Лукашенко празнува рождения си ден облечен в бронежилетка и с автомат

Путин го поздрави в телефонен разговор
Обновена: 30 авг 2020 22:11 | 30 авг 2020 22:04, Нели Христова
67
Лукашенко празнува рождения си ден облечен в бронежилетка и с автомат
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко е бил в своята резиденция в Минск по време на днешните протести в столицата срещу неговото управление. Това съобщи близкият до пресслужбата на Лукашенко Телеграм канал "Пулът на Първия", цитиран от ТАСС.

Коментирайки появилата се днес снимка на беларуския президент в бронежилетка и с автомат в ръка, Телеграм каналът уточни, че тя е била направена около 16 ч., когато демонстрантите са били край неговата резиденция Дворец на независимостта. "Там беше и президентът", се подчертава в съобщението.

Това е втора неделя, в която Лукашенко e заснет с бронежилетка и автомат по време на протестите.

Днес управляващият вече повече от четвърт век Беларус навърши 66-ата си годишнина и в телефонен разговор с руския президент Владир Путин получи покана го посети в Кремъл в близките седмици.

Със саркастични поздравления към управляващия над 100 0000 негови сънародници се събраха на масов протест в Минск днес следобед.

"Честит рожден ден, плъх!", скандираше множеството на централния площад на независимостта.

140 човека вече са задържани при протестите в Минск, каза за ТАСС прессекретарят на беларуското министерство на вътрешните работи Олга Чемоданова. Тя увери, че обстановката в столицата вече е по-спокойна и се контролира от властите.

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан осъди действията на беларуските власти срещу репортери, отразяващи антиправителствените протести срещу резултатите от президентските избори, съобщи самият той в специално изявление, цитиран от АФП.

В четвъртък около 50 репортери, дошли в страната, за да отразяват неразрешен митинг на опозицията в Минск, бяха задържани от полицията. Повечето от тях впоследствие бяха освободени. Министерството добави, че срещу един от тях е повдигнато обвинение за административно нарушение, а един чуждестранен журналист "е бил доброволно изгонен от страната".

В събота беларуското външно министерство отне акредитация на четирима журналисти с руско гражданство, работещи за западни медии, и ги изгони от страната. Тогава Беларуската асоциация на журналистите съобщи, че акредитацията на поне още 10 журналисти е прекратена от властите в Минск.

"Произволните мерки, предприети от беларуските власти срещу журналисти, нарушават свободата на словото и Франция ги осъжда", се казва в изявлението, публикувано на уебсайта на френското външното министерство.

Льо Дриан призова Минск да отмени мерките, засягащи журналистите, и подчерта, че в Беларус трябва да бъде намерен начин за градивен диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***... Да захапе и една Граната. 2020г да гледаме комунистически простотиии. Жалка работа. Това комунизма излезе по голяма отрова фашизма.
35
6
 
2
 
! Отговори
Рептилен Мозък преди 3 години
Не може да оставяте прагматичността на кортекса си на втори план и да се поставяте в ситуация, в която страха или благоденствието ще ви водят.Моментните удоволствия са само илюзия. Ние имаме по-голям капацитет, който трябва да използваме!И така. Като ме питат "Добре, ти какво предлагаш", аз казвам "Ще гласувам за Слави Трифонов и имам нужда от избори. Настоящите са нелегитимни." и това е достатъчно. Това е моето мнение и аз мога да го защитавам всеки ден, стига някой да иска да го чуе. ...
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26 години го харесват и оп изведнъж не го аресват.Пъреи принцип на Механиката или Закон за инерцията.Всяко тяло запазва състоянието си на покой или равномерно праволинейно движение докато външна сила не го изведе от това му състояние.Коя е външната сила вадеща от състоянието на покой Лукашенко.Намерете провокаторите вземете им парите и ги окошарете а след това пребиите неориентираната самозвана тълпа.
33
1
 
5
 
! Отговори
Рептилен Мозък преди 3 години
Когато човек го е страх, това е реакция на рептилния мозък. Това е по-малката част от мозъка, която обаче контролира страха, боя, сърцебиенето, дишането и секса.Много хора не смогват да обработват сигналите от рептилния си мозък подобаващо и съответно си носят последствията от това.А като прибавим и маймунския мозък, който сме наследили, нещата стават точно такива, каквито ги виждаме:- убийства- кавги- драми- войни- страх- допаминови кризи (консуматори,наркотици)-и ебaне на разбъркано
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За протестите в Берлин защо не пишете?
31
0
 
