Украйна отхвърли твърденията на Беларус за провокации по границата

Предприемат се мерки за подсилване на украинските отбранителни линии
30 юни 2024 09:51, Елка Василева
156
Украйна отхвърли твърденията на Беларус за провокации по границата
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в Киев отхвърлиха твърденията на Беларус, че Украйна дестабилизира общата граница между двете страни и подчертаха, че се предприемат мерки за подсилване на украинските отбранителни линии, предаде ДПА.

„Няма никаква провокация“, каза говорителят на украинската гранична охрана Андрий Демченко. „Вероятно са се объркали“, допълни той.

„Истинската заплаха произтича от Беларус. Там са разположени достатъчно руски войски“, заяви от своя страна Андрий Коваленко, ръководител на центъра за борба с дезинформацията към Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.  Коваленко обвини руската армия, че се опитва да попречи на прехвърлянето на украинските войски, разположени по границата с Беларус, в зоните на активни бойни действия.

Беларуската гранична охрана тази седмица обяви, че разполага допълнителни части по границата с Украйна в отговор на предполагаеми актове на шпионаж и саботаж, подготвяни от Киев, припомня ДПА.

По-рано в събота Минск заяви, че в района на границата е бил откритo скривалище с оръжия, както и че разполага с данни, че недалеч действат руски паравоенни части, които воюват на страната на Киев.

Беларуският президент Александър Лукашенко е силно зависим от Русия в икономически, политически и военен план и страната му е най-верният поддръжник на Москва във войната ѝ с Украйна, отбелязва ДПА. Въпреки че във военните действия няма пряко участие на беларуски войски, страната предостави територия на руската армия да атакува Украйна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Колхозника също ще яде огромните шамари съвсем скоро
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Хохлите лъжат, както винаги.
129
3
 
3
 
! Отговори
82 ОМБР преди 19 часа
До тоя под мен Ама на кой му пука една или две държави са? Да вървят по дяволите!
128
1
 
1
 
! Отговори
FMC преди 22 часа
Тия още не са разбрали, че Русия и Беларус вече са една държава.
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ешалони с натовска техника са унищожени край Харков
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Съществено значение има и факта че Ръководството на украйна не е украинско. То е предателско срещу украинския народ който е подложен на страдания от тези не украинци които работят за САЩ и Запада.
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ако Омбрелата знае че нещо става в Керч значи Пропагадата се координира от същия център от където се вземат решенията. Тоест САЩ и от там е войната срещу Русия. Украинците са само наети от зад океана за извършители на мрръсни мокри поръчки.
124
6
 
4
 
! Отговори
82 ОМБР преди 1 ден
К'во става в Керч каскети!?;)))) Матрьошката как е? Нещо бум-бум по руските прасета
123
5
 
8
 
! Отговори
Факти,факти !!!! преди 1 ден
До 82 ОМБР .... Аз пък ти обяснявам веднага че така наречените черени линии,вече са светлозелени, и НАТО И ЕС вече нямат никакво желание да воюват с Русия и започнаха съвсем официлано да изоставят Окрайна. Само караварите все още си мислят че могат да победят Русия използвайки Окрайна. За да имат някакъв минимален шанс за победа над Русия -кръв трябва да се лее, а това хамериканчетата не го умеят. Всички знаят как побегнаха СРАМНО от Корея, от Виетнам и съвсем скоро от Авганистан
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Коваленко обвини руската ? армия, че се опитва да попречи на прехвърлянето на украинските войски, разположени по границата с Беларус, в зоните на активни бойни действия. - Ей , това не го разбрах, да не би да е имал пред вид беларуската?!
121
23
 
7
 
! Отговори
82 ОМБР преди 1 ден
Веднага ти я обяснявам логиката. НАТО обяви официално две червени линии за пряка намеса в конфликта,първата е използване на ядрено оръжие,а втората е пряка намеса на трета страна. Евентуална намеса на Минск означава изпращане на натовски войски в Украйна. Слава на Украйна!
120
2
 
6
 
! Отговори
агент Мърльо ЦъРвулУ преди 1 ден
ке падне, ама чак три милярда години след като е изчезнала кравария.
119
5
 
9
 
! Отговори
А тука два преди 1 ден
американофила жално подсмърчат.....
118
3
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 ден
Изчислено е, че от 2022 г. западните вносители са загубили 256,5 милиарда долара, или почти 21 трилиона рубли. В същото време в края на две години руският износ се оказа на плюс: в сравнение с периода преди санкциите той успя да спечели допълнително $30,9 милиарда (пет трилиона рубли) за две години. Така, благодарение на търговията с приятелски страни, Москва компенсира пропуснатите приходи за две години, като спечели допълнително най-малко 287,5 милиарда долара, или 26 трилиона рубли.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Защо трябва Бг да влиза във война. Кой ти пречи да отиваш на фронта и сега. Ще ти кажа нещо. Много си пpocтo и глyпaвo да пишеш долните неща. Малоумно и неграмотно момче от малцинствата ...
116
14
 
10
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 ден
Русията ке падне
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 1 ден
7 точка е ,, Countering firearms and weapon diversion,, 8. Енергийна сигурност и ядрена безопасност. 9. Sharing intelligence and satellite imagery,,. Това са последните три точки от раздел Военна подкрепа. Реших поне и тях да публикувам.
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 1 ден
Моят английски също не толкова добър. Съжалявам.
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 1 ден
четвърта точка е ,, Cyber and hybrid threat cooperation,, . Пета точка е ,, Demining,, шеста е ,, Civilian security and law reform
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ние нямаме Ютюб нито гугъл преводач. Какво не ти е ясно. Влез в час.