Селин Дион атакува Тръмп, че е взел песента й от "Титаник"

Кандидатът за президент използва My Heart Will Go On в кампанията си
Обновена: 13 авг 2024 07:42 | 13 авг 2024 06:50, Петър Бойчев
26
Селин Дион атакува Тръмп, че е взел песента й от "Титаник"
Снимка БГНЕС

Селин Дион критикува Доналд Тръмп за използването на легендарния й хит от филма "Титаник" на предизборен митинг в рамките на кандидатпрезидентската кампания, съобщи агенция ДПА. Спечелилата "Оскар" песен My Heart Will Go On звуча на събитие в Монтана. Като при това на екран бе показано и видео с изпълнение на певицата - по-тежко нарушение на авторските права, отколкото само пускането на мелодията, уточнява Variety.

През уикенда екипът на певицата публикува изявление в социалните мрежи от името на канадската изпълнителка и нейната звукозаписна компания, в което се уточнява, че няма разрешение за използването на песента в рамките на предизборното събитие.

"Днес мениджърският екип на Селин Дион и нейната звукозаписна компания "Сони мюзик ентъртейнмънт Канада" научиха за неоторизирана употреба на видео, запис, музикално изпълнение и образ на Селин Дион на предизборно събитие на Доналд Тръмп/Джей Ди Ванс в Монтана. Тази употреба не е разрешена по никакъв начин и Селин Дион не я одобрява", се казва в публикацията.

"И... тази песен, наистина ли?" - завършва коментарът.

My Heart Will Go On, написана от покойния композитор Джеймс Хорнър и със стихове на Уил Дженинг, е издадена от Дион през 1997 г. паралелно с премиерата на филма "Титаник". Тя става огромен хит, печели и редица награди, сред които "Оскар", "Златен глобус" и четири "Грами".

Тръмп е известен с неортодоксалния избор на музика за своите кампании - от циничната Rockin’ in the Free World на Нийл Йънг до Losing My Religion на "R.E.M". Редица изпълнители са критикували бившия американски президент за използването на техни песни без разрешение. Сред тях са китаристът Джони Мар и певецът Стивън Тайлър от "Аеросмит", който през 2018 г. изпрати писмо до Тръмп през 2018 г. с искане за преустановяване на употребата на песните на групата на политически митинги, след като хитът на групата Livin' On The Edge беше изсвирен на митинг в Чарлстън, Западна Вирджиния.

Носителите на правата върху творчеството на Принс и Том Пети също поискаха спиране на употребата на песните на покойните музиканти. Риана изпрати писмо за отказ да се използва песента й Don't Stop The Music след събитие в Тенеси. Ози и Шарън Озбърн също писаха до Тръмп, забранявайки използването на музиката на "Блек Сабат" в предизборни събития. Действия бяха предприети и от "Ролинг стоунс" и "Линкин Парк".

След години борба с нелечимото заболяване "Синдром на скования човек" Дион направи драматично завръщане с изпълнение на откриването на Олимпийските игри в Париж. Тя не бе пяла на живо от 2020 г. насам, когато коронавирусната пандемия спря турнето й, а малко по-късно тя напълно се оттегли от сцената заради тежката диагноза, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
6, съгласвн съм с твоя коментар. Само че сървърите на Х не са се сринали, а имаше мощна DDOS атака от либерастията. Опитаха да смачкат Тръмп с измислени фалшиви съдилища, опитаха да го опетнят по медиите, опитаха да го убият, продължават да опитват каквото могат защото заедно с Мъск са заплаха за фашистката тирания, която тея сатани се мъчат да въведат по целия свят последните 20 години.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Жалко дяволско изчаддие, ПУК НИ най-накрая!
19
0
 
