САЩ отряза Украйна да ползва US оръжия с голям обсег навътре в Русия

Байдън даде надежда на Зеленски за още системи "Пейтриът"
Обновена: 14 юни 2024 07:57 | 14 юни 2024 07:01, Александър Попов
187
САЩ отряза Украйна да ползва US оръжия с голям обсег навътре в Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че САЩ продължават да не подкрепят използването от Украйна на оръжия с голям обсег на територията на Русия, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Байдън е заявил това дори след като неотдавна позволи на Киев да извършва ограничени нападения с оръжия с малък обсег на действие точно от другата страна на руската граница.

"Има голям смисъл Украйна да може да поразява или да се сражава срещу това, което преминава през тази граница. Що се отнася до оръжията с голям обсег... ние не сме променили позицията си по отношение на това", каза Байдън.

Той даде надежда на Украйна в кулоарите на срещата на върха на страните от Г-7, че скоро ще може да засили собствената си противовъздушна отбрана с допълнителни системи "Пейтриът" от чужбина, предаде ДПА.

Байдън съобщи късно снощи на пресконференцията си с украинския президент Володимир Зеленски в Италия, че пет страни вече са поели ангажимент за доставка на батареи "Пейтриът" и други системи за противовъздушна отбрана.

САЩ са уведомили също така държавите, на които са обещали такива системи, че те все още трябва да чакат.

"Всичко, с което разполагаме, ще отиде в Украйна, докато не бъдат удовлетворени нейните нужди", каза президентът на САЩ.

След това САЩ ще изпълнят ангажиментите, които са поели и към други държави.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че партньорите им са знаели, че Украйна се нуждае от поне седем такива системи. Той заяви, че възможността за получаване на пет от тях е била обсъдена и "партньорите работят по нея".

Ракетната система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" е една от най-модерните в света. Тя може да се използва срещу вражески самолети, балистични и крилати ракети./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: джо байдънЗеленски
Още от Спонсорирани публикации
Лято 2024 носи хитови модели от магазини ССС!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 2 седмици
Лъжеш.Германия ще даде 1 бр и освен това и ирис Т ще даде.Полша не може понеже пази основното летище за доставки за Украйна.
113
4
 
2
 
! Отговори
Вова Путкин преди 2 седмици
До 109 Бай Дрън.Те щото са скрити казваш кинжала онзи ден над Киев сам падна нъл.А моста се чака момента в който да падне а не просто да бъде съборен.А за др като гледам как напредва руската пиянскозатворническа армия и като гледам че ги събират вече и от Африка се чудя до Днепър дъл ще стигне водата до към 2050 год или още ще си е някъде край Часив Яр
112
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Полша и Германия казаха, че няма да си дават системите Пейтриът на зеления наркоман.
111
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Комунизма в Русия премина в следващия си стадий на развитие Фашизъм.
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с членството на държавата Украйна в НАТО? Държавата Украйна влезе ли вече в НАТО?
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
сигурно ще ги питат..
108
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руския фашизъм нахлува в Европа.
107
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нищо не може да спаси китайската гейша. :)))))
106
4
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Половината Патриоти бяха изгорени още преди два месеца. Другите се скриха, да не ги избомбят и тях. Украинската ПВО е тъжна картинка. Без далекобойни ракети са живи погребани. Проблемът е, че появят ли се пак Патриотите около фронта, набързо ще бъдат овъглени. Зелю иска Патриоти не за фронта, а за пази няколко града навътре в страната, дето се предполага, че ще пстане украинска територия.
105
5
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Значи...ако целта на Украйна е да разруши руската ПВО преди Ф16 и да събори един мост, дето три години почти се чуди как една колона да събори, то тоя плитък план е известен на цял свят. А щом е известен, значи вече е провален план. Те нека си бомбят певеото, руснаците нека си превземат села, да видим кой първи ще стигне до Киев или Крим :)
104
7
 
6
 
! Отговори
Муахахаха преди 2 седмици
Забрави момчето руско само да уточниш колко с300,с400 изгореха до момента и колко пейтриът.И като ги сметнеш ще видиш че всъщност пейтриът са дори евтини имайки и предвид че кинжал и той кляка пред тях-последно онзи ден в Киев
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
краварника дава помощи на окрите защото е изчислил че окрайна има полезни изкопаеми на стойност над 12 трилиона долара и искат те да използват тези ресурси като компенсация
102
5
 
6
 
! Отговори
Германия преди 2 седмици
Даде 50% от ПВОто си на Украйна и остана с два Пейтриота Полша отказва да прехвърли двата си Пейтриота ( дадени от Германия) на УкрайнаУкрите останаха без ПВО! Използваха го като далекобойно оръжие директно на фронта и беше веднага разрешено..
101
4
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Абе имаш ли си понятие какво представлява С300 и С400?
100
5
 
5
 
! Отговори
Абе копейки преди 2 седмици
Кво стана с наступа у Вовчанск.:)))Превзехте ли го вече?Нещо подочух че лошо са обградени ваще пияници и затворници.Трепят ги като патици и не сварвали да се предават че им се живеело.:)
99
6
 
5
 
! Отговори
До краварите преди 2 седмици
Кълкото и да струва едно разрушено С300 -С500, разрушените Пейтриът струва милиарди повече! Освен това гези милиарди за разрушени Пейтриът ги плащаш ти ;))
98
8
 
5
 
! Отговори
Блэтгород гори преди 2 седмици
И е унищожено цялото командване на 6 армия на руската фекализация
97
4
 
6
 
! Отговори
До 98 преди 2 седмици
Още по зле е за ЕС.. като ЕС открадна руските активи в евро, световните резерви в евро намаляха с 100 милиарда евро за месеци според ЕЦБанкабогатите хора вече те си държат парите в тази валута евро, за да не им бъдат откраднати утре когато Чичко Сам нареди та ЕС
96
7
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 2 седмици
Ми укрите имат право да разрушават квото си искат, но със собствено оръжие! Никой не им е длъжен да им дава оръжието си
95
6
 
4
 
! Отговори
1 долар преди 2 седмици
Вече е 200 рубли на борсата у москоу.Забогатяли са за 1 вечер здраво у руснята

Спонсорирани публикации