Великобритания обяви наш курорт за №1 за семейни почивки

Слънчев бряг изпреварва Мармарис, Ибиса, Алгарве, Лансароте
24 юли 2024 12:00, Петър Бойчев
123
Великобритания обяви наш курорт за №1 за семейни почивки
Снимка БГНЕС

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки.

Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни курорт предлага най-добро съотношение цена-качество за британските туристи през 2024 година.

Комбинация на всички горепосочени десет елемента струва 110 паунда на едно британско семейство в Слънчев бряг. В това отношение българският курорт изпреварва не само Мармарис, но и други бюджетни дестинации за семеен отдих като Ибиса, Алгарве, Лансароте и пр. Това е причината много британци да изберат България това лято, става ясно от статията на Thе Independent.

Въпреки че цените в Слънчев бряг са се повишили с 9,8% за година, анализът установява, че клиентите могат да спестят значителни средства от почивката си у нас в сравнение с Мармарис, който оглавяваше класацията на най-бюджетните семейни дестинации през 2023 г.

Например, една бира в Слънчев бряг струва £1.50 по-малко, отколкото в турския курорт, бутилка слънцезащитен крем - с £4.23 по-евтино, а тристепенно семейно меню с вино и безалкохолни напитки - с £4.23 по-изгодно от това в Мармарис.

Така че ако едно семейство (в статията не се посочва колко членно е семейството) вечеря навън всяка вечер в продължение на седмица, в Слънчев бряг ще му излезе с  £29.61 по-малко, отколкото в турския курорт.

И двете дестинации заедно с красивите плажове предлагат множество дейности, подходящи за деца. Слънчев бряг се гордее с дългата си пясъчна ивица, идеална за строене на пясъчни замъци и игра във вълните, пише The Independent, предава pariteni.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямам пари за море
27
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом обявиха онова недоразумение Рикши Сунак за премиер нищо чудно ,ч е са обявили и Слънчев бряг за семеен курорт.
26
0
 
19
 
! Отговори
Топ! преди 1 месец
Шитхол е Съниту. Бях последно там 2014 и се погнусих от деградацията.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой нормален човек не ходи на почивка на море в България от над 20 години.
24
2
 
15
 
! Отговори
А колко за българско преди 1 месец
десет елемента струва 110 паунда на едно британско семейство в Слънчев бряг. . . . А цените за българското семейство какви са? Омръзна ми мутрокомунисти да определят кога да вдишвам и издишвам затова си ходя на почивка в Хърватия, Гърция, Италия, а тази година на едно езеро до Клагенфурт! Интересно е, че келнерите имат обувки и не ходят по джапанки и вместо бански носят черни панталони! А цените и те малко повече от 110 паунда, все пак хората са облечени!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече от години не мога да си представя друг вид морска почивка освен яхта или самостоятелна вила със собствен плаж. С икономия от 1.50 на бира не може да ме излъжете.
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алкохол който се доставя в туби и после се прелива в бутилки .Наливна бира която се разрежда с газирана вода . След като им харесва , кои сме ние , че да ги спираме .
21
0
 
25
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Ако семейната почивка включва работещи момичета и бело, значи всичко е точно иначе...
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо харашойците са си там, второ украинците ама никак не им отстъпват по простотия, а от тях има много
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те търсят евтино и го получават! Вътре в хотела има каквото им е нужно плюс скапана храна която те и там си ядат, значи е супер! После излезнат на разходка па се наснимат с бентлитата и фераритата което пак си е бонус, тук таме и някой папагал..
18
0
 
32
 
! Отговори
Ихтиманчанин преди 1 месец
Да имаш съседи англичани по курортите, е, като да летиш в самолет с варненски моряци, прибиращи се от рейс.
17
4
 
32
 
! Отговори
Управител хотел преди 1 месец
Хахах каня всички англичани да дойдат с колите си паркинга е 30 лв на вечер паяка взима 200 лв за 24 часа ядеш два пъти в ресторанта повръщаш цяла седмица ние сме най-доброто място за почивка
16
2
 
19
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Лобито е скочило с някой паунд, с доста нули отзад и хоп - Слънчо бийч номер 1. А аз се чудих що от 15 години не ходя там...а то щото бил номер 1 :) Между другото, копат ли, копат ли още там, багерчета има ли? А мутри? А кафев матрял намира ли се още? Сега след тази "обективна" класация сичкото кривоглав албанец на социални помощи, ще беснее у Слънчака...
15
1
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Лека полека пропадат все повече и повече
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече и с децата от балконите ли ще скачат?
13
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашките напуснаха и лека полека куротите ни стават ТОП в света. Слочаеност??
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия явно семейно си къркат, щом за семейни почивки са харесали Слънчев бряг...
11
2
 
22
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
На Слънчака мутрите и комунистите изпраха парите на българите честно откраднати от прехода. Трябваше руски туристи да го пълнят но поради обстоятелствата трябва да се привлече западния пазар...
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За британския пазар е важно колко струват наркотиците . А семейства англичани аз не съм виждал по нашето море . Тука идват за дрога и запои англичаните . Явно при дрогата и евтината бира сме номер едно .
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно Слънчев бряг никога не е бил семеен курорт.

Спонсорирани публикации