2
 
! Отговори
Ботаник преди 3 години
Ако има интелигентен вид на тая планета, това са делфините и китовете. Всичко друго е леш. А хората са най-пропаднали. Повечето са читави, но голяма част се държат като амеби и връщат масата назад.
30
0
 
5
 
! Отговори
Примат преди 3 години
Хората били произлезли от извънземни...Вие виждали ли сте как група маймyни напада друга група мaймуни? Как става?Всяка мaймуна хваща по една тегава пръчка, започва да тича към лагера на другите мaймуни и да врещи през цялото време, без грам почивка.Ако вие не виждате паралел с войните, които хората създават, то имате нужда от повече информация.Хората са мaймуни на 100%. Няма извънземни. Няма гении. Всичко е маймyн. ФАКТ.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26 години седи на власт и изведнъж хоп не го харесват.
28
0
 
0
 
! Отговори
Примат преди 3 години
Често чувам, че хората не били маймуни, щото имали музика и били културни. Аз също съм бил на това мнение.Но мнението ми се промени, когато гледах клипче на орангутани, които се събират на групички и нападат съседния клан орангутани, за да ги унищожат.Не сме различни от маймyните. Ние сме такива. Не сме дошли от извънземни. Това е илюзия.Образовайте се.
27
0
 
0
 
! Отговори
Страха е порок преди 3 години
Ако се подадете на паниката, страданието ви ще се увеличава.Това е и проблема със свободното мислене - не винаги си прав, но дори да си често засягаш чуждди интереси.И когато засегнатия интерес е на параноясал спрелтак, който дори няма капацитет да води дебат, той ще е склонен дори да те ликвидира, за да ти затвори устата.Чисто политически това е тотално противоположно на европейските ценности и правата на човека.Ама квот доди... ние сме си мaймуни, тва ни е съдбата.
26
1
 
2
 
! Отговори
Трайко преди 3 години
Не е крадлив поне той! Браво!
25
1
 
4
 
! Отговори
Страх преди 3 години
Който го е страх не се прибира вкъщи.Аз нямам страх - плюя си по ГЕРБ всеки ден, за което вече получих намеци, че се знае кой съм и ме наблюдават, въпреки че съм се забулил почти отвсякъде. Интереса към особата ми е факт.Но страха отсъства. Нека заповядат лицата, които имат интерес. Аз не съм се поддавал на рекет, на сплашвания, на измами, на терор, на бой. Единствения вариант е да ме убият. Щото не давам задна.Ми ако тва е решението убивайте ме. Кво да правим? Само да не взема някой и аз.
24
2
 
2
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Молодец !
23
3
 
4
 
! Отговори
Пошлост преди 3 години
След като гледах няколко рекламни клипчета на Путин, в които говори немски, който аз също вдявам малко от малко, се почувствах леко омерзен, че министрите ни не могат да говорят дори правилен български.Било то от простотия, било то от това, че са подтиснати(Барни).. положението е много МЕРЗКО!МОМЕНТАЛНА ОСТАВКА! Говорим за правителство, издигнато от САЩ, което не може да говори английски, но говори перфектен руски.ГАВРА С ХОРАТА ТУК! Ние заслужаваме поне малко уважение!
22
2
 
5
 
! Отговори
Терор в БГ преди 3 години
Тук е по зле ,в България държава от ЕС има хора които ги е страх да се приберат в собственият им дом.
21
10
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Велик лидер и голям държавник !Единственият, който не затвори народа си заради измамата коронавирус.Господ здраве да му дава !
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държи им влага на ЕС от Беларусия.Вдигна Лукашенко няколко Су-27 и запада се нсраа.
19
7
 
6
 
! Отговори
Богатирь преди 3 години
Бойко може само да си мечтае за такива висоти с малкото си Глокче на шкафчето и голото си лоено тяло на морж.Лукашенко ще го съблече намаже с мас и *** на задна до зашиване на хануса в ПирогОв.
18
8
 
9
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Истински герой на своята страна е Саша Лукашенко !!! Западните фашисти искат да разрушат тази прекрасна държава с хубави хора !!! И затова е и с автомат Лукашенко!!! Защото фашистите от друго не разбират , а така ще подвият опашка бързо бързо.....
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях на Путин на мястото за един ден ще ги унищожа всички западни кочини,най вече ония кравари американците .