Великобритания обяви наш курорт за №1 за семейни почивки

Слънчев бряг изпреварва Мармарис, Ибиса, Алгарве, Лансароте
24 юли 2024 12:00, Петър Бойчев
123
Великобритания обяви наш курорт за №1 за семейни почивки
Снимка БГНЕС

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки.

Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни курорт предлага най-добро съотношение цена-качество за британските туристи през 2024 година.

Комбинация на всички горепосочени десет елемента струва 110 паунда на едно британско семейство в Слънчев бряг. В това отношение българският курорт изпреварва не само Мармарис, но и други бюджетни дестинации за семеен отдих като Ибиса, Алгарве, Лансароте и пр. Това е причината много британци да изберат България това лято, става ясно от статията на Thе Independent.

Въпреки че цените в Слънчев бряг са се повишили с 9,8% за година, анализът установява, че клиентите могат да спестят значителни средства от почивката си у нас в сравнение с Мармарис, който оглавяваше класацията на най-бюджетните семейни дестинации през 2023 г.

Например, една бира в Слънчев бряг струва £1.50 по-малко, отколкото в турския курорт, бутилка слънцезащитен крем - с £4.23 по-евтино, а тристепенно семейно меню с вино и безалкохолни напитки - с £4.23 по-изгодно от това в Мармарис.

Така че ако едно семейство (в статията не се посочва колко членно е семейството) вечеря навън всяка вечер в продължение на седмица, в Слънчев бряг ще му излезе с  £29.61 по-малко, отколкото в турския курорт.

И двете дестинации заедно с красивите плажове предлагат множество дейности, подходящи за деца. Слънчев бряг се гордее с дългата си пясъчна ивица, идеална за строене на пясъчни замъци и игра във вълните, пише The Independent, предава pariteni.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
4
 
! Отговори
Средата на Сезона преди 1 месец
месец юли, бедняците си хейтват тез цьpвyли...
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Мелмак съм! Тука всячески се опитват да ни вменят добавена реалност.
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви ни интересува нас това - б.улгаристанците немат пари за море :)))
5
2
 
31
 
! Отговори
Язе преди 1 месец
Виждам, че сравнението е само по цени. За тишина, спокойствие, инфраструктура и чиста вода не се отваря дума...щото Сънито по тея показатели не се води и населено място даже.
4
3
 
2
 
! Отговори
е там е за туризам преди 1 месец
на 60, 69, 70 си заминават . пада в морето или на плажа . мислели ги за от естествена смърт . търсели рани . Това е вредата - времето . избива 120-180 на лято . не се вземат мерки . какво кат са чужденци .
3
1
 
17
 
! Отговори
565656 преди 1 месец
Най доброто място за пиене 1
2
2
 
35
 
! Отговори
Мене преди 1 месец
Чудесна статия за първи април .
1
3
 
33
 
! Отговори
Пен преди 1 месец
Айде стига измишльотини .....

Спонсорирани публикации