САЩ отряза Украйна да ползва US оръжия с голям обсег навътре в Русия

Байдън даде надежда на Зеленски за още системи "Пейтриът"
Обновена: 14 юни 2024 07:57 | 14 юни 2024 07:01, Александър Попов
187
САЩ отряза Украйна да ползва US оръжия с голям обсег навътре в Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че САЩ продължават да не подкрепят използването от Украйна на оръжия с голям обсег на територията на Русия, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Байдън е заявил това дори след като неотдавна позволи на Киев да извършва ограничени нападения с оръжия с малък обсег на действие точно от другата страна на руската граница.

"Има голям смисъл Украйна да може да поразява или да се сражава срещу това, което преминава през тази граница. Що се отнася до оръжията с голям обсег... ние не сме променили позицията си по отношение на това", каза Байдън.

Той даде надежда на Украйна в кулоарите на срещата на върха на страните от Г-7, че скоро ще може да засили собствената си противовъздушна отбрана с допълнителни системи "Пейтриът" от чужбина, предаде ДПА.

Байдън съобщи късно снощи на пресконференцията си с украинския президент Володимир Зеленски в Италия, че пет страни вече са поели ангажимент за доставка на батареи "Пейтриът" и други системи за противовъздушна отбрана.

САЩ са уведомили също така държавите, на които са обещали такива системи, че те все още трябва да чакат.

"Всичко, с което разполагаме, ще отиде в Украйна, докато не бъдат удовлетворени нейните нужди", каза президентът на САЩ.

След това САЩ ще изпълнят ангажиментите, които са поели и към други държави.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че партньорите им са знаели, че Украйна се нуждае от поне седем такива системи. Той заяви, че възможността за получаване на пет от тях е била обсъдена и "партньорите работят по нея".

Ракетната система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" е една от най-модерните в света. Тя може да се използва срещу вражески самолети, балистични и крилати ракети./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Джо БайдънЗеленски
Още от Избори 2024
Нищо ново, Слави Трифонов се отказва да бъде народен представител
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
5
 
2
 
! Отговори
А какво ли преди 3 седмици
Се е случило и с рафинерията в Ярослава област на РФ:)))
153
5
 
4
 
! Отговори
А какво ли преди 3 седмици
Се е случило с 94 метровия кораб от клас Василий Биков в Азовско море.Ами замина при Москва. ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ПОДВОДНИЯ ФЛОТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.Но няма страшно-вероятно ще го ремонтират също като Су-то 57 от онзи ден:)))
152
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То зелето краде милиардите на сащ ,а Байдън гледа като теле в железница))
151
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До 150 Компютъра управлява полета на ракетата, нали се сещате в подобни системи няма комп с постоянна програма. Преди полета програмата се зарежда и след приключване на полета противника дори няма как да разбере коя е била истинската цел. Нито какви са "секретите" на програмата за маневриране на ракетата.
150
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До 149 150 Значи това което изтече в мрежата дрона се е взривил на разстояние от самолета СУ-57 някъде отзад и дясно(примерно на 5часа) повредени са вертикален стабилизатор(но това е модул) Хоризонтален стабилизатор(но и това е модул) и вероятно двигател. Още АЛ-31Ф2 е с модулна конструкция(остави АЛ-41Ф или АЛ-51Ф) тоест ще бъдат сменени примерно модул сопло и модул форсажна камера. И остава да се види някоя осколка дали е поразила носеща конструкция на планера - Това се прави с ДЕФЕКТОСКОПИЯ
149
14
 
5
 
! Отговори
Азов преди 3 седмици
Ще получи западно оръжие.Също и системи АТАСМS.Пундин ще трябва да почерпи за хубавата вест
148
1
 
