Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Набеден, като Осуалд!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е не знам, струва ли си едната омраза да си изгубиш живота? Има психолози и психиатри, да е ходил да се лекува. Явно, освен омраза, и мания за величие го е тресяла, цял свят ще говори за него, като убие Тръмп. Само дето на Тръмп ухото ще зарасне, стресът ще мине, а стрелецът го няма вече.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП и ДБ винаги, когато говорят нещо казват какво мразят и тогава си продължават мисълта. Такива партии и техните лидери черпят духовни сили от либералния екстремизъм, особено когато обществото не ги подкрепя.
11
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Отка.чал.ка. Като го мрази, да не гласува за него.
10
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мрази ги, защото са без уши и не чуват
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек без мозък. Със сигурност и него някой го мрази, но не е тръгнал да го гърми. Нали уж трябва да сме еволюирали.
8
24
 
3
 
! Отговори
Христо(с) преди 1 месец
Дайте имената на убитият минувач и двамата тежко ранени симпатизанти. Може ли да ги публикувате? Защо никой не им публикува имената или сега от щаба на Тръмп още ги измислят? Защо няма видео на тежко ранените симпатизанти? Все пак там всички са с телефони и снимат или в онзи момент изведнъж на телефоните са им паднали батериите?
7
36
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Няма никакви доказателства ,че е имало опит за убийство на Доналд Тръмп.На всички видеа отразяващи "атентата" се вижда категорично и неподправено ясно,че единственният ,който откликва на изстрел е Тръмп. Къде е изстрелът ,защото присъствуващите на митинга са дори след "извършването на посегателство" втренчени и очакващи реч? Няма изстрел! Няма атентат срещу тия психически и политически труп. Моля,видеата са на разположение в мрежата и всеки може да види с очите си,че само Тръмп реве.
6
3
 
17
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Ли берастията убива
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Регистриран републиканец пък прави дарение за демократите??Явно в подготвял престъплението отдавна и му е наредено какво да прави.
4
1
 
28
 
! Отговори
Карлуково преди 1 месец
Американси ПСИХАР.Нищо друго.
3
0
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
И аз не обичам Радев, но му желая здраве. Неможе да се подготвиш и да стреляш ...
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Регистриран като републиканец, за да си прикрие следите. Всички либерали са такива страхливци.
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все едно слушаме Кирил Петков и неговата шайка от ПП/ ДБ.

Спонсорирани публикации