Посланикът на Полша у нас: Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна

Полша остава в бойна готовност
17 ное 2022 09:08, Нели Христова
81
Посланикът на Полша у нас: Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно ракетите са дошли от Украйна. Може да е грешка на човек или на техника. Не се знае защо, но никой не изстрелва скъпа ракета за един хамбар. Това коментира посланикът на Полша у нас Мачей Шимански пред БТВ.

Лвов е на 50 км от Варшава. В Полша често се чуваха ракетни удари по Украйна, подчерта той. Според него, ако нямаше руски ракети във въздушното пространство на Украйна, Киев нямаше да изстрелва противовъздушни ракети и те да падат в територията на Полша.

Полша винаги е била напред с предложенията за санкции. В началото изглеждаше, че няма да е възможно да се приложат, но Русия показа, че те са нужни, продължи той.

А запитан как се пази Полша, той отговори така: Имаме стари системи, произведени в Русия, но модернизирани. Сега започнахме и да инсталираме „Пейтриът”.

Полша остава в бойна готовност. Остава така, докато ситуацията го изисква. Поляците не се притесняват. Полша не се подготвя за война, категоричен бе той.

В Полша се купува военна техника като самолети и танкове и затова се отделя около 3% от БВП на страната, стана ясно от думите му.

Не се опасяваме от бежанска криза, но се подготвяме. Знаем, че когато идва зима, а нямаш електричество и вода, трябва да намериш как да преживееш – украинците знаят, че в Полша винаги ще ги приемем. Никой не знае вече колко бежанци има в страната, каза полският посланик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички полски трактори бързо в укритията, че над Окрайна отново вали. Ама не дъжд или сняг.
31
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците за разлика от българите не цепят басма на пияните руснаци, подкрепят украинците официално и си пазят страната. В България има доста човеци, които си мислят, че някой в Кремъл ги обича и ще се замисли, преди да ни бомбандира. Руснаците един друг се избиват, очаквайте от такива хора човешко отношение.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-вероятно ракетите са дошли от Нинова.
29
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 1 година
да се радваме, че не пуснаха мръсната бомба.
28
1
 
9
 
! Отговори
Ултра СПАРТАК МОСКВА преди 1 година
За безграничната и вековна ОМРАЗА между Русия и Полша говорят и мега култовите ТЪРКАЛИ , които си "спретват" ултрасите на Руски и Полски клубове , или на Национално Ниво - буквално където им падне се трещят здраво!!!!! Всъщност това са и най - мощните фен битки в Европа - Между Руснаци и Поляци! Всички други са много назад... Поне в Европа де! Няма да забравя как Руските Ултраси пометоха Марсилия , че и стадиона им там - на Евро 2016 - с прехвалените Англичани! Ония бягаха , като женички!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха , да си дойдем на думата ..
26
5
 
1
 
! Отговори
Чори преди 1 година
Добре защо не поемеш на изток, нищо не те спира, забрави България и потегляш ше живееш като нормален човек, а не да се мъчиш.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Варшава - Лвов 350км...
24
1
 
13
 
! Отговори
Агент 007 преди 1 година
Каквато и да е била РАКЕТАТА. Или РАКЕТИТЕ. Такива , като нас , никога НЯМА да разберат какво точно е станало и защо така е станало! В това може да сте сигурни! Каквото Ви "Сервират" по поръчковите и платени Медии - На това ще "Вярвате"! :) Това го знаят само най Висшите Военни Кадри с много високо ниво на достъп до секретна информация и в САЩ, и в Русия, и в Полша, и в Украйна!!!!! Сами виждате как "накараха" Полша за няколко часа да СМЕКЧИ ТОНА към Русия! Целите НЕ са Световна Война - Други са
23
5
 
10
 
! Отговори
Слава на Русия-Путин преди 1 година
Мишки нали бяхте чок отворени и щяхте да унищожите Русия, май яйцето като си упре на *** и давате задна!!!?!!
22
2
 
5
 
! Отговори
Един преди 1 година
Те *** от векове си я имат Украйна за тяхна и за това е вековната омраза с Русия!
21
5
 
12
 
! Отговори
Май май преди 1 година
Поляците нямаха ли мераци по едно време да си вземат тяхното парче от баницата Украйна?
20
3
 
10
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Нас какво точно ни интересува, че някоя украинска пияница е решил да си поиграе с ракетите.
19
3
 
14
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Жендърската опорка- украинците са ги изстреляли ама руснаците са виновни щото те са ги направили!Хаха!Аве транс..ти като купиш нож от магазина и заколиш някого производителя на ножове ли е виновен или ти?Давам само пример щото вие мекокитковите даже и муха не можете да убиете!
18
9
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Руснаците за поляците,са били както...османците за нас българите...поробители. Това е останало от поколения назад и блокира мисленето на...сегашното поколение.
17
1
 
8
 
! Отговори
Васил от Изток урод преди 1 година
Абе какви са тези из,роди, гледат, слушат ни през стените, зомбита ли са, от отсрещния блок директно ни гледат в банята!?Каква е тази ц_и_г_а_н_изация бе хора каква Европа ни гони!?
16
1
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
Най вероятно е , да ходите да се подписвате по посолства, когато следващата падне на некое летище
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
според мен ракетата е руска но от НАТО треперят от *** да кажат че е руска, защото трябва да предприемат действия а Нато на сковано и трепери само заявления раздават. Ако беше украинска и беше пропуснала целта си ракетата щеше да се самоунищожи тъй като е предназначена за въздушни цели а не за наземни цели. НАТО са просто едни страхливци
14
3
 
11
 
! Отговори
Аугусто Пиночет преди 1 година
Е и ?!?! Напълно нормално в пограничните райони и най - близките населени места в съседните Държави на тези , при които има Военни действия да има ПРЯКА ОПАСНОСТ от такива събития!!!!! Падане на някоя и друга бомба. Някой куршум да уцели невинен от съседната Държава. Емигрантска криза също. И НАТО , и Полша това го знаят много добре! Като искат да НЯМА такива "Събития" просто да СПРАТ да доставят оръжие , и да надъхват Актьорчето Зеленски и нещата ще приключат бързо !!!
13
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъдето и да са дошли, ракетите са съветски.