САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
22
 
14
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Покрай тая война си пролича кой е нормален и кой се продава за рубли.
323
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво господство?? Кой има бази в цяла Европа и света. КОй печата пари за да живее добре на гърба на останалия свят!
322
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да
321
14
 
43
 
! Отговори
Няма такава държава преди 1 месец
Държава Украйна не съществува!И никога не е съществувала!От 1991г една подарена територия се помисли, че целуването на задни краварски части е достатъчно ,за да захапеш ръката ,която те е създала!Е ,видя се до къде води слугинажа на краварите.Слава на Русия!Слава!Слава!Слава!
320
5
 
30
 
! Отговори
Афганистан преди 1 месец
И у нас така беше...избягаха кат зайци след като опоскаха държавата...
319
13
 
43
 
! Отговори
Сияна преди 1 месец
Време е! Време е Украйна да стане притежание на Русия. Там и без това не останаха хора, така че Русия има правото да я завземе.
318
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега са наложени над 16 хиляди санкции спрямо Русия,блокирани са руски активи зад граница за над 300 милиарда долара,въпреки всичко марионетната квази държава е на колене и пред пълен разпад!Това съчетано с неуспешният съвременен КОКОМ спрямо Китай представлява огромно унижение за златният милиард в лицето на запада,смяната на влиянието и поляритета които имаше той(запада)върви към пълен крах!
317
17
 
45
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
Да конкретизираме. Не ми се занимава с всеки умствен инвалид. Патриот - русофоб, е като дървено желязо. Не бихме съществували като народ. Етническа група, ако не беше Русия. Тези които нямат доблест да признаят нашето оцеляване, българската признателност към руския народ, са просто туркофили. Неутрално положение няма. Или си патриот и имаш признателност към Руската империя. Или мразиш българския народ. А руснаците са ни спасявали няколко пъти и след освобождението.щ
316
8
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Е, САЩ признават само тяхното си имперско господство и заради това се превърнаха в империята на злото. Светът се развива и някои държави се опитват да отхвърлят американското имперско господство - Китай, Индия, Русия и други.
315
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак си изсмукахте нещо от пръстите. Понеже няма новини подходящи за западната пропаганда. Новини има, но неподходящи, та да да си измислим поредната плашилка.
314
4
 
29
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
До АнонименХубаво е да се чете. Преди като чукча да ставате за майтап. Русия си взима Крим. Въпреки, че Англия и Франция, воюват на страната на Османската империя. Знаете ли от къде идва лафа "Пушечно месо".? Блатните"крепостни,ги рамазмазват.
313
40
 
8
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
И сега най-интересното-защо Путин не казва на руснаците истината за войната срещу Русия,а изтъква някакви мъгляви формулировки?Причината може да бъде такава-Путин е евреин и като такъв поставя личния интерес над тоя на Русия!Путин иска не Победа за Русия,а на Запад да го приемат за равен и да го включат в клуба.Затова и води войната в Украйна по странен начин,гледайки да не засяга сериозно американския интерес!Същото е и в Сирия,където пази еврейския интерес.
312
4
 
40
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
В националната доктрина на САЩ е записано,че правителството е длъжно да осигури пълното превъзходство на Америка над останалите страни във всяка една сфера.Ако това не може да стане с изпреварващо развитие,то следва съперниците(и дори съюзниците!) да бъдат саботирани!Ето го корена на войната-САЩ губят превъзходство и единствения начин да говърнат е война!Само че моментът за финален удар е минал и победата е невъзможна.Възможно е обаче взаимно унищожение...
311
6
 
52
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
Русия така е Фалирала, че наскоро се изчисти от американските дългове книжа. Световната банка я постави на 4 място по пазарен паритет. "Изостаналата" Русия, в много области превъзхожда Запада. "Фалирала" Русия, използва само 9%от БВП, за. военни цели. До колкото си спомням,. СССР ползваше 19%.Русия е вкарала 650 хиляди войници .Може да събере 20 милиона. Превъзхожда запада по брой произведени оръжия 1 към 4.Та смешките за изтощение, ги забравете. Приятелски съвет!
310
5
 
29
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Укриването на истинските причини за войната води и до пълното и неразбиране.Всъщност всичко започна на 11.09.2001,когато американците си бутнаха кулите,за да имат повод да започнат Войната за Тотален Световен Контрол!Защо им беше нужно това,след като така или иначе доминираха в Света?Ами защото умни хора разбраха,че на тая доминация и идва края и то в обозримо бъдеще!Доста големи държави се развиват много по-бързо от САЩ и е въпрос на време да ги задминат.Знаете ли какво пише в националната докт
309
50
 
9
 
! Отговори
Spoko! преди 1 месец
Нито Тръмп ще стане президент на предстоящите избори, нито ще бъде спряна помощта за Украйна. Войната ще спре, през есента на 2025 г. не без намесата на Пентагона, когато мужиците ще бъдат сразени и съдени в Хага...
308
3
 
46
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
"Независимата" канцлерка, носише на Путин от любимата германска бира. В същото време си призна, че не и пука за Минския договор, а е печелила време, за да подготвят Украйна срещу Русия. Повторение на действията на запада, преди да насочат Хитлер срещу СССР. Глупостите на фон ***, за пералните, само показват от какви шемети се представлява, левия либерален фашизъм. Тая *** отдавна трябваше да е при бай Ставри, още от времето и като министър на Бундесвера. Руските молове са фул с перални.
307
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
311 - А я ги чекам и във Крим още от 2014 г. Да видя как ще си го върнат.
306
26
 
9
 
! Отговори
Кире преди 1 месец
А, те американите си гледат сеира и си броят пачките, докато тия се трепят. Верно и че няма какво друго да направят-когато психопат реши че съседната му страна не трябва да ществува. Така или иначе Русия няма необходимото население и технологии, за да трогне нито САЩ нито Китай, така че и двете са ги оставили да се изтрепят и да видят колко могат в технологично отношение, което както изглежда не е много:)
305
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали укрите щяха да влязат победоносно в Москва...ало, къде сте лаладжиите?

Спонсорирани публикации