Благодарност за оръжията: Русия изпрати на Северна Корея 447 кози

Те ще осигурят млечни продукти на местните деца
14 авг 2024 19:00, Нели Христова
189
Благодарност за оръжията: Русия изпрати на Северна Корея 447 кози
Снимка: БГНЕС

Русия изпрати 447 кози в севернокорейския град Расон. Предполага се, че животните са изпратени в знак на благодарност за оръжията, с които Северна Корея оборудва Русия.

След срещата на върха между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун през юни, на която двамата лидери обсъдиха взаимното сътрудничество, Москва направи подарък на Пхенян.

Русия изпрати 447 кози според съобщение до медиите от руския орган за наблюдение на безопасността в селското стопанство Росселхознадзор.

Козите, които са изнесени от руската Ленинградска област, представляват първата партида селскостопански животни, които Русия възнамерява да достави на Северна Корея. Козите ще осигурят млечни продукти на местните деца, за да се облекчи недостигът на храна в Северна Корея, причинен главно от правителствени политики, като положението се влоши по време на пандемията COVID-19.

По данни на Хюман Райтс Уоч 10,7 милиона от общо 25,9 милиона души в Северна Корея са недохранени, а 18% от децата са с нарушен растеж и развитие поради хронично недохранване.

„В районите и окръзите на община Нампхо в КНДР са изградени козеферми с голям капацитет. В резултат на това е консолидирана фондация за безпроблемно осигуряване на млечни продукти за децата в общината", съобщи същия ден севернокорейската Корейска централна информационна агенция, като косвено потвърди пратката.

Русия се сближава със Северна Корея след пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г. Северна Корея открито подкрепи нападението и беше обвинена, че доставя оръжия, за да помогне на руските сили на бойното поле.

В миналото и Русия, и Северна Корея са отричали твърденията, че Пхенян доставя оръжия или боеприпаси на силите на Кремъл, пише VESTI.

По време на неотдавнашното пътуване на Путин до Северна Корея двамата лидери подписаха споразумение, което ги задължава да си оказват „взаимна помощ в случай на агресия срещу един от участниците" и е част от широкообхватен договор, обхващащ всичко - от образование до селско стопанство и туризъм, според руските държавни медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Е сега вече в САЩ са в паника. Новата валута на БРИКС - КОЗА ще убие долара
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 98, и ако сме били и в Русия, и на запад какво, могли сме да сравним несравнимото - Ермитажът е по-хубав от Лувъра, Петерхоф е по-хубав от Версай, а Екатерининският дворец е извън всякаква конкуренция, на запад е отворено за нас, но не всеки може да си го позволи, а Русия е затворена поне в близко бъдеще
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Козичките лично рамадан кадиров ги е подбирал.
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахахахаа. Невероятно падение. Гледах по ТНТ (руската пропагандна телевизия) че изпратили в Китай влак олио от рапица в замяна на нещо си. Дедоларизацията върви с пълна сила. Даже в средновековието са боравили с пари.
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Специална порода кадировки
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли пилот в самолета?
100
2
 
3
 
! Отговори
До 103 не бил преди 1 месец
Там ти е проблема, ако беше ходил по нищо нямаше да различиш техните градове от Западните. Да не говоря, че за чистота, кочините Рим и Барселона на малкия пръст не могат да им стъпят. Нито по транспорт. Ходи някой път след войната, че сега няма как, освен през Истанбул и ще останеш много приятно изненадан. Между другото хора, които са ограничени в пътешествията си и освен Европа друго не са виждали разсъждават така. Разширете мирогледа си. Тогава ще станете демократи.
99
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
КОЗИЧКИТЕ БЕЗ ЕДНА ВЕЧЕ СА РАЗФАСОВАНИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ СЪС СЕ КОЗИНАТА И КОПИТАТА! ГЛААААААААААААД! 1 БРОЙ Е ОСТАВЕН ЛИЧНО ЗА КИМ ЧЕН УН ГРУХ , ЧЕ ТАЯ СВИ НЯ Е НЕНАСИТНА :D
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в България на село задължително е имало при по-богатите крави и овце, при по-бедните кози, за да могат при слаба реколта да не гладуват
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами ти имаш ли си идея колко е вкусно печеното козе - Да, само, че се ходи на място да се яде дето знаят как да ги отглеждат и приготвят. Ше те открехна на едно от местата. В Гърция е селцето е в подножието на Олимп и се казва Айгани. Вие kAпейките си джвакайте месото от дърт пръч и му викайте деликатес.
96
2
 
7
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Хахахаха Хахахаха ... Падението е под дъното... хахахаха
95
1
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Пyтлapax лично е издал указ, всички диктатури, членки на БРИКС да приемат новата им официална валута - КОЗИ и ПРЪЧОВЕ :)))) Примерно искаш от Мъдурко 1 танкер с петрол, после му връщаш два контейнеровоза кози. Зависи сега обаче, ако скочи валутата и козата стане много конвертируема може и 1 танкер нафта за 1 контейнеровоз кози :)))))
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Северокорейците да внимават с козите, да не се окажат избягали трансгранично от украинско-американските биолаборатории:)))
93
1
 
3
 
! Отговори
агмат сила преди 1 месец
хич не ми харесва това...
92
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПОЛОЖЕНИЕТО ЗА ТИЯ УМРЕЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМИ АМА ХИЧ НЕ Е ДОБРЕ :D
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, че не съм бил в голташка пРосия. Никога не ми е и минавало през ум да ходя там. Виж за другото бъркаш, ама много
90
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТОВА ВЕЧЕ Е ГОЛЯМА НОВИНА!! СЕГА ПРЕГЛАДНЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ 3 ДНИ ЩЕ ПИРУВА С ТИЯ 500 КOЗИ :D
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КЪСИЯ ЗЛЕ Е ПАСЪЛ СТАДОТО.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просякът Путин даже не може и да си плати. Като тия по подлезите дето ти искат цигара.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им пратят и главния козар Кадиров

Спонсорирани публикации