Благодарност за оръжията: Русия изпрати на Северна Корея 447 кози

Те ще осигурят млечни продукти на местните деца
14 авг 2024 19:00, Нели Христова
189
Благодарност за оръжията: Русия изпрати на Северна Корея 447 кози
Снимка: БГНЕС

Русия изпрати 447 кози в севернокорейския град Расон. Предполага се, че животните са изпратени в знак на благодарност за оръжията, с които Северна Корея оборудва Русия.

След срещата на върха между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун през юни, на която двамата лидери обсъдиха взаимното сътрудничество, Москва направи подарък на Пхенян.

Русия изпрати 447 кози според съобщение до медиите от руския орган за наблюдение на безопасността в селското стопанство Росселхознадзор.

Козите, които са изнесени от руската Ленинградска област, представляват първата партида селскостопански животни, които Русия възнамерява да достави на Северна Корея. Козите ще осигурят млечни продукти на местните деца, за да се облекчи недостигът на храна в Северна Корея, причинен главно от правителствени политики, като положението се влоши по време на пандемията COVID-19.

По данни на Хюман Райтс Уоч 10,7 милиона от общо 25,9 милиона души в Северна Корея са недохранени, а 18% от децата са с нарушен растеж и развитие поради хронично недохранване.

„В районите и окръзите на община Нампхо в КНДР са изградени козеферми с голям капацитет. В резултат на това е консолидирана фондация за безпроблемно осигуряване на млечни продукти за децата в общината", съобщи същия ден севернокорейската Корейска централна информационна агенция, като косвено потвърди пратката.

Русия се сближава със Северна Корея след пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г. Северна Корея открито подкрепи нападението и беше обвинена, че доставя оръжия, за да помогне на руските сили на бойното поле.

В миналото и Русия, и Северна Корея са отричали твърденията, че Пхенян доставя оръжия или боеприпаси на силите на Кремъл, пише VESTI.

По време на неотдавнашното пътуване на Путин до Северна Корея двамата лидери подписаха споразумение, което ги задължава да си оказват „взаимна помощ в случай на агресия срещу един от участниците" и е част от широкообхватен договор, обхващащ всичко - от образование до селско стопанство и туризъм, според руските държавни медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен155 е татарина отдоле каза че са специал резерве, сигурно под баркода пише карбон. много е тъпо да обясняваш на каскети с килийно "
145
4
 
3
 
! Отговори
Ларавел преди 1 месец
Горките хорица. Как е възможно в 21 век милиони хора да търпят тази гладна смърт... Затова е по-добре да загинете, но никога да не се страхувате!
144
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Гладен Китае от Ухантва че си гледал два клипа на дедо гурме не означава че навсякъде е така, шизимбикратор. "в пекин има един ресторант" - характерен израз за човек посетил една шкембеджийница и три баничарници некъде из северозапада. а магарешки суджуци - под път и над път, но ти само си гледал стримове за тая благина.
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Което означава, че доларът е заминал съвсем, щом хората предпочитат жива стока - каза русофилската амеба, какъв долар бе въшка, тия клети душици там не са виждали пари и на снимка, къде ще ги харчат тия долари, в корекома ли?
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Расииската мъка и мизерия край нямат. Поне кажете, че са безаналогови кози, че да има за какво да се хванат капейците.
141
5
 
4
 
! Отговори
Гладен Китае от Ухан преди 1 месец
Ядете ли Бургерите от Стоножки на Клаус Шваб и Урсула?! щото аз да ви кажа от Печено Яренче (малкотона козичката) - едва ли има нещо по вкусно на тоя Свят и това не е майтап, питайте дядо си - той поне трябна да е ял! иначе, в Пекин има един ресторант, който готвят страхотно Магерешко, но Гаания това няма да го разбере и ще го мисли за извращение - но не е когато е сготвено от Майстор по Хилядолетна Китайска Традиция - Пръстите ще си Изядете!!
140
4
 
4
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Ся, в Северна Корея пасат трева, защото Другарят Ким е забранил да пасат люцерна. Путин е мъртъв от поне 15 години, а десеторниците му ги вадят отвреме навреме от фризера. Нали така, бе грантаджии? Заработете си центовете!
139
0
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
Объркали са ги с чечените :) :) :)
138
1
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
а после питат чеченския омон що неще да стреля по украинския спецназ
137
3
 
3
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
безкрайното руско жито некак си се трансформна в нема 500 коча, да има децата на северна корея кво да доят. при положение че аятоласите са взели-дали това не е точно най правилния начин да си третираш съюзниците, щото дебелия ким явно е ткзс с другаря си, и нито е закъсал за технологии нито е гладен.
136
2
 
4
 
! Отговори
Само питаме: преди 1 месец
....А, поне един пръч за Кимчо, немаше ли....???!!!
135
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Породата сигурно е Кадировки
134
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТЕРОРУСИЯ ПРАТИЛА 447 КOЗИ А ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ ОБЯВИЛИ , ЧЕ СА ПОЛУЧИЛИ 432 КOЗИ КАТО СКРИЛИ 15 ДОБРЕ ОХРАНЕНИ! 1 КOЗА ЗА КИМ И 14 РЕЗЕРВА, ЧЕ ТОВА СВИ.НИЩЕ НЕМА НАЯЖДАНЕ
133
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименшизимбикратор, колко да са породисти и колко да са селектирани? да се не окаже, че са чумави само, щото "и так сойдет" и дебелия да нюкне владик. що нали знаеме кво кафе пие и къде е учил, и да му дават триста коча в замяна на скъдове и противотанкови установки не е неговата.
132
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да напомня на редакцията, че породисти селектирани животни никой не продава в чужбина без специално разрешително. Това е израз на огромно доверие и приятелство.
131
1
 
7
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Абе, тези кози дали са девствени?
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"10,7 милиона от общо 25,9 милиона души в Северна Корея са недохранени, а 18% от децата са с нарушен растеж и развитие поради хронично недохранване." Ето това е ключовото в цялата статия, а не козите. Ким хвърля лъвския пай от бюджета за въоръжаване и Вова твърдо и уверено върви по неговите стъпки. Вече постигнал "небивали" висини - 40% от бюджетните разходи отиват за отбраната. Едно не мога да разбера как народите търпят такива *** ръководители, а не ги помитат.
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно , рускините от отдавна предпочитат друго млекце .
128
9
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
Дори Козичките са по-Предпочитани от ЕвроАтлант Грантаджиите!
127
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЧАСТ ОТ КОМЕНТАРИТЕ ТУК : РУСИЯ Е ПОИСКАЛА ГАЗА ЗА ЕС ДА СЕ ПЛАЩА ВЕЧЕ В КOЗИ, НА РУСОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМ СЕ ПЛАЩА И НА ТЯХ В КOЗИ, ДОРИ СЕВЕРНА КОРЕЯ ВЕЧЕ НЕ ПРИЕМА РАЗПЛАЩАНИЯ В РУБЛИ :D

Спонсорирани публикации