Започва съдебен процес срещу Жерар Депардийо в Париж

Обвиненията срещу актьора разделиха френското общество
Обновена: 25 окт 2024 10:56 | 25 окт 2024 10:49, Елка Василева
14
Започва съдебен процес срещу Жерар Депардийо в Париж
Снимка: архив, БГНЕС

Жерар Депардийо, който е обвинен в изнасилване и срещу когото има многобройни оплаквания за сексуално насилие и тормоз, се изправя пред съда в Париж в понеделник следващата седмица за сексуално посегателство над две жени по време на снимки на филм през 2021 г., съобщи АФП.

Още по темата
Адвокатът на актьора - Жереми Асу, потвърди пред АФП, че клиентът му ще се яви в съда.

Едната от двете жени, филмова декораторка, подаде жалба през февруари 2024 г. за сексуално посегателство, сексуален тормоз и сексистки обиди по време на снимките на филма Les Volets Verts на Жан Бекер през 2021 г., в резултат на което започва разследване. Тя иска обезщетение от 30 000 евро.

"Клиентката ми очаква съдът да се произнесе, че Жерар Депардийо е сериен сексуален насилник", каза пред АФП нейната адвокатка .

Актьорът ще бъде съден и за сексуална агресия, за което го обвинява друга жена, помощник-режисьор на същия филм.

Снимките на Les Volets Verts белязват и  актрисата Анук Гринбер, която в интервю за АФП казва, че Жерар Депардийо говори "мръсотии" от сутрин до вечер. "Когато филмовите продуценти наемат Депардийо за даден филм, те знаят, че наемат насилник", увери тя.

Актьорът, който е един от колосите на френското кино, е обвинен в сексуално насилие и тормоз от около двадесет жени. Френската актриса Шарлот Арну беше първата, която подаде жалба и срещу него беше заведено дело за изнасилване и сексуално посегателство. В Париж продължава и разследване по жалба на бивша филмова асистентка, която обвинява Жерар Депардийо в сексуално посегателство през 2014 г. Испанската журналистка и писателка Рут Баса обвини Жерар Депардийо, че я е изнасилил през 1995 г.

"Никога, абсолютно никога не съм насилвал жена", увери актьорът в отворено писмо, публикувано във френския ежедневник "Фигаро" през октомври 2023 г.

Обвиненията срещу Жерар Депардийо разделиха френското общество, като някои жени го възприемат като символ на неспособността на страната да се справи със сексуалните посегателства, извършвани от влиятелни мъже.

Други, сред които френският президент Еманюел Макрон и известни актьори, се обявиха в защита на Депардийо. "Той е невероятен актьор, гений на своето изкуство", каза държавният глава в края на миналата година.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Близък Изток
Турция ще търси по-добро сътрудничество с Африка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ преди 40 минути
ОТКАКТО ИЗИГРА СТАЛИН НЕ Е СЪЩИЯ!!! ТАКИВА РОЛИ ПОВЛИЯВАТ И ТО НЕГАТИВНО!
8
1
 
1
 
! Отговори
1-4 преди 1 час
Е злобния психично болен Мирослав Блажев от Севлиево. ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР! Бил е гадже на радикалния турчин Ахмед Муса!
7
1
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 1 час
аз останах с друго впечатление от историите за пи ди ди, ептийн, харви уайнстийн.
6
1
 
5
 
! Отговори
епизод пореден преди 1 час
Еврейски приказки за Лека нощ !
5
4
 
6
 
! Отговори
``Депардийо говори преди 1 час
мръсотии от сутрин до вечер", била казала една французойка. Какво ли ще каже горката, ако поживее известно време в България и някой непрекъснато да й превежда онова, което тя чува на улицата, на пазара, в обществения транспорт? Поне половината от тукашните мъже не могат да кажат дори една фраза на каквато и да е тема, без след това да изразят устно пожелание да имат полов акт с някаква майка. Това у нас не се счита за сексуално насилие над присъсващите жени. Счита се за нормално мъжко говорене.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
По-известен е с това че в Масква е изнасилил Кървавият Пигмей...
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Този и Стивън Сегал избягаха в Русия, защото там ако имаш пари, развратът е разрешеш.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Алкохолик непоправим - вижте му само пияната камба.
1
12
 
5
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 часа
А бе тоя има ли огледало да се види на какво прилича ?! С кой филм ще го запомним ? С никой , разбира се !

Спонсорирани публикации