0
 
! Отговори
До 148 Боби преди 3 седмици
Съмнявам се че нищо не става от чаркалаците след като е цял целеничък а и интересното при него е схемата.Чаркалаците,както казваш,не са някво табу при положение че това не е и първият паднал кинжал
147
2
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 3 седмици
Боби.Ремонта на този самолет,ако става за ремонт въобще,вероятно ще отнеме толкова време колкото построяването на нов.Ако все пак руската страна реши да го ремонтира най малките проблеми с които ще се сблъска са логистичните до завода.Средствата които ще погълне ремонта на тази машина вероятно ще са значително по големи от построяването на нова такава.Съмнявам се че в бъдеще същата тази машина ще е пригодна за военни действия.
146
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До 146 Кинжала УМНИКО има два варианта на ползване при първия срещу бункери не се намалява скоростта. Дори Кинжала лети по чисто балистична траектория за да има по-голяма скорост и кинетична енергия. Така гръмнаха атомния бункер от СССР вереме пълен с ракеи Точка У. Втория вариан намалява скоростта под 4500км/ч(Няма плазмена обвивка) - Вече има радиовръзка(ГПС) и ракетата може да маневрира и прецизно да се донасочва. Но от чаркалците нищо не остава цяло дори да няма взрив - ФИЗИКА
145
0
 
0
 
! Отговори
До 144 преди 3 седмици
Ами така като гледам пейтриъта си стои при Киев след като само една експлозия е имало в града.
144
3
 
2
 
! Отговори
До145 преди 3 седмици
От това вършене кинжала над Киев падна цял целеничък и вече вероятно лети за Вашингтон а може и да е пристигнал вече.
143
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 144 - питания за СУ то нека се по интересува кой вършеше още из полтавска и ХМЕЛНИЦКА области. КИНЖАЛИ и Искандер яко вършеят.
142
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
142 - ами попитай за летището "жулян" край Киев какво му се е случило снощи. заедно със защитаващия го "патреот"
141
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До А кво стана ЗАЩО СЕ ПРАВИШ НА ПО-ГЛУПАВ от колкото си? Да осколко са поразили Су-57 при атака на летището. ФАКТ. ДА МОЖЕ ДА СЕ РЕМОНТИРА.(Един от прототипите след кацане на 1/3 от корпуса изгоря но го ремонтираха и още лети) Но само прехвърлянето на самолета до завода в Комсомолск на Амур(Източен Сибир) си е техническо предизвикателство. А завода и конструкторското бюро го изискват за да придобият опит от първа ръка така да се каже...
140
1
 
4
 
! Отговори
А кво стана преди 3 седмици
Су- то 57 ремонтираха ли го вече.Лети ли над Украйна?
139
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сащ имат една железна тактика. Тя е да се намесват във всеки конфликт в света. Те винаги са на страната на по-слабия, защото по този начин конфликтът става по-продължителен. Ако например Украйна започне да навлиза дълбоко в Русия те ще започнат да помагат на Русия. В конфликта ни с Македония са на страната на Македония. Спора Турция - Гърция на страната на Гърция. За войната в украйна са си се разбрали с руснаците и още доста години ще си върви тази война. Доходна е и за двете.Прочети още на: https://dnes.bg/top-***/2024/06/14/zapadniiat-pechat-evropa-klekna-pod-natiska-na-sasht-za-
138
2
 
5
 
! Отговори
Тон преди 3 седмици
Западна Украйна ,бушмени,нагли с *** манталитет!
137
3
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 седмици
До РУСНАЦИ С КОШМАРИ---Отиди на лекар ,спешно е.Невролог няма да ти помогне ,по-скоро психиатър!
136
5
 
8
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 3 седмици
ПРОЕКТА "404" СЕ ОБЯВЯВА ЗА ЗАКРИТ....!!!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА....
135
14
 
6
 
! Отговори
ЧЕРНИ РУСНАЦИ преди 3 седмици
черни руснаци ОПРАШВАТ РУСКИНИТЕ ! РУСНАЧЕНЦАТА ШАРЕНИ КАТО НЕБЕСНАТА ДЪГА ! В 2023 г. В РУСИЯ СА РЕГИСТРИРАНИ 2,170,000 МЪЖЕ ИНВАЛИДИ ОТ 31 г. ДО 59 г. И 290,000 ОТ 18 г. ДО 30 г. ИЛИ ОБЩО НАД 2,460,000 ОТ РУСКИТЕ МЪЖЕ СА НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И антиПСИХОТИЧНИ МЕДИКАМЕНТИ, ЗА ДА ПРОТИВОДЕЙСТВАТ НА ПРЕЖИВЕНИТЕ КОШМАРИ ОТ СПЕЦИАЛНАТА ОВЕННА ОПЕРАЦИЯ НА ГЕНИАЛИСИМУС ПУТИН