Лукашенко празнува рождения си ден облечен в бронежилетка и с автомат

Путин го поздрави в телефонен разговор
Обновена: 30 авг 2020 22:11 | 30 авг 2020 22:04, Нели Христова
67
Лукашенко празнува рождения си ден облечен в бронежилетка и с автомат
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко е бил в своята резиденция в Минск по време на днешните протести в столицата срещу неговото управление. Това съобщи близкият до пресслужбата на Лукашенко Телеграм канал "Пулът на Първия", цитиран от ТАСС.

Коментирайки появилата се днес снимка на беларуския президент в бронежилетка и с автомат в ръка, Телеграм каналът уточни, че тя е била направена около 16 ч., когато демонстрантите са били край неговата резиденция Дворец на независимостта. "Там беше и президентът", се подчертава в съобщението.

Това е втора неделя, в която Лукашенко e заснет с бронежилетка и автомат по време на протестите.

Днес управляващият вече повече от четвърт век Беларус навърши 66-ата си годишнина и в телефонен разговор с руския президент Владир Путин получи покана го посети в Кремъл в близките седмици.

Със саркастични поздравления към управляващия над 100 0000 негови сънародници се събраха на масов протест в Минск днес следобед.

"Честит рожден ден, плъх!", скандираше множеството на централния площад на независимостта.

140 човека вече са задържани при протестите в Минск, каза за ТАСС прессекретарят на беларуското министерство на вътрешните работи Олга Чемоданова. Тя увери, че обстановката в столицата вече е по-спокойна и се контролира от властите.

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан осъди действията на беларуските власти срещу репортери, отразяващи антиправителствените протести срещу резултатите от президентските избори, съобщи самият той в специално изявление, цитиран от АФП.

В четвъртък около 50 репортери, дошли в страната, за да отразяват неразрешен митинг на опозицията в Минск, бяха задържани от полицията. Повечето от тях впоследствие бяха освободени. Министерството добави, че срещу един от тях е повдигнато обвинение за административно нарушение, а един чуждестранен журналист "е бил доброволно изгонен от страната".

В събота беларуското външно министерство отне акредитация на четирима журналисти с руско гражданство, работещи за западни медии, и ги изгони от страната. Тогава Беларуската асоциация на журналистите съобщи, че акредитацията на поне още 10 журналисти е прекратена от властите в Минск.

"Произволните мерки, предприети от беларуските власти срещу журналисти, нарушават свободата на словото и Франция ги осъжда", се казва в изявлението, публикувано на уебсайта на френското външното министерство.

Льо Дриан призова Минск да отмени мерките, засягащи журналистите, и подчерта, че в Беларус трябва да бъде намерен начин за градивен диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях на Путин на мястото за един ще ги унищожа всички западни кочини,най вече ония кравари американците .
15
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да слага и каска, че скоро главата ще му клопа по паважа.
14
9
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Жив и здрав да е, човекот който не се върза на световната измама наречена ковид 19. И правилно се пази от световното зло, наречено - Човеци
13
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 000 хиляди протестиращи е дооооста преувеличена цифра. Но дори и така да е при 10 милиона в Беларус са капка в морето. Ако се вдигнат 2 милиона разбирам ама това е смях. Май някой прозападно медии имат интерес за раздухват ситуацията. Истина излезе наяве пак Сащисаните имат пръст а машите им са украинци.
12
12
 
10
 
! Отговори
до Христов преди 3 години
Христоу, ама той беларуския народ не иска Лукашенко да ги спасява, искат просто да го няма.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кромидченко стар кютук,днес се прави на борсук!
10
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя верно голям плъх... отврат
9
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито един протестиращ срещу Лукашенко не е снииман до сега с бронежилетка и автомат.Но Лукашенко трябва да им покаже, че няма да *** млост.Може би самият народ не желае да бъде защитаван, ама комунистите не питат. Така навремето Червената армия защити и унгарците през 56та, като помля под танковете 2500 души, които се опитахаа да ги спрат с голи ръце.Комунизъм в действие.Ако някой е забравил какво е - това е.
8
9
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
И ЯНУКОВИЧ БЕШЕ СЪЩИЯ!!!
7
6
 
19
 
! Отговори
Михаил Вешим преди 3 години
Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан осъди действията на беларуските властиАз остро разкритикувах геронтофилията на френския прецедент Микрон и призовах за нови избори.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан осъди действията на беларуските власти'Аз пък остро осъдих хомосексуалните практики на френския министър Жан Ив Льо Дрилиан.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко празнува рождения си ден облАчен в бронежилетка и с автомат. Пред входа на резиденцията в пълна бойна готовност е паркиран автобус МАЗ-барбарон.
4
11
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво на Лукашенка!Дано по-успешно от Асад успее да защити народа на Беларус от лицемерните европейски лешояди!
3
10
 
4
 
! Отговори
Оху преди 3 години
Днес ли я рожденият ден на лука и кромида?
2
15
 
19
 
! Отговори
ЧРД преди 3 години
Браво на Лукашенко не се дава на терористите...
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко - белоруският Асад !