяка цена да е там и да му намерят място. Интересно - с какво си е заслужило чак такава огромна привилегия?! Чие лоби трябва да обслужва и кой реално и с кави цели стои зад гърба му?! Това е лек, но доста любопитен повод за размисъл ...
191
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
вашата *** БЪЛГАРСКА дедо тодор не можа да Ви умори,пратихме Ви испанския бендел екзекутот 800 дни,пратихме и руската ГАДОХА серГЕЙЧО,сега пожарникаря и той се провали!гадини мръсни имунизирани за оцеляване!ако и тази зима наглия пъдар не Ви умори ще ви пратя руската непобедима армия дет се оля в авганистан!
190
0
 
0
 
! Отговори
наглост преди 14 години
абе безгранично сте нагли бе червени оядени лъжливи *** и турски *** - цял ден ви чета тъпотиите и пропагандата. Нестига че страдаме от вашите престъпления ами имате и наглостта да пишете тука и нескромно да си гласувате върху коментарите по няколко пъти. *** в *** Бойко ви прати в *** там и ще си умрете да видите какво е глад както народа гладува заради вас 8 години и не може да се измъкне от блатото поне още 8 заради вас. *** НЕЩАСТНИ!
189
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Коментар 184 е мой, ивинявам се на човека ползващ ника Дан, може да не е съгласен с мен! И последно че ми омръзна , според Вас който използувате Боко Тиквата, пожарникаря, герболизци и т.н. АКО СЕ ПРЕДЛОЖИ НА НАРОДА ЧРЕЗ ГЛАСУВАНЕ ДА ИЗХВЪРЛИ ОТ ПОЛИТИКАТА НА ДЪРЖАВАТА (ВЪОБЩЕ) КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ ОБЕРЕ НЕГАТИВНИЯ ВОТ? Според мен конкуренцията ще е между БСП и ДПС...
188
0
 
0
 
! Отговори
Shega преди 14 години
Vanshnia da ni napravi s po-golemi protekcii,voennia s po-golemi kartechnici
187
0
 
0
 
! Отговори
sahonh преди 14 години
Костов-вицепремиер!!!
186
0
 
0
 
! Отговори
до 185 преди 14 години
абе ти вред ли си ?
185
0
 
0
 
! Отговори
prevenciq преди 14 години
Za 100 dni samo provali, hlen4ene, opravdaniq s predi6nite, samo nazad! Da vidim kakvo 6te napravi Boiko ottuk natatak, dano da ni opravi ama akto gledam nqma da go bade dalgo, ve4e i sinite se zamislqt dali ne se izlagat kato go podkrepqt, a Ataka e sme6no 4e se okazva edinstveniq mu potdrajnik i to ne se znae s kakvi celi za bade6te! Zlee ot vsqkade dano samo Bog da pazi Balgariq!!!
184
0
 
0
 
! Отговори
Дан до 100 ГЕРБ преди 14 години
Направи една справка предишното правителство дали е забавяло заплати, щи ти подскажа къде да търсиш Кремиковци БДЖ и още ред такива и то виж с колко МЕСЕЦА!Като ще правиш справка виж моля те колко струваше една кутия "Виктори" 2005 и колко струваше 2008-***, така и така ще се ровиш в справки виж и тока колко струваше 2005-та и колко през 2008, прескачам бла бла интернет следене това го имаше и при предишните справка "ГАЛЕРИЯ", очаквани санкции... , не очаквани а СПРЕНИ при предишното, е?
183
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос? преди 14 години
Къде спахте 8 години от СТАТИСТИКАТА ? Или всичко беше розово през прозрачните пари който ви плащаха да си затваряте *** усти ?
182
0
 
0
 
! Отговори
до 174 преди 14 години
Много са ми интересни статистиките. Може би ако не се гледаше на обикновения човек като на статистически индивид в 80 % от ситуациите нямаше да са толкова черни статистиките. А недай си Боже някой да не ти прочете великия анализ - няма да ти се почеше егото на всезнайко. Коригирай шрифта пиши с 20 см букви .
181
0
 
0
 
! Отговори
до Гошо от петия ета преди 14 години
Гошо... така и така си на петия етаж я вземи скочи бързичко докато не си слязал от там за да не пишеш повече глупости... ако ти се струва нисък етажа ще те разбера... тичай нагоре...

Спонсорирани публикации