2
 
! Отговори
Силвия преди 4 седмици
Щеше да е добре, ако Селин обърне повече внимание на себе си и преосмисли приоритетите си. Скоро ще лежи в леглото като статуя и продължава да не се сеща, че важните неща са други, а не каква музика е пусната от щаба на Тръмп преди речта му. Много хора изпитват страх от този Тръмп! Сигурно има защо....
18
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Другара Трумп е един дребен мошеник, който си служи с болшевишки методи, както и другара Муск.
17
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
Никой нормален човек не иска да гледа сковани баби проповядващи ЛГБТ+ Пускането по време на кампанията е било провокация внедрена от щаба на ЛГБТ+ демокрийпс!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
а защо не заведат дело, той има пари ... ще си плати
15
1
 
4
 
! Отговори
Бекин Блек преди 4 седмици
A ацедеце нема ли да атакуват Тръмп, ацедеце нема ли да атакуват Тръмп?
14
15
 
5
 
! Отговори
хаха преди 4 седмици
Леле колко злобни и завистливи коментари. Това е една от най-уважаваните, най-награждаваните и най-продаваните певици. А вие кои сте и какво сте постигнали ?!
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая има една песен отпреди 30 години и още я развяват като свещена крава.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тя пък една певицааааааа, леле-мале, никога не ми е харесвала и гласа й не е хубав!
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 8,Всеки сам си решава. Като не искаш да плащаш за патенти за музика, ами не слушай, брато. Никой не ти е опрял спусък до слепоочието!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 12 Ти пък от коя дуупкка изпълзя? Кой пък ти иска мнението? И след този безценен коментар който си повърнала , надявам се че няма да се налага всички тук да се консултират с теб, преди да коментират за да няма такива изпълнения в бъдеще..... Марш в БГ мама при себеподобните ти , сбъркан урууууд. Тук всеки, свободно изразява мнението си. Критики и ограничения не искаме.
9
4
 
2
 
! Отговори
12 преди 4 седмици
Е как не са ви викнали да кажете какво е ВАШЕТО мнение. Нямам никакво съмнение, че имате опит в създаването на музика, текстове, вокално вероятно сте наистина специален, а не искам и да мисля колко сте невероятен в останалите сфери на изкуството. Надявам всички замесени да се осъзнаят вече и да се консултират с вас, за да няма такива изпълнения в бъдеще.
8
4
 
14
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 4 седмици
Има нещо сбъъркано в тия патенти. Да е за технологии и модернизации, нещо в което са вложени не часове а месеци, години усилена рабоота и труд на много хора и такъв продукт да се патентова - разбирам, ама полузабравена песничка на напълно забравена певица и филм който никой не си спомня освен заглавието.ТОВА не го разбирам. Мое мнение е че "развлекателния бизнес" много е НАДЦЕНЕН, На тия дето са постоянни клиенти на клиники за лечение на алкохолни и накротични зависимости СЕ ПЛАЩА ТВЪРДЕ МНОГО.
7
2
 
7
 
! Отговори
Сус ма преди 4 седмици
Sери Бетон да си гледа крехкото здраве. Тръмп и Путин ще ги сложат всички на мястото им, че и в задните им дворове ще им го сложат. Мхм.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каква Селин Дион бе, симпатяги ?! Тръмп снощи даде интервю за Мъск в Х, което бе гледано от 80млн., а до края на седмицата се очакват 5 пъти повече, сърварите на Х се сринаха, а щабът на Камала и ЕС заплашиха Мъск да цензурира Тръмп, иначе щели да го глобят. Шах и мат с пешката! А вие спрете да си хабите времето, защото тия избори отдавна са ясни.....
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е айде нема нужда Тръмп има пари ще и плати.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Същата елементарна ниско ниво пропаганда сега срещу тръмп. Понеже сметката на планктона тук се плаща от демократите чрез местните им наставници у нас - посолството. Обидно е не друго, а нивото на пропагандата.
3
3
 
13
 
! Отговори
MAGA преди 4 седмици
Удри чичо Дончо, тая мачка не е наша!
2
18
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ТРЪМП Е ИЗМАМНИК И КРАДЕЦ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ И Е СЪС НАД 100 РАЗЛИЧНИ ОБВИНЕНИЯ

Спонсорирани публикации